Sunday, September 27

nO moOd ✖

10:03:00 PM 0 Comments
mOOd akU x brape baik hari ni.....
gigi sakit, kepala sakit, hati pon sakit~

sebab ape?
sebab aku sniri~
sume sebab salah aku...


sO, entri kali nie....
ckop smpai sini~
dOakn aku nk test x lama lagi~



tHis sOng fOr sUm1 i ♥

9:57:00 PM 0 Comments
iM taKinG baCk mY lOvE

(Red one, Ciara)

(Enrique)

Go ahead just leave,
Can't hold you,
You're free
Here, take all these things,
If they mean so much to you
I gave you your dreams
'Cause you meant the world
So did I deserve
To be left here hurt?

You think I don't know
(uh huh)
You're out of control
(uh huh)
And then I'm finding all of this from my boys
Girl, you're stone cold
(uh huh)
You say it ain't so
(uh huh)
You already know I'm not attached to material

I'll give it all up, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love
My love.

Yeah
What did I do but give love to you?
I'm just confused as I stand here and look at you
From head to feet
All that's not me
Go 'head, keep the keys
That's not what I need from you

You think that you know
(I do)
You've made yourself cold
(Oh, yeah)
How could you believe them over me?
I'm your girl
You're out of control
(So what?)
How could you let go?
(Oh, yeah)
Don't you know I'm not attached to material?

I'll give it all up, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

I'll give it all up, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

So all this love I gave you, take it away
(Uh, uh huh)
You think material's the reason I came
(Uh, uh huh)
If I had nothing would you want me to say
(Uh, uh huh)
You keep your money, take it all away

I'll give it all up, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love

I'll give it all up, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love

I'll give it all up, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much, but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

Ooh, my love
Ooh, my love






Friday, September 25

keS aKu kUat TiDoW~

7:55:00 PM 0 Comments
mengantok?
tu la yg aku rase setiap saat.....tapi xde la aku nk tdo setiap masa..
da mcm nk mati lak.....hahahaha~
sekarang pon ngah on9...tp masih lagi mengantok..padahal baru je bangon tdow....
apekah?
aku mmg mcm nie...kuat tdo sket....aku bleh tdo 16 jam tanpa sedar.....
pernah gak r aku wat mase zaman skolah dlu..balik umah tdo cm x hengat dunia..
hehehe~

skunk pon ade ase ag la.....
kuat tdo...tp leh gak r kontrol...
sedar r kalo org kejot..
kalo dlu, gempa bumi ke ape ke...mmg aku x bangon arh slagi tdo x ckop...
:P




Tuesday, September 22

KonvOi BerAyeR aKu!

7:06:00 PM 0 Comments
well.....
dah lame aku x mengomel kat entry 'best' nih....
xde mase lorh...agk bz gak kat kampong aku nie...
walaopon aku bukanlah org penting kat cni tapi boleh dikatekan byk gak la keje aku kat cni....
dah 2 ari kalo x silap aku x membebel kn?giler arh.....

semalam, aku pegi berayer lorh...penat.....
4 bijik umah aku serang ngan sdare mare aku...
lenjan 7 biji keta.....mcm nk pegi berperang lak....
hadoooYyyy.....penat x hengat...tp best.....
kereta2 yg terlibat adelah:-

nissan - grand livina ,
toyota - vios,
perodua - myvi (bapak aku),
2 proton - persona,
proton - satria,
volvo

semasa di higway baru skudai, ulu tiram...
kereta2 ini telah berlumba.....
dimana kemenangan berakhir ngan nissan grand livina yg ade 6 penumpang di dlmnyer...
kah3x...giler r....

nk tao....
aku naik vios makcik aku...
spupu aku yg bawak....sekali acah r keta2 konvoi yg len....saje je nk test power vios...
skali de org bengang lak sebab kitowg lambai2....
persona dan livina nmpak cm hangen lalu memotong vios..
akhirnye mereka syok sniri berlumbe sesame mereka...
sampai di depan..kami terlihat livina dan persona brenti tepi jln..
sebab? kah3x..
dorg mane tau jalan nk gi umah mentua spupu aku yg pompuan ni
(spupu aku yg naek keta satria)
lawak2...skali abg aku yg ke-3 tu sesat jln sbb dia potong keta laen then terbuat u-turn...
kitowg ni tggu arh kat simpang masok seri saujana, ulu tiram.....
kesian abg aku...kene gelak je ngan makcik n spupu2 aku yg len..
kui3x.....sbb salah jln kan...

tp semalam mmg syok..
berderet je kereta....
last konvoi rayer pon mase rayer 4 tahun lepas....

hari ni aku x folo abg n pak cik aku merayap gi beraye..
nk rehat..
mls...
on9...
men poker......
lepak2....

hujan pon lebat td.....
sedap nak tdow...

duit rayer aku ade la dlm 150 kot?
ntah la..
aku x amek port pasal mnde alah nie..
aku terkejut gak sbb still dpt dwet rayer....
klakar je.....tp dah dpt..
Alhamdulillah je la kn...
rezeki...
:P

so.....aku x tau la nk balik UTM biler.....
al maklum ar....nnt naik cuti da nk test..
hampeh!
x stdy ag.....mati aku weyh~

mungkin esok or lusa aku blek kot?
ape2 pon....raye tetap hari rayer...
x kire la dimane anda berada~
:)

Sunday, September 20

☺ TodAy iS HaRi LayEr

8:28:00 AM 0 Comments
As we know....today is hari rayer....
aku mencuri mase utk on9 di mlm hari tatkala semua org da tdo mati sbb penat.....
aku pon penat jugak walau pon xde r byk sgt keje aku wat....tp ptg td aku dah tdo....
so, xde la ngntok sgt mlm nie.....

yg beraye hari nie..
juz abg aku yg sulung, spupu2 aku dan family aku serta makcik2 aku...after dat, kitorg merayap le gi umah atok2 sedare aku....setiap umah mkn ketupat ngan rendang.....
perot aku da boncet cm cipan beranak....
tp x leh lwn lar perot abg aku yg mcm ade baby 7 bulan dlm perot dia tu....
meriah memang meriah...
kat umah ade sesi bergambar....salam bersalaman....dpt duet rayer...
guess whut? aku still dpt duit rayer till now....
n guess how much? ting tong yg hari ni punyer je de r dlm 90...
ni juz dr spupu2 aku n sorg atok sedare aku nie jer......giler kentang lah..
Alhamdulillah, dlm pade malang2 aku tyme rayer ade la jugak tuah Tuhan nk bg kn.....

dan seperti biase aku mesej le 'balak' aku....
dan masih agi mesej skunk nie.....seb bek mesej murah...
hwah3x.....

balik jer dr merayap aku teros tdow mampos...hujan ribut ke aku mmg x pedulik ag dah....
bgun tdo gi mandi pastu mkn ag....(byk kali aku mkn hari nie) then main mercun...
lepak2 ngan family kesayangan aku.....ngan ank2 sedare, ank spupu, spupu2 aku.....
main mercun...main bunge api ngan mak aku...:-jgn x caye mak aku main bunge api....ayh aku pon boleyh gelak.....

kt kg aku ni pon boleyh tahan meriah membakar duit nyer tu....
tp x leh lwn Felda Nitar tmpat mentua abg aku tu arh kn....tu versi perang zaman jepun tu....
kat sni non stop la bunyi mercun tp xramai yg main...
tgk2 pon tmpt yg same je lancarkan perang..busan gak....tp kayo gak dia bakar duit tuh....
seludup mercon kot?? Hihihi...spekulasi aku + mak aku arh kn...

td mak aku de cerite pasal zaman2 abg aku main mercun...lawak jugak bile bayangkan....
dulu2, umah aku blakang umah sorg chekgu abg aku nie....skali abg2 aku nie pon bakar meriam versi ape tah...plus, meriam dia ade yg pakai batang paip punyer version....
skali fire bergegar satu Felda....dah la bakar kat jalan rayer...
pastu jln tu berlubang mcm kne periuk api.....
esoknyer abg2 aku kne panggil ngan chekgu dorg...
dpt ceramah free arh agknye...
waHkakakakah~


ape2 pon aku juz nk habaq...walaupon ade yg x suke mercun, ade yg larang main mercun...
tp kalau mercun xde x meriah...
series............
even mak aku yg x suke mercun nie pon ckp cmtuh....zaman dulu lagi lah kn...
pakai meriam buluh gune kalbaid....sekali hentak bergegar satu kampong....
baru lah raye tu ade erti...tp bukanlah dengan hilang kaki tangan sebab kene mercun..mungkin bnd nak jadi..(pandai je aku wat ayt)
so, okeyhlah.....
utk entry kali neyh...x byk cite best aku nk kasi story.....
ape2 pon...esok masih hari rayer beb.....
sambutlah selagi ade umor.....selagi masih mampu dan selagi masih bernafas dengan ape care sekalipun......selagi masih ade family ...dan selagi nadi masih berdenyut.....sebab rayer tu xkn meriah kalau bukan kite yg meriahkannyer.....
ChiAoOOoo~


i wish U aLL HePpy HaRi rAyA!!!!! HoHOhO!!!










Saturday, September 19

☻ KiSaH MiStEri Di MaLaM rAyEr ☻

10:27:00 AM 0 Comments
..aku ade sedikit kisah malang utk raye kali nie..

hurmmmmm~
agk susahlah sebab masalah ni masalah yg dikongsi ngan family....

bile raye dtg je..masalah yg paling common skali mestylah DUIT kn.....
iye kawan2~
tu masalah terbesar family aku skunk nie diikuti beberape masalah2 kecik....family aku belum dpt duit yg telah dilaburkan di satu agensi yg boleh dipercayai.....oleh kerana msalah2 teknikal yg dihadapi, duit2 tu akn dpt selepas raye la gamaknyer...sebab pembayaran dan urusan bank akn stat lepas raye...hari rabu...gila~

sebelum raye nie??
bedal je la ape yg ade....lebih dari cukup bg aku bile pikirkan ade org lain yg lebih susah dr kitorg...tp ape2 pon tu xkn jejaskan kemeriahan aku nk sambut rayer cume myb akn ade sikit rase x bape best tu la kot.....abg aku pon terpakse memborrow my money rayer nie..
seb bek la biasiswa aku tu x pulun abeh ag..kalo x...kering lah aku dan keluarga aku tahun nie punyer raye....

aku ni sebenarnye baru balik kampong...td berbuke la kat rumah mentua abg aku kat Mersing...
pergghhh~ mknn mcm x hengat dunia aku nak telan..
ketupat, soto, rendang, lontong, sambal kacang...semualah dah siap....dah mcm malam raye pulak...after buke kitorg maen mercun....
second pergghhh........
memang meriah gila.....jaoh beza kalau kat bandar ngan kat Felda nie...org main mercun mcm mengalahkan sambut tahun baru....dah la tu, mercun bukan yg cikai2 beb...yg kaler warne warni...sampai ats bersepai keluar bunge2 tu..
ape lah namenye...aku pon x tao...tp aku tau menatang tu mmg mahal...
de cecah rat2 jugak kot harge dia..
x tao la kalo pak cik polis rampas pastu bg ank dorg main kn...
=)
abg aku dan ank2 sdare aku mmg x tggal la nk join....
skali tgk, da mcm zaman perang jepun dah kat kg abg aku tu...
seronok gila lah~


dan mase perjalanan aku nk balik ke Pasir Gudang, Johor mernagkap kampong aku yg tersayang nie, nk jd story:-

mase dah dekat nk smpai ke kampong aku tu, tetibe abg aku de terlanggar satu bnd yg mcm kayu jugak kot....
skali keta da mcm x stabel pulak kn...
skali check tayar da bocor..kempis leper tayar kete proton Persona abg aku tu....
dah la keta baru seyh...
x mcm satu keje lagi nak tukar tayar..
seb bek kitorg balik 2 buah keta...
plus kete Myvi bapak aku kn....so, same2 lah kami menukar tayar keta di tgh2 hutan Felda Cahya Baru....agk seram la malam2 raye ni....
x byk kete yg lalu kot....

after tu kitorg menyambung perantauan kitorg yg dah dekat sejengkal je ngan kg aku tu....
tp smpai skunk kitorg dok musykil..bnd ape yg abg aku langgar?
smpai bumper kereta pon terkopak...tayar belakang yg bocor...bukan tayar depan....
dan knape kereta ayh aku yg follow blakang abg aku x kene efek pon?
masih lagi misteri.....ape2 pon....
esok...??!!! RAYeRRRRRR!!!!

MaLam iNi adeLah MaLam RayEr!!!









Friday, September 18

× RayEr wiShinG? ×

8:19:00 PM 0 Comments
...Aku juz nak wish...

SeLaMaT HaRi RayEr KaWan2!!

aku mintak maap kalau ade terkasar bahase sehingge korang terase....mulut aku nie memang susah nk control kadang2 same la mcm perangai akuuu....ishhhkkk....
mintak maap dr hujung rambut smpai hujung kaki kalau blog ni ade menghentam mane2 pihak yg berkenaan.....


itulah gunanye Hari Raye....boleh mintak maap reramai...ko x maapkan aku..aku x maapkan ko...
lalala~
(best gila)




seKian.....

Yang Ekhlas,

☠ DangEr zOne ☠

6:46:00 PM 0 Comments
Di Sini adelah tempat aku nak mengarut...
lepas tension..dan..
BEBAS JENAYAH!
sile jgn pertikaikan ape2 yg tidak boleh dipertikaikan...




Amaran!!
jangan bace kalau hidup ini hanye kongkongan!



p/s: aku pernah rase bagaimane perasaan dibuli oleh kwn2....sile bebaskan diri anda segera..





pesanan penaja:-
blog ini dtg dr fikiran aku, tidak ade kaitan sama ada otak aku masih sehat ataupun tidak..




Dua HaRi sEbeLum rAyeR ♫ ♫

6:52:00 AM 0 Comments

Ank sdare aku yang comel dah balik......comelnyeeer......td baru lps dia dtg bilek aku mintak pensel ngan kertas....umur dia bru 2 tahun......name dia Hurin Qasrina.....hihi...
nakal jugak.....dah pandai ckp pelat2 sikit.......mmg comey gila lah.......muke byk ikot ayh dia merangkap abg aku.....aku suke dgr bile dia panggil, "atooooOok"...
mmg buat aku tersengih jer......

kat luar umah aku skarang mmg dah non-stop bunyi mercun...bese r..
rayer2 ni dorg men lwn2.....dlu aku de gak join bnd2 bakar duit ni bile abg aku yg ke2 balik bawak mercun...
mcm2 jenis....aku pon mmg slumber r menibai mercun2 dia yg banyak gila tuh.....mcm x igt dunia kalo lawan ngan jiran selang 2 buah rumah aku nie....tp tu cerita 3,4 tahun lps....cerita lama.....

sepatutnyer mlm ni aku dah balik kampung aku kat Pasir Gudang...tp skunk aku kat Muadzam Shah lagi...ape kes???
ni la namenye aku x jd balik beraye mlm nie....aku balik esok pagi lepas sahoOr kot....kat rumah aku skunk nie ade besan mak ayh aku ...beserta abg aku yg sulung dan familynyer...Hurin tu ank abg aku yg sulung tu lah......td ade ke budak kecik tu gi gondam laptop aku smpai dia tkn ape tah, browser internet aku nih da jd pelik..ade je keje budak nie.....seb bek laptop aku x kiok...aku baru je format ari tuh....haihhh~

ade sedikit citer sadis ptg td:-

Sedia maklum, dunia aku kn sudah terbalik....siang aku tdow...mlm aku berjage...
standard r tuh rutin harian aku kat hostel....
and then td tetibe aku terjage dah pukul 7..dah nak buke...skali aku bgun je ayh aku bebel2, marah aku sbb bgun lmbt, x tolong mak aku, balik serupe x balik je....mule2 aku mcm nk ckp jugak tp aku stop je....kang dia berangin, ade jugak aku x berbuke nnt....
sedeyh jugak.....cume malas nak lyn rase hati...nnt hati aku jugak yg menangis...

sbb jenis mcm aku nie, biler aku x melawan, aku pendam, hati aku sakit..kalau aku melawan, aku x simpan dah ape2 dlm hati....

ade lagi satu story jugak:-

tgh hari td aku ade mandikan kuceng aku yg kiut miut tu....
hehehe.....mmg kuyup lah badan dia.....comel sesangat......menggigil dia mandi....
kuceng cmni mmg kene slalu mandi jugak sbb jenis bulu tebal and cepat panas...
kalau x nnt sawan dia dtg.....korg pernah dengar ke sawan kuceng? nk tau tanyelah aku...aku dah ade pengalaman....





aku baru je balik dr Tunas Manje...bg sesiape yg x tau tunas manje tu ape, tunas manje adelah sebuah pasaraye yg agk popular di Pahang....tu le tmpt aku mmbeli harte kejadah aku mase aku dok sekolah asrama kat Pekan dulu....mmg susah nk jmpe Jusco ke, Giant ke, Kipmart ke kt tmpat2 hulu cmnie....ini pon dah lebih dr cukup....
aku pon membeli la jajan (a.k.a mknn ringan) utk dimakan beramai-ramai....(utk aku jugak sebenarnye)...ank sdare aku nih mmg x brenti mengunyah mcm aku....smpai kene sorokkn x bg dia nmpak..nnt mak dia takut dia muntah mkn byk sgt....

well, sempena raye nie...aku dah ade baju kurung raye...warna? putih pink...warne febret aku...
kasut raye?? complete....
tudung? sudah ade....
am i missing sumthing? xde kot? kalau ade...biarkan....
and i got new perfume from kak ipar aku, Kak Amani....
aku suke bau dia...thankz Kak Amani belikan utk Ain~

well...i hv 2 go now.....
aku nak melepak ngan family aku....bukan selalu dpt balik rumah...
biase lah...lepak same2 minum air panas kat luar rumah....
hujan renyai2 yg sejuk nie mmg sedap nk bersantai ngan minum nescafe..
mesty sume cerite keluar nnt...aku ni pendengar je..mls nk campor hal2 org dewasa...
amek tau sikit2 je lah.....





Thursday, September 17

CeriTa mLm iNi....

6:32:00 AM 0 Comments
sekarang nie.......
aku dok bersantai kat ruang tamu rumah aku....
baru je sudah mkn rojak buah + donat.....kenyang kan?
sgt kenyang perot aku skunk nie......haihhh~
makin gemoklah aku pasni....





angin lak tiup sepoi2 bahase......
rumah aku kat kaki bukit.....dan tepi tebing.....
dr rumah aku nampak lah pemandangan bukit ridan yg nyaman dan belom kene toreh ngan mane2 pembalak ag....xtao lah mcm mane 10 tahun akn dtg......
harap2 alam semulajadi kat sekitar rumah aku ni berkekalan.....

mase berbuka td, lauk yg aku mkn biase2 je....
sayur msk lemak, smbal belacan, ikan masin ngan ikan msk sambal.....
tp oleh kerana mak aku yg masak.....tentulah aku mkn smpai habes......
biler diingatkan, lauk2 yg aku mkn mase kat hostel sedap jugak...
tp bukan selera aku kn....mesti korg pon same jugak.....
air tangan mak ni lain rasenye.....

mak aku ade buatkan 3 jns kuih raye...
dia sempat buat ngan besan dia....iaitu Cik Munirah....
dorg ni kalo jumpe mmg x henti2 berborak...
aku yg darah mude ni pon buleyh join sekaki.....
(da mcm makcik2 jugak la kalau aku join tu)
Cik Munirah ngan Encik Absal slalu belikan aku brg2....
slalunye dia igt kat aku lah....mereka ni ayh mentua dan mak mentua abg aku yg sulung...
(along aku)

ermmmmm......
aku mmg lupe ke nk citer sal family aku?
x pernah lagi kan.....xpe2x...nnt aku igt aku letak.....
tapi family aku biase2 je.....bukan golongan bangsawan...
cukuplah keluarga simple yg normal dengan kaseh sayang......
sgt2 mencukupi.....

erm.....
nampaknye mak aku dah tdo kat sofa.....
tu tempat febret mak aku nk tdo...dah paham sgt da.....
soh masok tdo kat bilik pon tggu la kol 11, 12 nnt.....
kucing kesayangan aku ntah kemane la.....senyap jer.....esok kene mandikan dia.....
ngee~ seronok2x....
okie.....chiaOoo....





fOotSTeps?

6:29:00 AM 0 Comments
____00000
___0000000__00
__00000000_0000
__00000000_0000_00
___000000___00_0000
_______________0000_00
__0000000000000_00_0000
_000000000000000___0000
_00000000000000000__00_00
_0000000000000000000__0000
_0000000000000000000__0000
__0000000000000000000__00
___0000000000000000000
____000000000000000000
____000000000000000000
____000000000000000000
____00000000000000000
____0000000000000000
___0000000000000000
__0000000000000000
_0000000000000000
_000000000000000
_00000000000000
_0000000000000
_000000000000
__0000000000
___00000000
____000000




ini adelah gambar tapak kaki siapa???
bukan tapak kaki aku~

Wednesday, September 16

::Nice ViEw::

6:33:00 PM 0 Comments

……..*..lovel…*
…..*..lovelovelo…*
…*..lovelovelove….*
..*.lovelovelovelove…*…………….*….*
.*..lovelovelovelovelo…*………*..lovel….*
*..lovelovelovelovelove…*….*…lovelovelo.*
*.. lovelovelovelovelove…*….*…lovelovelo.*
.*..lovelovelovelovelove…*..*…lovelovelo…*
..*…lovelovelovelovelove..*…lovelovelo…*
…*….lovelovelolovelovelovelovelovelo…*
…..*….lovelovelovelovelovelovelov…*
……..*….lovelovelovelovelovelo…*
………..*….lovelovelovelove…*
……………*…lovelovelo….*
………………*..lovelo…*
…………………*…..*
………………….*..*

..........................x3iloveyou
...............................x3iloveyou
.................................x3iloveyou
.................................x3iloveyou
..............................x3iloveyou
.........................x3iloveyou
..................x3iloveyou
.............x3iloveyou
.........x3iloveyou
.....x3iloveyou
...x3iloveyou
x3.............................x3....x3iloveyou
x3..........................x3...........x3iloveyou
x3......................x3................x3iloveyou
..x3...................x3..................x3iloveyou
...x3....................................x3iloveyou
.....x3................................x3iloveyou
........x3.........................x3iloveyou
...........x3...................x3iloveyou
..............x3..............x3iloveyou
..................x3.......x3iloveyou
.....................x3..x3iloveyou
.......................x3iloveyou

♥ MasaLah dAn cHenTa ♥

7:09:00 AM 0 Comments
kalau korang ade masalah...
ape yg korang buat???
adekah korang luahkan pade kawan?? ataupon korg pendam??
adekah korg seksa diri ataupon korg seksa org sekeliling korg.....

kenape aku tanye bnd2 nie??
sebab aku teringin nak tau......semua org penah de masalah...tp aku x tao macam mane masing2 selesaikan masalah sendiri.....dan aku pon x sedar cmne aku selesaikan masalah aku...
kene ade strategi ke??



manusia kadang2 x sedar ape yg diorg buat... betulkah?
tau2 bnd dah jadi.....contohnye termengandung ank luar nikah....
lps dah jd baru dorg sedar kan...jd maknenye mase bnd2 x elok tu jadi diorg x sedar ke?


kdg2 diorg sedar tp diorg abaikan...kan..kan???
dah ade org nasehat tapi mase tu nasehat2 tu semua x makan pon dalam otak nie....


aku bagi satu situasi ::--

biler korang dah mula jatuh cinta...adekah korg sedar semua tu sedang berlaku?
biler chenta dah tinggalkan korang, baru korg sedarkan semua tu??
sebab ape?? sebab tiba2 rindu datang.....
sebelum ni korang ade sedar x rindu korg tu??
mungkin sebab xde perpisahan jadi korg x sedar....
bukan salah korang.....aku paham......
aku x pernah mengalaminya tapi aku ade fikirkannya.....

sebab tu kadang2 aku nak nasehatkan org yg tgh putus chenta nie...
aku x leh nk ckp lebeyh2...
sebab aku xde pengalaman.......
dan biler satu saat nanti....saat aku berchenta tu tibe...
aku akn cari balik2 kwn2 aku yg pernah aku nasehatkan pasal masalah chenta diorg....
sbb mase tu aku sendiri x tau nak buat ape....
aku yakin ..... bnd2 tu akn terjadi.....
saat aku mula jatuh cinta....

tapi mestilah aku x tau biler saat tu nak dtg....
sbb kan aku dah kate.....
kite x sedar biler kite dah jatuh cinta......
bukankah begitu??





Tuesday, September 15

SeLamAt DataNg Sepi ❤

5:48:00 PM 0 Comments

semalam kita bertemu...
hari ini kita berpisah.......

tegarnya kau tinggalkan aku....
sedikit pon tidak menoleh.....
zahirnya aku pasrah...tapi hati aku tidakkah kau kesah?.....

semalam aku bermimpi...
satu cerita chenta......
dimana kau dan aku....
menjadi watak utama........
tapi cerita itu terhenti......
sebabnya?
aku x pasti..

sudahlah......
abaikan hati ini.....
kerana hati aku mati......
kerana chenta aku merana.......

chenta, kenapa kau wujud.....?
sedarkah kau....
kau memberi dua pilihan....
bahagia dan sengsara...
antara dua pilihan itu.....
kedua-duanya adalah kamu..
sedarkah?

kaseh, mengapa kau ada?
sedangkan ada yang mati kerana memilikimu...
ada yang masih bernyawa kerana kamu...
dan pedulikah kau tentang semua ini?

sepi, biarkanlah...
kerana sepi jiwa ini tenang...
kerana sepi hati ini sakit...
kerana dulu sepi tiada dalam hidupku....

benci, hadirkah engkau?
aku tidak sedar kehadiranmu..
mungkin kau tiada...
pernah dulu kau menghampiriku..
tapi kemudian kau hilang...
mengapa?



selamat tinggal chenta..
selamat tinggal kaseh....
dan selamat datang wahai sepi.....
aku menerima kedatanganmu....




aKu bErmAdah ♂

5:36:00 PM 0 Comments
Hidup ni satu perjudian...
sesuai ke ayt aku ni???


entahlah....aku pon x pasti....yg penting skarang aku ade sedikit perasaan kechewa...
kenape??
aku pon x pasti....

performance aku dlm study skunk lebih baik dr sem lepas....
munculnye dia mmg byk bantu aku belajar......
bermain, berchinte, belajar.......
well.....susah nk explain~
kite skip part nie okey..............

sedar2 je dah nak rayer....apekah?
aku pon x perasan.....sbb aku xde perasaan kot?
kdg2 aku rase seronok nak raye...tp bile pikirkan rayer...aku jadi sedeyh....
sebab? aku pon x pasti......

hidup memang satu perjudian.....
bile aku kate aku kalah berjudi sekarang...
korg percaye x???
rase miskin ngan hidup nie.....
tp still aku bersyukur....
aku kaye ngan kasih sayang family aku......
satu2nye perjudian yg aku masih belum lepaskan......


::CoRetAn HaTi::

hati aku pedih : aku x pasti

hati aku kechewa : masih kurang pasti

sendi aku lemah : biarkan...

jiwa aku gundah : kenape?

jiwa aku kacau : apekah sebabnye?

darah aku mengalir : masih lagi kalau tidak aku mati

fikiranku masih waras : aku pasti

jantungku masih berdegup : tentulah


tapi ini semua bukan lagi utk si dia~






Wednesday, September 9

¶ GedIk sAntai ¶

8:51:00 AM 0 Comments
Kawan - Kawan ....
x lame lagi nak raye kn......bosan seyh.....bulan pose ni asyik tdow je....
mlm berjage...
da la berjage tu x wat ape2 pon.....dok merepek je pagi2....tiap2 hari aku sahur ngan kawan2 aku kat fakulti kitorg nyer kafe...
hehehe......
mmg best.....reramai mkn2 sambil borak2..bukan slalu nk mkn pepagi.....

baru2 nie kn aku perasan...
aku rapat ngan ramai org baru....kdg2 aku sedar.... kite x leh nilai org ikot ske2 aty je...
nmpak cm org tu menjengkelkan....tp kdg2 dia la yg tolong kite mase kite susah...dia la yg kite cari bile nk mintak tolong....kdg2 dia pon jujur...bg banyak bnd baik kat kite.....byk buat keje....walaupon kdg2 x thn ngan certain perangai dia...
x semestinye dia jahat.....

ade program kat kolej aku.....
ihram sempena ngan puase nie...
mcm2 program ade....
sile dtg la ye....
:)

aku ni sebenanye mls nk update blog aku nie....



hari tu aku dan kengkawan gi mkn kat luar (buke pose ea, bukan lunch)
tetibe nk mkn yg sedap2 sket......
order la sayor capcai, ikan siakap msk stim, telor dadar, sotong goreng tepong ngan tomyam...
perghh.....mmg sedap la.....mkn 5 org kat satu kedai kat tmn U nie...
kitorg mkn kat satu tmpt yg dia sediakan ni mcm best gak r...
bwh pondok yg dok bersila....ase cm ala2 kampong gitu.....
xde r mahal pon....dlm 70 sumthing jer....

b4 nie pon aku de kuar....tgk wayang....
citer final destination 4.....
mmg best..korg tgk la....citer tu ngeri r.....
da la aku tgk ngan 'balak' aku....
seb bek dia ade......
sebelom tu sempat agi karaoke layan 10 lagu..
haaa...
kering tekak...
sumbat 6 org kat dlm keta gi taman U...
happening gila!

:)

skunk nie ramai ea org main mercun....
da ase da semagat nak rayer tu....nnt rayer aku igt nak masak ketupat r...aku reti anyam ketupat..tp da x ingat sgt r ...kne ulangkaji smule...ngee~

baru2 nie gak kitorg ade buke pose ramai2 ngan dak2 kelas....
kat umh sorg kwn aku nie..umah dia kat tmn U nie jer.....
laki dan pompuan.....walaupon sebelom ni ade krisis ngan dak laki (sorg je pon)..nmpaknye skunk da ok da la.....dak laki pon skunk da bg respon yg baik...
da gentlemen....(x sume la) well...nmpaknye komunikasi kitorg da meningkat....
ape yg kitorg mkn?? ayam BBQ...lazat seyh~ nasi ayam......kuih muih....de yg bawak bubur lambuk.... dan mase tu mmg sedap lah...kenyang nye x yah ckp la...
aku ngan kawan2 sempat ag bermesra kat blek kwn aku nie pas maghrib...
ngee~
best2....







Thursday, September 3

PerHaps, PerhaPs, PerhaPs

2:44:00 PM 0 Comments
You won’t admit you love me.
And so how am I ever to know?
You only tell me
Perhaps, perhaps, perhaps.

A million times I ask you,
And then I ask you over again.
You only answer
Perhaps, perhaps, perhaps.

If you can’t make your mind up,
We’ll never get started.
And I don’t wanna wind up
Being parted, broken-hearted.
So if you really love me,
Say yes.
But if you don’t, dear, confess.
And please don’t tell me
Perhaps, perhaps, perhaps.

If you can’t make your mind up,
We’ll never get started.
And I don’t wanna wind up
Being parted, broken-hearted.
So if you really love me,
Say yes.
But if you don’t, dear, confess.
And please don’t tell me
Perhaps, perhaps, perhaps,
Perhaps, perhaps, perhaps,
Perhaps, perhaps, perhaps.

LifE oF mE~

2:30:00 PM 0 Comments
HohohoHOho...
da lame aku x update blog aku kn......
mmg PEMALAS......

sejak akhir2 nie...
aku belajar byk perkara...
cthnye mcm kalau kita berusaha, kite akn dpt hasilnye.....
kalau x, kite bersyukur je la ngan ape yg kite dpt tu.....

aku pon belajar gak....
hidup kat U nie..
kite kene bergaul...
jgn syok sendiri....

tp kat U nie mcm2 boleyh jd...
manusia berubah...
aku pon berubah...
keadaan pon berubah...
tp masa je la penentu dia...
kite yg rancang...
belum tentu Tuhan nak makbulkan...
jd kite perlulah berdoa....
aku ase bosan hidup kat U nie...
kdg2 aku rase nk pindah je U lain...
tp kalau aku buat cmtu...
aku mcm lari dr masalah....
jap..
aku de masalah ke???
hehehe~

bile kite da buat sesuatu tu..
kalau x jd mcm yg kte expect..
aku rase kite kne pasrah je...

ayh aku pernah ckp..
biar org buat jahat kat kite....
kite jgn balas.....

walaupon aku nie jenis pendendam...
kdg2 aku jenis pemaaf...
eh..
bukan2..
aku ni..
penyabar..
bergantung pade situasi la kn.....

jadi,
hidup mesti diteruskan..
:)




Hi5 Emoticon

Follow Me @farahinesa