Wednesday, June 30

mangkOk dan sebuah CeriteRa bOla_**

8:39:00 PM 9 Comments

aku menghadapi masalah tidak bOleh tidO hampir setiap malam..
sebabnya??
jelas......dah memang tu rutin harian aku..
memang padan muke kau la kalo x leh tidO..!!
sape suruh bangun lambat hari2...!!!!
[cicak kat syiling umah aku pOn menjerit]
cicak tu lah yg berOmen setiap malam dan mengeluarkan bunyi aneh2..
lepas tu dia berak ats katil aku yg lawa + wangi tu..kureng asam!!

I Hate U!!

cicak jugak la yg berak kat atas kepala aku mase aku stOp mkn kat warung, mase tu kat rOmpin..!!
bOleh taik cicak tu gOlek2 dr atas kepale aku pastu jatuh atas meja..
watdehek!! aku f**k cicak!
kan da termencarOt..
Oke..kembali mnjadi pOmpuan ayu...

berbalik pade tOpik asal setelah menyimpang...
bile aku suda TIDAK boleh tidO pade waktu tengah malam..
maka aku tgk bOla..Oke??

hakikatnye...
percaye la..aku tatau pOn Org tu main bagus ke x...
aku tau kalO dia gOl je..ha...da bagus la tu..
chumel2 bile anda berjaye menjaringkan gOl..
haa..lebih kurang cmtu la..mmg x paham..

sejak beberape hari yg lepas..
aku tgk demam bOla melanda..
aku pOn cube la menjinakkan diri dengan bOla..
tetibe mcm minat la plak ahn.. <-- baru rase nak minat bOla..KUNO sket

pastu aku pOn..
menjadi penyOkOng setia ARGENTINA..!!
ehehe...lantak kOrg la nk kutuk team aku ke ape..
[aku sukung sbb 4 tahun lepas ayah aku belikan jersey Argentina]
sampai skang aku x pakai2 jersey tu..rugi kan..
peduli hape..sO..skarang aku minat la....
gO.....argentina!! i Lap U abg messi!!
sebenanye abg messi pOn aku tatau yg mane..
hwahahaha..kwn2 aku gilakan dia...
sO...just fOlO the flOw!!

yg best bile ayh aku siap prepare tilam depan TV..
bile aku kuar bilik kOl 2 pagi..
ayh aku da tdO luar..
tapi bile aku bukak tv tgk bOla..
last2 aku yg semangat tgk bOla..ayh aku siap berdengkur..
bile aku jerit gOll!!!! baru ayh aku bangun terkejut..sape gOl..sape gOl?? ahakz!

yap..
ayah aku yg berumOr 63 tahun tapi semangat bOla beliau kuat!!

ayh aku penah ckp...sambil mamai2 mase tdo kat depan tv :
"pompuan brazil lawa2"
err.....mungkin lah...
ade cam nak gelak gak mase tu...


sO...selain argentina..aku memberi sOkOngan padu pade brazil..
semOge Brazil dan Argentina bertemu...
teringin nak tgk dOrg fight...
lalalala~ we'll see....

ChiaOoo~




Tuesday, June 29

BaguS aDe Lagu ke xDe lagu dLm beLog??_**

4:15:00 AM 15 Comments
Hai...saye Ain...[wat muke tOmey]
saye nak tanye pendapat kamu2...
bagus atau tidak saye letak lagu dalam belOg??

adekah kOrg rase ianya ganGguan?
atOpOn kOrg rase ianya menenangkan?

atau mungkinkah ianya semak berganda?
ataupOn ianya santapan telinga?
chewaaaah~

pastu kan..kalO lagu kan?
lagu ape yg best?
lagu jiwang ataupOn versiOn black metal?
die hard cOre ke..

saje tanye..minta pendapat..
apa kata anda??!

belOg anda ade lagu x??




Saturday, June 26

'THE MOST' CONTEST !

3:32:00 AM 10 Comments
- pihak penganjur -


nie cam serabai sket..mase prepare nak study kOt x silap aku..lame gak da gamba nie..
sbb dia nk gambO rambOt ehk..haa..rambOt je la tu..

yg nie cm prOper sket..sbb aku tggu teksi tapi hujan..muke cm tenang ehk..padehal gabra teksi x sampai2 ag..takOt tertinggal bas..

aih....dia kate maksimum 2 gamba..aku bg je la ape2 gambO nie..senang...walOpOn ntah ape2..
mmg tu le keje aku..perasan amek gambO sniri..sO..byk gak la gambO..mmg aku letak je..
Oleh kerana aku nie On Off..dua2 lah aku letak...abes citer..tp aku ase aku ag sesuai pakai tudung..tah la...


::THE RULEZ::
1. Contest ni terbahagi kepada dua bahagian ; untuk lelaki dan untuk wanita.
2. Kriteria yang dicari adalah :
bagi perempuan - memiliki rambut tercantik dan bagi yang bertudung, cara pemakaian tudung yang paling cantik.
bagi lelaki - memiliki rambut yang terhebat ! ala-ala jepun tu dia lah yang menang haha takdelah. kalau yang tak ada rambut cukup la sekadar yang sedap mata memandang hihi.
3. Be my follower. Wajib ni. Kalau tak mana nak tahu update pasal contest ni kan?
4. Letak gambar di atas tu di entry untuk contest ini.
5. Tag one person ! One only maa, tak susah pun kan? Hehe.
6. Overall, apa yang I cari adalah wanita dan lelaki yang sedap mata memandang. Judges nya adalah ex model ok. Hihihihi.
7. I tak kesah kalau you all nak edit ke apa gambar tu. Tapi usually we look for natural beauty :)
8. Gambar mesti la gambar anda seorang atau pun berdua. Ramai sangat nanti pening I. Maksimum gambar yang dipertaruhkan adalah 2 sahaja ok?
9. Starts from 26th Jun to 30th July.
[fRom Original cOpy]


kena tag One persOn ehk..jap2..aku nak tag saper yerp?
Okeh..gOt it...

i cHoose U:



anda telah ditag!


sO..dah la..saje bOsan2 petang2 ni jOin cOntest...
baru pas menOlOng ape2 yg patOt utk jiran aku bertunang..

Friday, June 25

MangkOk yG jaTuh ChenTa_**

10:57:00 AM 6 Comments

mOde : undefined.

lame jugak aku On9..
menantikan dia On9..
tapi x ade..
frust jugak..
tp ape bOleh buat..
dia bukan tau..

yap..
aku fall in lOve..
xder la lOve advance..hahaha..
minat..
aku dah lame minat dia..
aih..dia tau ke x..aku pOn xtau la..
tp kemungkinan besar dia tau la..
sbb kwn aku yg mulOt tempayan tu penah gtau..
b4 nie aku mcm dpt lupakan dia la..

tp tetibe nmpak lak dia kat facebOok..
muncul lak perasaan perasan nie ni smule...
tapi aku rase dia mesty ade gurl yg dia suke..
mustahil la kalau kate dia xde chOice..xkn la dia nak minat aku nie..
ntah dtg dari pelOsOk mane la..
aku rasa ramai je yg minat dia..
and kemungkinan dia x minat aku..
ngan pesen aku yg cmnie..
On Off..gila2 x bape nak betOl..

and dia nmpak bz sgt..
jarang On9..

aku xtau la kalO2 dia da ade awek ke x..
tapi status dlm FB single..
kdg2 x leyh caye..myb dia xnk buat status ngan awek dia..
ramai je kan yg camtu..teman tapi mesra..

tp 1st2 aku nmpak and kenal dia dulu mase dia maen basketball..
kwn aku la yg tunjuk dia, citer pasal dia..
tp dia x knl aku pOn..
stat dari tu..aku slalu pandang dia dr jaOh..
kalO dia lalu tu aku nie siap tersipu malu2 ag..
[pasan je, dia pandang aku pOn x]

tapi nak wat cmner..
xkn la perigi nak cari timba..
sO..kalO dapat kawan tu pOn xper la..
stakat citer yg aku tau..
dia baik..
nak kate hensem tu..Ok la..
gOrgeOus..xde la hensem sgt2 tu..
muke mcm skema2 jugak..hahaha
kdg2 mmg aku ske pesen skema..

ape la nak jadi aku nie..
slalu je gila bayang..
kdg2 aku pikir..
kalO betOl la dia ske kat aku..
memang aku x pikir panjang..
terus je terima..
jarak jauh ke..jarak dekat ke..
mmg b4 nie aku xnk lOve stOry jarak jauh..
susah..
tp..kalO dah syg..ade kire jarak ke?'

malangnyer..
aku nie tepOk2 x berbunyik lak..
stakat kentOt je la yg lantang..
aih..sedeyhnyer la...
kdg2 ade cm nk buat muke x malu..
gi ckp kat dia aku suke dia..
tp cm x nOrmal la pulak..
nnt mst dia pikir : giler ke hape minah nie, ckp suke aku senang2 je..mst da slalu ckp kat laki cmtu..

haa..xnk la kan..

biarlah..
cinta aku tu dtg sendiri..
kalau betOl ade jodoh aku..

kadang2 aku nie je yg risau sgt..
slalu ikOt perasaan..







Tuesday, June 22

ANASTASIA : kartun nie besh gila_**

11:44:00 PM 5 Comments

aku baru lepas layan cite ANASTASIA...
Ouh..memang tOuching habess....
aku ade mcm nak nanges tapi air mate x kuar2...
pesal x kuar? ntah ah..sal aku pikir tu citer je..watpe nak nanges...
[padehal baru bgun tdO terOs tgk mOvie kat lappy..cmne nk nanges]

semangat aww..
aku dari malam td biar je lappy aku ON..[wisau gak lappy aku keje OverdOse nnt]
sebab aku tggu cik ARES download cite Anastasia tu..
b4 nie aku dOnlOd da..skali bukak2..adeyh la..bahase spanish ke ape tah la..
ta paham aku...terpakse la aku dOnlOd smule..
tu yg smangat bgun2 tdO, trOs tgk...
sesengal jugak aku nie..

tapi cite tu mmg best la...
tp cm ade la ketidakpuashatian sket..
sket je..x byk pOn..
Overall..mmg best....!! caye ar wa cakap lu!

sipnOsis : cite ni sal sOrg budak keturunan raja:- Anastasia yg tertinggal mase lari dari sumpahan Rasputin yg jahat..then dia tggal kat rumah ank yatim..pas keluar je..dia nk cari family dia..klu nye just rantai yg nenek dia bg dlu tapi dia x igt pOn yg dia ni keturunan raja sbb mase tu dia kecik lagi..then..dia jumpe ngan Dimitri..Org yg semangat nak cari keturunan terakhir diraja tu..utk dapatkan wang ganjaran...

nak tau lebeyh2..tgk la sniri cite dia..muahaha~


aku siap tgk sambil makan cOkelat cadbury yg caer...
[caer pasal peti ais rumah aku rOsak..ngah hantar repair]

biler pikir2..
citer nie ade cam same name ngan ANASTASIA_ANN..
ann?? haa...adekah dia curik name kO??

_____________________________________________________________________________________






satu citer di dimensi lain...

cun x beg nie??
ni kire beg Ori la...kulit..luar dalam cun..
tp nie mcm barang2 keluaran diOrg yg dirijek..
sbb x menepati penilaian..
harge pOwn cantek jugak..RM250++
kalO rase nk pakai beg mahal..bOle la beli kat spupu aku.. <-- dealer
yg harge RM1000++ pOn ader..macam2 jename pOn ader..
depends la ahn...
aku amek yg murah2 jer la..
x mampu..sOb3...nie je yg mampu..



Monday, June 21

Follow Me @farahinesa