Tuesday, May 4

malas nak citer_**

____________________________________________________________

salam..
meh aku perkenalkan diri meh.kO tanak tau.kO pi men jauh2.syuh.syuh.syuh.

name aku Nur Farahin. org2 panggil aku Ain.
aku dah lame menggunakan name Mangkok Chenta.
u ol tau sal aku gne name tu? pasal satu mase tu aku suke name pelik2.
tgk Org name pelik2.agknye aku nak try gak la satu name pelik.pastu pon aku gi jamban.
nak berak.mase tu ilham besenye banyak la cket.aiyOo.u Ol jgn nak tipO la kalo nafikan statement aku ni.i knOw u la.pastuh.aku pikir.xkn lOrh nak buat name Jamban? cm slekeyh gila je.
aku pOn teringat makcik aku yg suke marah2 Org.kalO marah je dia panggil "eh, Mangkok" ahah.
see.tu la aku dpt name.Chenta tu sbb aku suke bunyi dia."C.H.E.N.T.A" cm unik je.
jd la name mangkOk Chenta.tapi kat fesbuk aku skunk aku da tuka name.
ape pasal?
sbb aku da x larat bile Org yg add2 aku dOk tanye nape name aku mangkOk chenta.
mls nk explen panjang gini.kOrg ade ase ke nk reply comment2 n mesej2 yg tanye name aku ni panjang cmni? x ahn.aku pOn takesah.satudua komen xpe ah.ni kang ramai kOt.xde la ramai gilOs sampai nak mampOs.tp x larat la.

aku neyh baru bangOn jugak.
kOl 2 td.pastu smayang zOhOr.pastu? On9 la dOl!
itu la pOn kije aku.aku ase perasaan ni mcm nk kije.tapi cheht2! kang mak aku nak balik kampOng la, nk merayap ngn kwn aku la, nk jenjalan la.kan susa.takesah lewr.dok umah aku abeh kan beras je la.perOt pOn da mkin bOncet.watdehek?! blek U nnt nk kne rajin men bOla.kne diet blek.malasnyewwr...aku tadi mase tidOw pOn siap mimpi kawan2 aku kat kOlej tu.watdehek? masOk mimpi aku plOp.eishh.aku x ajk pOn.pelOh2 aku mimpi sal dOrg dOe.

aku nie jarang gak la nak mandi.tp bile ade mOod tu aku mandi 2x satu mlm.da wangi, wangi sangat, da busok, busok sgt.lalat pOn heran agaknye.kOnpius nak hinggap kat aku ke xnk.ckp sal lalat nie.aku cm suke gak tgk lalat2 kat umah aku ni kne blasah ngn mak ayah aku.dah cm men tenis da.ramai lalat yg kecundang ditangan mereka..maap la lalat.kOrg slh tempat.ahakz!

tetibe je mOod xde blek.aiyOo.x suke ni.blOg aku ni pOn da mls aku nk tgk.cm nk delete je.tp bebel2 pOn kat cni la gak.aku x mkn dan x mndi ag.busOk ke? mesty r x.sape nk ngaku dia busOk.ahn..ahn..ahn..? x mkn ag.cacing dlm perOt da nyanyi iama Melayu.k la.ChiaOo~

__________________________________________________________________

No comments :

Post a Comment

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::