Tuesday, March 30

Selasa yang kOya_**

9:23:00 AM 0 Comments
saye baru pulang dr U Mall...penat..
hari nie aku buat status ajk sume gi U Mall..so..mintak2 jgn la ader yg pasan aku ajk dia kn....
kalau ader ajk tu mmg aku main2..aku bukan sng nk kuar ngan org x bape kenal...hahaha..jgn tOuching disini yer...


lalalala~
aku dah merapek..sbb aku ngantOk..
ngee~
ape la...
pening...
penat pown...
tapi nak taip2...
saje semak2...
kowg bace jugak..kahkahkah...
aku suke...
aku suke kenakan org....

lagi2 org yg terkena....
aku kenakan la...


ape nie?
dah pening dah..
lalOk...
kowg tau lalOk tu ape?
aiYoo..comelnye x tawu plak...
lalok tu kOya...
tau kOya? bukan Oya ye... kOya...
serabOt la kot...

dah la...
penat..ngantOk..mcm nak tDow....

ChiaOooo~

Sunday, March 28

Ahad dah rupenye_**

1:24:00 AM 0 Comments
hari ni?
bgun kol 2..lambat sgt..
bile la aku nak berubah...
hari ni pon..
sayu ade ag....
mak ayah aku mesti dah balik Pahang..
aku lapar..
nak kuar makan...
bOsan lah...
ade balak ke, xde balak ke same je...
sume nye susah...
baik teman tp mesra..
lagi bagus...
bebas...


aku serabOt..
aku x tenang...
tapi xper la...aku still gembira..
eisshhh....ape aku mengarOt nie...aku pon dah x paham lah....

aper2 je la....
minggu nie dah stdy week...
tapi aku mcm x paham ape2 je..
aku nie nak lulus ke x?
ape la aku nie....

rase mcm nak kawen je... dah x payah belajar...
aku selalu pikir cmnie....
kalau kawen ngan org kaye xper la jugak...
tapi susah gak...nanti mcm2 kes jadi...
pendek kate...ape yang kite buat sumenye akan diuji ngan masalah....
supaya kita lebih matang....
haih~

apelah aku nie...
aku sendiri pon x paham ngan diri aku,...
makin lame makin serabut...

kang kalau aku kate aku nak balak...
org kate aku desperate....tapi aku biase je...
sO..biar la aku mcm ni.. kawan je ngan sume....
sape nak aku...apply je la..nnt aku pertimbangkan..eceyh~
pOyO gila....

dah la....
ChiaOo~


Saturday, March 27

Sabtu sangat Pendek_**

5:18:00 AM 0 Comments
hari nie dah sabtu rupenye...
aku x sedar..
cepat mase berlalu kan..
hidup kat U mcm nie ke?
aneh2 dan ganjil2?
hidup mcm satu pameran pon ade...
kdg2 hepi...
kdg2 sunyi je...
mOod pon bertukar mcm cuaca...
hati pon kejap basah kejap kering...
jiwa kdg2 kacau..
kdg2 tenang sgt....
susah nak describe dgn ayat yang tah ape2...


td aku balik kg...kat Pasir Gudang..
bajet x tdo sana lah sbb mak ayh aku maO balik Phg ari nie..
tp ayh aku demam pulak sO..postpone la...
ramai kat kg td...
aku mkn sOtO..
sOtO sgt sedap....


hari nie aneh lah..aku x tau kenapa...
mcm perasaan yang 1st time wujud..emOsi nie..
susah nak ckp..
jarang dpt yg mcm nie....
tp bukan la chenta ke ape...
cume perasaan nie la...mcm pelik2...
susana hidup sebagai seOrang student U...

Ok...
ChiaOoo~

Tuesday, March 23

Selasa ade Isnin x?_**

1:48:00 AM 0 Comments
seyh...aku punyer ari nie x brape besh....
tapi bagi aku sgt besh..sebab?
sebab mak ayah aku dtg UTM melawat aku...walaopon dlm keadaan rushing....aku masih lagi sempat kuar lunch ngan dorg...ptgnye aku ade presentation....kejap gila dpt hang out ngn mak ayh aku....x suke...... =(

dah la aku windu sgt2 kat crystal..kuceng kesayangan aku,...mak aku ngadu dia xmo berak kat pasir baru sbb guna bekas mak cik aku warna lain..biasenye tempat berak dia warna kuning...dah jadi hal asyik merengek je nak berak...aissh....sian kuceng comey aku nie.....windu sangat2 lah....

mlm td pas mkn ayam penyet...aku, Sha, Teeh, Dira and Pain..membawa diri ke karaoke bOx di U Mall..kami menghentam 30 lagu...nampaknye kami layak bergelar penyanyi...abeh je pon da kol 12.30..seb bek lepas ngan abg guard yg baik...dia x tahan pon..tenkiu abg guard...hihihihi.....]

da la..mls nk bunyik lebeyh2....
ChiaOOo~

Sunday, March 21

Ahad selepas Sabtu_**

2:17:00 AM 0 Comments
name saya ain..hari ini hari Ahad...kejap lah kan dah hari ahad kwn2...sungguh tak ku sangka cempedak dah jadi nangka....(ayt zaman skolah dlu) cam hape jer ah....

pagi tadi Syaza sudah pulang ke rumah....naseb baik sempat..bas dia kol 7 pagi..aih..sengal jugak Sasa ni...amek bas awl2 mcm dia bangun awl je kn..mmg x bangun awl sgt pon..kol 7 lbh jugak dia bgun..naseb baik sempat kejar bas tu...itupun naseb baik Salma Hua kejot..Salma la yg citer kat aku nie..nak aku bangun kol 7 pagi tau citer nie sendiri jgn harap ah....

sO..pendek citernye..aku bangun dlm kol 2...Hanis tido bilik aku....aku mandi...kemas2 bilik...semalam bilik aku bau masam sangat...mcm busuk ah..jrg bilik aku bau busuk sbb aku letak lovely lace nye pewangi dlm bilik...tapi kali ni bau lovely lace kalah tanpa bertanding..skali..ehem...aku dpt detect perosak bau dlm blek aku..rupe2nye soya dirah Jumaat hari tu x buang2...yerrrkk...sengal seyh...aku pon basuh la...hilang la bau busuk..yeah!

malam tadi aku, Salma, Teeh n Che gi makan kat KFC..aishh..beratur nyer panjang...kebulur tahap dewa dah..dari siang x makan...pastu ade sorg pompuan nie gi potong barisan Teh and Salma...hahaha..hangen jugak budak 2 org tu...kat blakang aku pon ade sorg laki pakai baju oren..muke cam boleh tahan..tapi aku xder la pndg dia sgt pon...macam nak maut tggu..akhirnye aku dapat la membeli set snack plate...aishh...mmg maut dah aku lapar....

then jenjalan kat Jusco...beli barang2 perempuan...alar..gurlz shopping la katekan...sebelum tu sempat aku ushar kedai teddy bear kat depan mcD tu..ade satu teddy besar tu....warne coklat..cantik la..tp amOi tu kate ade lagi besar..warne pink..harge dia dlm RM20o..aku ade niat nak beli..tp duit aku mcm x mengizinkan...tggu lah duit ayh aku bg nanti..akan ku joli beli teddy...nak tggu pakwe aku bagi mmg xder la..pakwe pon xde n mmg aku xnk ader pon kalau boleh, lepas jadi kes pelik2 kat aku pasal lelaki...cm bOdO je...sO..pakai duit sendiri pon bukan aku x boleh beli teddy....kan..kan? i can live without boifren lewr..jgn terase plak sape2 ek...hOhOhO.....

balik tu..aku bawak Che jenjalan nek moto...merempit la jugak...alahai..stakat jejak 100 tu boleh la tahan....xder la merempit sangat..port yg best kat KDSE la...jalan xde bonggol aneh tuh...si Che ni plak ske sgt aku bawak laju2..tapi dah laju nnt jerit2 pulak...tapi suke...aku rase Che kne cari mat rempit la sorg....dia mcm gumbira je hidup ngan mOto...hehehe...kan Che kan? then..aku lepak kat FKE..maklum la..ayam KFC aku makan td dah nak jadi taik pon...makan tomyam time sejuk2 mmg sedap..sO..aku call on Jijan..sbb aku berhutang dia nk blanje minum...sO..dia pon dtg bersame Meri..dak kelas dia n selaku kelas Che jugak..tp anehnye Che ngan Meri ni bukan kenal sgt..siap wat sesi perkenalan lagi mase jumpe..tanye asal usul..haih..padehal dah 2 tahun satu kelas tuh....pastu kitorg pon balik lah...sblum balik sempat lagi merempit seround 2....

balik2 tuh aku on9 la...klakarnye.aku wat status pasal aku nak berak...tapi x dpt berak sbb aku x mkn ape2 hari tu....ramai la pulak yg comment..bnde tu aku rase x payah peduli pon xper..tapi sbb ader la sorg ni jage tepi kain org..aper tah name dia ....org kelantan...zarir ke zahir tah..aku pon x tau bile dia jd fren aku...komplen la pasal status aku tu...pastu siap dia wat kat status dia ..dia kate ade sorg pompuan cari publisiti..pasal berak pon nak cite kat fesbuk...dah la pompuan..pastu dia siap kutok2 la kat comment tu...wat the hell??? bising lah jage tepi kain aku...pastu aku pon remove la status aku..sbb mls nk banyak bunyik kan...then aku buang la dia dari fren list..dan aku pon kemaskini kwn2 aku..aku buang la sape2 yang x kenal dlm fren list aku...dari kwn aku 3000++ dah jadi 1000++ tu pon aku rase ade je lagi yang xde kaitan tu...mcm kena buang lagi pasni....sO..saper2 yang rase kenal aku tapi aku terbuang..maaf la ye...add la aku semula nnt aku approve...sOry banyak2 sbb aku delete x check sgt...

tadi aku makan nasi ayam delivery ngan Hanis..delivery? pelik x dengar? yezzzaaaa......kat UTM nie...ade satu kedai kat arked cengal yang boleh mesej order nasi....n then they'll send direct 2 ur block...wOoa....kategori2 insan pemalas mcm aku mmg suke service baek cmnie...tarak hal la kalo dah malas mao bayar lebih ....padehal mOtO romate aku ade je...boleh je nak kuar makan...tapi dah name pon pemalas gred B...nak order mcD mahal sgt pulak..nak jimat nih..ececeyh....

sO...sampai petang ini..aku masih belum belajar dan siapkan keje...apekah? life aku studentkah? nanti mak ayah aku mau dtg JB..ta saba maO jumpe lOrh...winduuuuu sesangat...ngan crystal pOn windu sgt2...

sO...
ChiaOoo.~

Saturday, March 20

Sabtu tanpa Jumaat_**

4:49:00 AM 5 Comments
errm...nampaknye aku dah skip hari jumaat...sebenarnye aku ade nk pOst utk hari jumaat....tapi mase x mengizinkan dan aku memang x berape ade mOod nk bercerite...

sO..hari sabtu....
hari nie terasa singkat...aku tersedar kejap pagi td and aku tido semula...ngantOk memang sangat2 la..kalu dah rase taik mate tu melekat mmg mcm xnk bukak2 dah...at last...i woke up at 3 pm...see?? mmg lambat..sO..kire2 12 jam aku tido la...aku dah tau dah..kalu xde event ape2 mmg aku x bgun awal...tetibe rOmate aku pon dah balik rumah...ade Syaza kat bilik aku tgh On9..sbb bilik aku dpt wifi laju lak kn....sampai la skang keje aku makan kerOpok..on9..bOrak2 ngan Hanis yg datang bilik aku...pastu tido kejap balik...pastu On9... aku ade lyfe ke? mesti la ade..kalau x aku dah dOk kat kubur paling dekat ngan UTM nie dah....

then..abOut semalam? aku xde minat sgt nak ckp..tp semalam memang hOt...hOt pasal ape? pasal aku lah...yg diperkatakan merampas bOifren Org...aku x sangke aku bOleh jejak sape laki yg pOmpuan tu ckp..dengan bantuan kawan2 ye....haih..sangat unexpected...
yer la..laki yg ko xde hati langsung..tetibe je ade org kate ko gila kat dia..whut the hell..??? ingat aku sampah ke boleh gune kan? yerp..memang aku marah..kadang2 aku hOt tempered...tp tgk keadaan...
alahai..dengan abg aku yg panas baran ke-2 tu pon aku boleh x bertegur sampai setahun...inikan pulak orang asing yg carik pasal kn...aper la sgt...ntah2 aku jadik gila aku bunuh je org...Astaghfirullah..mintak jauh la bnde2 mcm nie...
cumer..jenis aku nie..aku x suke nk banyak bunyik..aku marah..aku buat...xde aku mcm M16 nk fire2 nih...mcm ayat2 hina yg pompuan tu bg kat aku...aku letak je kat notes...biar satu fesbuk bace dan biar diorg judge sendiri aku nie sebenarnye pompuan gatal ke x??..kn?
laki2 yg comment, mesej aku kat fesbuk, fs ngan tagged tu pon aku x lyn sgt...klakar lah...
inikan pulak laki..ex-classmate aku yg aku x brape nk pandang pon...dan laki tu pon memang layan sumer org baik xkire laki ke pompuan..tu pandangan aku dulu la..skarang pandangan aku ngan kwn2 pade laki tu dah bertukar....rase menjengkelkan je...memang aku xmO ade kaitan langsung ngan laki yg mcm ni..perasan..mempergunakan aku nak bergadoh ngan awek...tp aku boleh sabar lagi la kalau berdepan ngan dia..cOoL gila...jgn kecoh2 awl2...bikin malu diri sendiri jugak nnt...dulu...aku respek laki tu kapel ngn pompuan nie..dua2 same padan, sesuai sgt..kwn2 aku pon setuju..ayt2 dia mcm beriman je...tapi x sangke ..rupe2nye memang kite x boleh jugde org dari rupe....
rupe aku baik kn? hakikatnye aku xder la baik sgt....kadang2 aku boleh je jadi jahat...tapi itulah...tengok la bile aku rase aku nak bertukar jd vampire ke..raksasa belalang ke..tetibe aku buat lawak sepastik...wawawa~ sO..biarlah orang yg kenal aku je dapat menilai aku baik atau jahat....Tuhan jadikan manusia dari pelbagai segi...

dan memang aku pakai tudung On Off...tapi x semestinye Org mcm ni jahat atau baik...x semestinye Org yg pakai tudung baik sgt dan Org free hair jahat...tapi ade la jugak yang pakai tudung memang baik dan yg free hair dah la x pakai tudung..jahat nak mampOs plak tu...aku x tau la tapi korg sepatotnye ade contoh2 yg dekat area2 korg and nilai lah sendiri..renung-renungkanlah dan selamat beramal...hik hik hik...cumer aku hanya mengurangkan dOse dengan memakai tudung jugak..tp kadang2 aku malas aku free hair lah...itu adelah antara kite dengan Allah..org lain hanya mampu nasihat...tapi x dinafikan sepatutnye memang lah perempuan Islam wajib menutup aurat...
tapikan? ade kn yg pakai tudung tp baju ketat Ya Rabbi..mcm mane tu? baju ketat kira buka aurat jugak...slalu org pertikaikan bile free hair je..i know la sbb i pon belajar agama jugak ok..cumer manusia ni sukar nak praktikkan..memang aku lemah...sO..seperti biase..renung-renungkanlah......hihihi...

sepanjang hari ni..Skudai menerima cuaca mendung dan dingin....semua student nampaknye x keluar bilik berhibernasi...bayang la student2 UTM berselubung dlm selimut kat ats katil pade hari Sabtu dengan cuaca hujan yang sangat sejuk...hurrmm....aku mesti akn rindu saat2 mcm nie dalam masa 10 tahun akn datang..InsyaAllah..kalau aku panjang umur...

sO..gtg..mau pegi makan....

ChiaOoo~

Thursday, March 18

Khamis yg secret_**

11:53:00 AM 6 Comments
yO!
hari nie aku dah abes test...lega siOt......
tapi hari ni aku x leyh fOkus sgt la jwb test..di atas beberape masalah....yg buat aku saket jiwa dan tidak dapat menahan sabar lagi...maaf ye.....

pasal gangguan tu....hurrmm...kes ni aku x akn ungkit lagi ats kehendak pihak2 berkenaan...aku consider beliau yg buat permintaan tu...tapi stat je ape2 pasnih...dgn name2 aku letak...kasi lagi panas...alar...i bukan baik sgt u knOw...cumer Org je igt aku baik..tapi aku ase muke aku jahat je pOn...kuikuikui...

aku rase aku nak explain la disini....jika b4 nie aku ade mentiOn aku nk cari balak tu..bukan aku nak betOl2 ek...aku gurau je...ngan kwn2 aku pOn aku ckp aku bOsan..nk cari balak...bOleh paw...sbb sem nie tetibe kwn aku ramai yg kapel2 nie..tp hakikatnye...aku xde r nk sgt pOn...kalau x...aku ase dr fOrm 3 aku da ade balak...tp sbb aku da niat dr fOrm 2 yg aku xnk ade pakwe mase blajar..sO..gerak sOlO je r kn..sampai skunk dan aku x penah la cOuple..nampak cm baek tp xde la sgt..aku kwn je ngn dak laki.....hahaha...klakar je la....ntah2 nnt tetibe je aku angkut je kn kalO da jmpe yg sesuai....(jgn lak kate aku gatal disini ek)..hehehehe....

aku rase beruntung sgt dapat kwn2 yg kenal aku..yg tOlong aku time susah...ramai pulak tu....aku terharu bile aku ade masalah dorg sanggup kOngsi...macam dak2 kOs aku..dak skOlah aku...dak2 elektrik....hurmm....thankz my frenz....hidup kat U nie memang sgt penting berkawan....jadi..kawan je ngn sumer Org...susa same2 senang pOn same2....hehehehe~

Ok la..hari nie mOOd nk tulis pOst pOn da hilang...kdg2 sebab blog ni pon boleh jadi kes...baik la minOm air blOg je...xde kes tp byk ais...mnde aku lalOk ni...ngantOk da kOt...hahaha~

tapi fungsi blOg adelah kO boleh tulis macam2 dan Org leh bace..itu hak kO...dan Org x bOleh pertikaikan...tapi...kalau nk jage hati Org..elakkn la bnde2 x baik dlm blOg anda...jadi aku cube berbuat sedemikian...(ayat BM A1 punyer ah)



cHiaoOoo~

p/s:x sangke ramai yg bace blog aku even blog ni tOya gini je...hahaha..aneh2 je..

Wednesday, March 17

Rabu : Dituduh rampas balak Org??....

11:03:00 AM 9 Comments
aku da x update bape lame eh blOg aku nie??? ntah la...aku pOn ta hengat da...abaikan jer la kn....

nih..nk kasi citer nie.....ade sorg pOmpuan nie...dia tuduh aku kacau boipren kwn2 dia???
kat fesbuk.dia sOund aku pakai mesej....aneh???
yuP....mmg aneh...sbb aku mne la tau aku layan balak org ke x....sume laki yg tanye aku kat fesbuk smer aku reply jer..cm beser...xder la plak aku nk gatal ngn dorg....aiyaa.....x kOse...siyes....kalo ko xnk aku kacau dia....fine....give the name..aku x layan dah....kalau nk aku buang dari list frenz pOn aku bleyh je...janji jgn hangin tak tentu pasal ngn aku sebab aku x yakin sabar aku sampai biler je...dan aku TIDAK SUKE mencari pasal if ORG LAIN X START DULU....k....this is my fisrt warning..aku bOleyh ckp lembut2..baek2 lagi...jgn sampai kawan2 aku plak masOk campor....
full stOp.
aku x suke perempuan sebegini....
bergaduh pasal lelaki...

kalau aku nak laki Org..aku dah ushar je mamat2 yg aku minat yg dah ade awekz tu..tp aku x buat je..sebab aku paham perasaan pOmpuan kalau ade gurlz laen kacau balak dorg...ingat aku ni kurang pandai ke nak pikir...pleazeeeee~

kalau kite buat kat Org..Allah akan balas semula pade kite...aku tau tu~

next~

aku baru jer habes test mls td..after test aku gi mkn kat Pinang...ayam penyet...
aku rase dah 5x berturut mkn kat sana....haih~..muak lah~

td aku ngan Salma n Dirah gi karaoke....sempat 10 lagu jer..tu pOn naseb brader tu nak bg....kalau x...haiyaaa......kempunanlah rOmate aku maO nyanyi.....tu pOn brader tu sanggup tggu sampai lagu kitOrg habes...thankz brO..spOrting la encik nih...

sO..x banyak citer lak nk stOry malam nie..mungkin mOod dah berkurang disebabkan perempuan yg namenye aku x maO sebOt disini...yg sOund aku dengan bahasa kasar dan menyakitkan hati..tp aku maapkan mungkin sebab dia panas baran....
sO...
ok....
ChiaOooo~


Monday, March 15

Isnin yang Hujan_**

2:54:00 AM 4 Comments
sepatotnyer...petang Isnin yang indah nie ade perlawanan futsal...aku jOin...walaupon pengurus kami, Syaza xder...tapi perjuangan nampaknyer perlu diteruskan.....
tapi paham2 la kan...kemalasan melanda....aku jugak merupakan golongan yg tidak tahu bermain futsal....oleh itu, aku berdoa.....akhirnya, Allah mengabulkan doakan aku lalu dengan kuasa-Nya, hujan yang penuh rahmat petang ini pon turun dengan lebatnya.....sO...??? Futsal batal!!!!!

dah la kan Rabu Khamis ni aku ade test....study pon hampeh Gred A....ini pon aku siap leh on9 lagi tanpa rase gerun pon dan dengan x bersalahnyer, aku boleh lak lepak2 ngan kawan2 aku berborak td (ala2 ngumpat la jugak) ..aku pon x tau la nape hobi org pompuan nie memang suke ngumpat ahn....aku ade niat nak berubah..mungkin aku kena dapat bilik seorang dulu...xde la aku berborak and xde la org slalu dtg bilik aku....sO..boleh kurangkan bercakap....

tadi aku bukak satu page fesbuk kawan aku nie...laki nie dulu kelas aku....dia berperang ngan awek dia b4 nie....perghhh.....macam dunia nie dorg je la yg wujud....punca...???
awekz dia bergambar ngan laki ramai menimbulkan kejeleysan pade si pakwe ini...
lepas tuh....berita terbaru....dorg dah berdamai....hahahaha...lawakz seyh....bersayang-sayang..i love u...fuhhh...kejap jer.....aku yg tengOk nie sangat pening dan takot lah....
yer la kan..belum kahwin....bOleh la..cube kalau dah kawen..tengah marah...
ntah2 si suami x dapat tahan sabar..silap2 bOleh jatuh talak...kan dah merana..takOt2...

cakap pasal kawin....aku respek la pade mak ayah aku, saper2 jer la yang boleh bertahan dengan perkahwinan mereka sampai pulOh2 taOn punyer kn....
sume nilai kena amek kira bile dah kawin....zaman skang ni..senang betOl orang bercerai-berai....takOtlah..dah ade anak pOn leh gaDoh2 lagi....sebenarnye....dua2 kena timbang rase....kena seimbang kn....sebab tu kena cari yang sesuai...bukan pakai sebat je nak buat bini or laki ni....benda2 macam ni kena pikir betOl2....
zaman dulu, isteri patuh je pada suami...skarang nie....ramai la pulak isteri2 yang curang...suami pOn banyak je...susah nak cakap...sebab aku x berada di situasi mereka dan aku x faham sebenarnye walaupOn aku cube nak faham...

x same kalau kite ckp kite faham tapi beban tu bukan kite yang tanggung.....

seterusnya....aku xtau nk cakap ape dah..nampaknye malam nie aku akn berhempas pulas study 2 subjek....cOntrOl + E2......tapi.....nantikan je lah..aku x tau sejaOh mane niat aku ni kesampaian....hehehehe~ banyak gOdaan dOk kat U ni..siyes lah~

Ouh ya...tadi aku ade jumpe Timbalan Dekan...Prof Johari...small matter punye pasal..sampai cari beliau...nak mintak persetujuan utk tukar jadual final exam kitOrg....sebab b4 ni...1st and 2nd draft xde la paper yg bertindih hari....tibe2 final draft nyer schedule...haram....kOl 9.30 exam pastu kOl 2.30 de exam ag..mati la Otak aku camneyh....Prof Johari yang busy tu sanggup jugak layan kitorang..memang baiklah....same je macam Dekan fact kitorg...Datuk Prof Ahmad...fuhhh....sanggup abaikan keje beliau yg banyak tu semate-mate nk bg Motivasi kat kitorg yg tengah dOwn time tu ngan subjek EMT.....dekat 2 jam lak tu dia bg nasehat...hadOii...orang2 atasan nie mmg betOl2 baek cmni kah?? aku terharu + respek la kalau diOrg memang betOl2 jage kebajikan student dan diOrang memang layak jadi org tertinggi fakulti kami!!!!....we VOte 4 U!!!

ahah!!.....
tadi kwn aku Nisa hilang duit dia RM50...b4 nie dia dah hilang RM100 dah....bayang arh minah nie....asyek ilang duet je..bukan singgit seposen....da ratOs2 tu...kalau kat tangan dia ade riban2...memang lesap agaknye..malangnye kehilangan beliau tidak dapat ditemui...mungkin berada di Pusat Karaoke U Mall ataupon Kedai makan Pak Ali....tempat2 kejadian yang disyaki lah...alahai Nisa....kalo ko blnje aku mkn seaFoOd ke kn bagus dari hilang..dia pOn ade ckp gitu..membazir je...jgn sedeyh2 ye Nisa....ade hikmah agaknyer.....

aiyaaa.....suda pukOl 6 lorh....nampaknye..........
aku harus beredar.....menjarakkan diri dari laptop....(niat nak indah je)
jadi..dOakan lah aku ya.....aku ini insan yang lemah.....x mampu sangat tapi terus berusaha....
aku gagal biler aku stOp berusaha.....yess..yes...yess.......!!
merapek meraban dah nie....wOkeyh2....

ChiaOOoo.~





Sunday, March 14

Ahad kali ini_**

12:21:00 PM 10 Comments
petang td tetibe je xde wifi kn.....pelik gak aku...
sO...nampaknye rutin aku hari nie x byk berubah..mls la aku nk citer sekeping2 kn....

bermulanye pagi td aku bangun....aku rase diri aku bebas....
bebas dari ape???? itu adelah rahsia peribadi aku...mmg aku xkn bgtau....
tapi efeknye memang byk....

then...bangun tdo pon dah kol 11 kn...alahai..awal la plak..dah la aku tdo awal..x ikot kwn2 aku pegi training futsal.....membuta je kat bilik......sbb mlm tu aku tensyen sgt...tambah lagi kepale aku saket...letak minyak angin...boOm ats katil teros krOoh..krOoh....!

lepas aku bangun nye pagi td....aku mandi, masak megi...pastu stdy la 2,3 m/s e2...tapi rupe2nye yg aku stdy tu x masok test pon...sengal gred A lah!
then lepak2 dlm bilik jer...bOrak2...kutip derma...maklum la..keje aku sebagai ketua blOk yg berwawasan!!! yeaaHhh!!!

petang??....men bola tampar ngan kengkawan.....pastu lawan ngn satu team budak chinese ni dlm hujan...semangat seyh..aku asek wat silap je...ase mkin terok lak aku men bola tampar....myb sebab aku x fOkus sgt kot....

balik tu..mandi2...pastu melantak lak kat Pinang?? korang tau?? nasi ayam penyet yg agk glamer la dikalangan student U...hahahaha...berderet kedai kat situ sume jual ayam penyet..sengit gila..tp yg aku rase sedap yg Pinang tu la...ag pon aku makan sOto..sebab aku suke sOto....aku pon Order la sOtO..tetibe cm x cuKop kn...pastuh aku tambah lak ayam penyet...mmg TamaOn (tamak cm Firaun) betol..hahahaha....lepas main hujan, perOt memang lapar tak hengat dah....

pastu anak sedare aku datang la bersame Kiki....AlOng n Kak Amani saje bwk dorg melawat aku....pastu aku bwk ank sdare aku bername Hurin nek mOto yg aku pinjam dr rOmate aku ke Tasek Akedemik...ramai gak kn org kat sane mlm2....ade yg date, wat keje, online, berkumpul, mkn2 ramai2, lepak2.....tak de nyamuk ke? td aku ade la gak derma darah kat sane ngn nyamuk2 tuh....haiishh....x kose jer....kalo aku nk date pon myb aku gi wayang kOt..xde nyamOk...kawan2 aku sume suke ngan ank sdare aku...ye la..dia memang cOmel..da la muke cm mafia pon ader..tp cOmel lah....ade plak yg kate dia cm laki..haihh~ mcm2 je...balik td pon Hurin nk ikot aku naik mOto..sian Hurin~ x puas nek mOto ngn Ucu erk....

yg kawan2 aku plak plan nk tgk wayang + karaOke kat U Mall...tapi last2 kaROk je...aku x folo la sbb abg aku nk dtg ahn....

td pOn aku lepak bilik Hanis...mmg aku ade masalah ngn dia...n tu la yg aku rase x tenang sejak akhir2 nie....aku pOn x paham la kn....ape2 pOn...aku betOl2 nk mintak maaP kat dia....mungkin salah aku....ade sifat2 yg aneh dlm diri aku ni sampai buat dia sedih sgt....semoge ko bahagia la Hanis eh...semOge cepat sembuh.....

kawan aku..Dalilah....a.k.a Dell telah pon berkapel...haih~ nmpaknyer mkin byk lak kapel2 yg timbOl...then..Che juge mengalami dilema chenta....xtau nk kapel ke x..sbb dia dah dilamar oleh seseorang yg namenye dirahsiakan la....aku jugak gerak soLO...apelah naseb.....adelah kOt nanti2...orang yg aku suke pOn dah ade awekz....xkn la aku nk kacau...lagi pulak awekz dia jaOh lebih baik dari aku...sah2 aku x layak....

jadilah.....aku tamatkan kesah aku disini....
Rabu ni aku ade 2 test....lab test + control...dan Khamis pOn ade test e2...lalalala~
hamek lah..belajar la sampai muntah...sape suh xmO study awal2 ahn....
dah kene lecture 2 jam ngn Dekan pon tapi x rajin2 jugak....apelah otak aku ni dah beku ngn nasehat agaknyer....

ChiaOoo.....
c u on da next pOst~

p/s: Hanis...bagilah aku mase..aku akn cube selesaikan masalah nie k....n i'm sO sOrry cOz aku terpakse saketkan hati kO...



Saturday, March 13

Sabtu yg sangat letih__**

2:54:00 AM 2 Comments
hari nie x mampu tulis panjang2....penat lah....ade ko-q pagi2...sampai ke balai cerap n desa skudai pastu patah balik gi n24....aiyOo...longgar skru2 aku...penat......

td pon g mkn kat k9...longlai je asenye...x mampu dah.....

rupe2nye Hanis kuar date malam tu sampai kul 7 pg...adeyh la..pe la dia wat....kwn2 aku pon terkejut..x sangke....dahsyat betol dorg in love....

ptg ni aku x men bola tampar..x larat..baru bgun tido......

nnt kne siapkan keje ULT ag...alahai..malasnyer la...

sejak akhir2 nie..ramai plak lelaki yg approach aku...haihh~...
aku pon x paham nape....
tapi aku suke yg satu tu la jugak....malangnye beliau bukan aku punyer kn....
mampu pandang dari jauh je la....

sO...ok...
betol2 x mampu dah...
ChiaOoo~

Friday, March 12

Jumaat yang Sunyi__**

12:56:00 AM 6 Comments
kesah aku pade semalam kn...
ape ye aku nk ckp....errm........
sepatotnye kwn2 aku ade test EMT hari ni..tapi aku da drop kn...aku xde test la..
pastu aku pon plan ngn kwn aku nk pegi tgk wayang..citer alice in wonderland bru kuar kn..tp 3 org je..at last minute, tetibe dorg dpt taw test EMT batal....haihh...korang patot tengok muke2 dorg hepi cmner sambil lompat2..siap nyanyi2 lagi....
plannye pegi 6 org include Nisa...tapi last minute, Nisa x dpt folo coz balak dia x bg kuar malam..nk elak gadoh...Nisa yg sayang balak dia pon mengalah dan last2 ber5 je la tgk wayang....yg aku heran tu, balak Nisa tu bg plak Nisa kuar ngn dia smpai pagi bute...tp ngn kwn2 pompuan dia x bg plak...risao la kot agknye...tapi tetibe mcm hari ni Nisa da clash plak...haihhh....aku pon x paham sebab aku nie bukan penah kapel..aku tau komplen je kn.....

sO, citer tu besh la jugak..tp aku bayangkn ag besh sebab iklan dia gempak gila kn...klakar2 pon ade...tp yg paling mantap dia punyer grafik...gred A....!sebenarnye Nisa hantar kitorg mase pegi tu..tp kitorg xnk la susahkn dia nk amek kitorg bile balik nnt kn...sO, kami pon balik semule ke kolej, amek moto dengan bantuan Jijan...hee..thankz yek Jijan....amek kitorg......nnt aku blnje air masak..... =P

pas muvie, jenjalan la,...minum kat Ayub...makan2....melantak sebab Azpa lapa gila kn...cian kat sayang aku tu nnt cacing perot dia mati plak....
pastu jenjalan kat UTM ngn moto pinjam tu....except moto Dira je yg hak terpelihara....
pegi plak k9 tgk kwn2 kitorg maen futsal....
pastu siap blajar ag men futsal...ngn suar jeans tu...adoyaiii...bayang r..smpai kol 3.30 pagi...ape la nk jadi.....
balik2 on9 jap pastu membute ngn x mandi..slekeyh gak aku nie...ape plak kn..paginye aku mandi ape..hahaha..same je.....bek ta paya mandi ahn....
pagi td....erh..pagi ke....tgh ari td aku bgun kol 12....awl la gak..tdow pon kol 4...kalo x pon kol 12 gak aku bgun even tdow kol 2 pown....lalala~

pastu tgk cite Adnan Sempit.....reramai kat laptop rOomate aku, dia download la kn cite tu...
pastu smpai skang aku on9 smule....ape la life aku nie...ntah ape2 je...tp ini la crite student U seperti aku...smlm pOn Hanis kuar date lagi...adeyh la..sejak kapel nie x bleyh tahan windu cket.....jumpe memanjang...berhabes duit kuar sana sini...aku pon berhabes merayap ngn kwn2....maklum la balak xde kn...wahkakakakaka!

sO..ok la..
ini sajer.....
chiaOOooo.~

Wednesday, March 10

Khamis yg masih indah_**

11:50:00 PM 6 Comments
hah!!
sambung pulak cite aku smlm......
lepas mereka kuar tu...aku pon tido sampai kul 6 ptg kat bilik kwn aku kn....
perghhh...mmg lame la....stdy pun ntah ke mana....x leyh cakap la.....

malam tu aku ade meeting pulak...meeting ketua blok....tu meeting yg last..rajen la aku dtg kn....
mcm2 gak la dia bebel.....b4 tu sempat pulak Salma Hua menyinggah..ajk kuar mkn....
hahaha...mmg tggu aku n rOomate aku habes meeting la kn.....roOmate aku plak meeting bola baling..dia masok MASUM.....terer kan rumet aku....tp.....haihh...korg patut kenal dia sndiri...mungkin korang akn rase aneh2....

kul 11 kitorang gerak pegi KFC.....Teeh yang rajen tdo awl ni sanggup x tido...sebab nk mkn KFC jugak....naek la moto go to KFC....mmg rempit la....mule2 mmg kne tahan la pak guard tu...pastu rumet aku ckp nk pegi mkn....pak guard tu pon ckp lebih kurang gini....
"haa..pegi la mkn...karang lapa plak"...yess....lepas....ye r kn..da kul 11 lbh...ntah ape2 je ank2 dare 4 org ni nk wat kat luar UTM....

pegi mane???...KFC la....kat seblah Petronas tu....yang baru jugak la..sebab yg kat area CIMB Bank tu dah kiok da.....kalo x mkn kat situ....nseb bek KFC ni 24 jam kn....

da mkn2....berebut kerusi lah....tetibe romate aku mintak refill air...adoy...parah...
mcD bleyh la kn refill2..ni KFC...da la air strawbery....aku pon slamber je la tanye la brader tu yg kwn aku nk mintak refill....ader la 3,4 org student jugak ngah nk order dengar, dowg pon gelak je.wat malu jugak la roomate aku ni....
brader tu pon tanye manager dia....pastu manager dia yang ngah srabot2 kire duit yg short tu pon ckp, " bagi je lah...." sebab da mls nk layan bnde kecik kn..lagi pun mesty dia xnk rOOmate aku nanges jerit2 dalam tu nnt....

akhirnye berjaye la refill....sambil2 tggu twister yg Nana kirim..
mse nk balik tu...tetibe kunci moto rOmet aku ilang? hah?? aiyOok.....
pueh la dia mencari sampai tanye brader tu yg igt romate aku nk refill air lagi agknye....xde jugak....rupe2nye aku la yg 'tercurik' kunci moto dia sbb aku igt kunci moto Sha yg aku pinjam tu....hahahahaha~ lawak pulak!

Teeh pon letak kunci tu kat moto romate aku n kirg wat muke x besalah....lalala~ (Teeh punye idea erk)

rumet aku pun pegi smule kat moto dia...tetibe nmpak ade kunci moto dia...dia pon pekik, "eh! aku x cabut kunci moto aku rupenye!!" kahkahkah! mmg x leyh tahan dah la.....rOmate aku yg klakar nih.....

pastu pegi isi minyak....rOmate aku mmg x pueh aty la ngn aku kn....
mase nk balik tu aku ader tersalah jalan nk kuar dr KFC, perghhhh sampai skang dia ungkit lagi....punye x puas aty kat aku tu.....bayang arh.....tapi ape2 pun...life aku kat sini mmg indah...walaupun kadang2 terase parahnye...amik kOs ni...dan bile ader masalah yang menensyenkan diri aku....akn wujud satu perasaan yang macam menyesal je masuk U....tapi hakikatnye, kenangan pahit tu adelah bende yang kite x pandang pun dalam mase 7 tahun akn datang....silap2 kite senyum pulak bile ingat balik bende2 serabot kat U ni nnt...

dan aku bahagia hari ini....sebab aku bangun kul 10...dan masih belum belajar lagi.....
kwn aku pun ade dtg bilik....cerite masalah hati dia cket2 kat aku....sOnok plak dgr masalah chenta org....hehehe...
Dell.....aku harap ko bahagia...ceewaaaaah~
jangan le jd cm aku , tggu lagi org yg xde perasaan kat aku dan x perasan pon kewujudan aku....soOb3x! sadis la plak kn....ecececeh......

leg note: Hanis, kuar dating leklok eh mlm ni....hehehe.....wish u happy always......

ChiaOooo~




........@..........@
......@.@.@.@....@..
....@........@........@
...@............@....@@
...@..............@@..@
....@............@...@
......@...........@..@
.........@......@..@
.............@..@
....................@
.....................@
......................@
.......................@........@@@
......@@@@..@....@..........@
...@.............@@@......@@
.......@@@.......@..@@
.........................@
.........................@
.........................@
.........................@
.........................@
........................@
.......................@

Tuesday, March 9

Rabu yang Indah_**

9:27:00 PM 5 Comments
Pagi-pagi lagi aku dah pon bangun....
sebab??....
aku ade lab punye test hari nie.....hakikatnye Tuhan je yg tau aku mmg malas kalo bab lab2 nie....
aku suke lab digit je kot....lagi2 nk ngadap muke pakcik yg mOod aneh plek je tuh.....
sO....
Alhamdulillah....
aku dapat la jugak jawab pagi td...mungkin aku bertuah dpt eksperimen yg senang....
ade gak kwn aku dpt yg susap payah sket...kne lukis graf itu macam...mmg banyak pening ini kepala....

lab aku yg 'besh' tu pon abes la dlm 8.40...
then balik bilik pon membute.....
salah la plak....
anehnye...aku x tido...aku on9....bukak kebon aku a.k.a farmville aku....

pastu tetibe rase rajen nk pegi kelas e2....(elektronik 2)
aku pon selamat sampai ke kelas dengan menaiki moto roOmate aku iaitu Nadirah Hassan....a.k.a Dira qutoo dlm fesbuk eh....
malangnye...eceyhhh...malangnye lect xmO ngajor plak...dia soh tanye soklan yg x paam....(yeSs)
aku nak tanye sOklan? study pon x lagi....paham ape pon tidak....
sO..aku dan kelompok2 aku pon berborak lah dengan bahagia....
kepade ahli2 sekelas yg laen..maap la yerk..kami mmg begini...volume tu dah rosak sO, susah nk control...hehehe....
aku tau la jugak budak2 diploma kelas kitowg pelik tgk budak degree yg bingit cam kitowg...tapi paham2 la yerk..kalo korg sound kitorg..kitorg sound korg blek..wahkakakakaka! (gelak dengan jahatnye__) tapi korang x marah pon kn...ekekekeke~

pastu kitorg ngan slamber kataknye memblahkan diri awl pas tgk ade sorg mamat tu yg stat dulu kuar....padehal lect ngah bebel2 ngn Yau sal soklan e2 tu la kn....
dan kitorg pegi makan...6 org je...3 moto....moto2 yg terlibat adelah..moto sha, dira dan hana...
kepade Hana..tenkiu la kasi pinjam moto....dan aku ase salma gembira ngn moto anda itu....mungkin ngah bahagia skarang di U Mall bersama moto ko, Hana......

aku plak balik bilik...lagi pon mmg aku x larat nk jalan mane2...ngntok dan penat....aku pon bawak Sha..dia pon ade Suksis petang ni..bagus la....aku ase mungkin roOmate aku dan rOomate sha ngan terpekik kat karaoke bOx U Mall skang nih....pas on9 ni myb aku ade niat yg besa utk tido....amannyerr~~~

sO....
oklah....
nanti mcm nk pegi tgk wayang kn....
cite alice...ade madhatter...hehehe....
ChiaoOooooO!!!

p/s: kepade azpa dan dira..bawak2 la bertendang...anda ade test EMT Jumaat ini ye..sile balik sekarang ye...dan Azpa...anda punye anak mungkin dah bising..sile jgn merayap lagi, jagelah ank anda....

ko-Q petang ni pon xde.....mmg tetibe baek pulak hari nie...tapi jgn Over2..esOk menangis....
=)






........@..........@
......@.@.@.@....@..
....@........@........@
...@............@....@@
...@..............@@..@
....@............@...@
......@...........@..@
.........@......@..@
.............@..@
....................@
.....................@
......................@
.......................@........@@@
......@@@@..@....@..........@
...@.............@@@......@@
.......@@@.......@..@@
.........................@
.........................@
.........................@
.........................@
.........................@
........................@
.......................@

kesah aku hari ini pulak...

5:51:00 AM 0 Comments
sejak akhir2 nie..aku dah selalu edit2 blog aku....ntah la...aku pon x tau sebab ape tetibe je aku rajin on9..tapi bile aku dah rajin on9...aku jadi malas sgt....dah la aku golongan orang yg drop subjek emt...sepatotnye aku kene la rajin sikit....nk dapatkn result lagi ok.ini terbalik pulak..malas giler lah...xde ke sape2 nk bimbing aku kan supaye aku rajin sket~

aku baru je pulang dari makan malam ngan rOomate aku...kat arked k9....
hari ini agak tertekan....
susana mcm kacau sangat bagi aku..rase nak marah org tu cepat sgt..mcm susah pulak nk tahan sabar..biasenye aku coOl je...xde la hangin cmnie...sO, sorie la kn kepade sape2 yg terlibat dlm konflik diri aku yg hebat nie...ceeeewaaaaaaaaahhh~

cuaca dlm bilik aku juge agak gersang...suhu meningkat dengan mendadak menjadikan aku rase mcm nk golek2 je xmao study....tapi nak wat cmner kn...keje aku kat U nie nak stdy je la pun...tapi hakikatnye lebih aku nak enjoy!!!

abg aku yang sulung bersama kak ipar aku skarang dah ade kat Taman U..dekat je ngan UTM ni...baru pindah dari Kajang...sO..makin ramai plak sedare2 aku kat cni kn..td abg aku tu baru je dtg ngn kak ipar aku tu...hehehehe....

sO..k lah..nk belajar plak rasenye.....konon2 berjaye la menahan napsu dr on9 nie..kah3x.....
cHiaooOOoo~

Monday, March 8

coret sana sini jer.........

10:58:00 AM 0 Comments
penat jugak hari nie...aku pon x tahu la nape kn..nak kate aku dah cukop tido..mcm dah nk terlebeyh.....tapi kn...slalu aku tido 12 jam..jadi aku ase tido aku mmg x cukop..sbb tu la aku ngntok lagi skarang kn...walaupon aku baru je bangun tido kol 12.30 td semate-mate nk wat assignment ult yang besh tu....aku tibai je pon tapi ade la useha nk buat betol2 tu jugak..naseb baik aku dah wat awal2 semalam...so, xde la serabot sgt kn....sebab tu jugak r aku ade mase utk buat sume nie...

tetibe esok ade kelas numerical..kwn aku mesej...kenape plak? haihh~ x paam la aku....kate dah abeh silibus...nak bagi markah test ke? awlnye..pelik je.......x kesah la kn.....gi je la..masalah disitu ade lah kelasnye pagi...jadi,,,....?? boleh paam ke knape aku kesah?

ari tu aku ade pegi angsana ni..ade fesyen show baju pengantin..kebetulan pulak...perghh...mmg mantap lah..cantek2 sume....mengarot2 pon ade...yg baju cm cinderella, barbie, kepak2 sayap2 sume pon ade..dah macam nk terbang pegi bulan..tah ape2 la dorang nie...kang pakai sayap2 tu mase kawin langgar orang sume tu nnt, ntah ape2 jadi segala bagai....tapi xperlah..aku tengok je..bukan aku yang pakai..ade tu smpai kepak dia dah senget2 dah...lawak jugak....butik mane yg menang pon aku x tau la...aku tgk je...de yang cantik, mmg cantik, aku tgk pon berkenan.tapi ye la kan..haihh...lambat ag nak kawin....

hah!!
baru igt..sebenanye aku nak betolkan status syaza ye...dia dah berkapel semula....haih! tengok..aku pon x paham....mmg pening lah..aku pon dah xnk la kapel2....serabot plak..tggu je la jodoh kan..kalau ade, esok aku nak kawen pon boleyh ape...???
kan..? kan...??

tapi ye r kn....aku bosan gak xde balak..time cuti2...sume kwn2 aku kuar ngn balak mereka, aku? tercegat je dlm bilik...ade balak jauh pon serupe gak je, x dpt kuar same gak....rinduu je nnt...ntah la...kawen je yg senang.....lalala~ x ckop matang ag nk pikir.... =P

sO, ok lah....pening je pikir byk2 sal bnde nie sume....
yg penting, hari esok aku mesti ceria cm biase......


p/s buat hanis: sory la malam tu aku teremO sampai ko pon saket aty....name pon sayang kawan kn..... =) sory sgt2 eh....bukan salah ko....

chiaOoooo!!!!


Follow Me @farahinesa