Friday, March 11

Aku pengunjung Karnival Sure HebOh yg terawal! jgn Jelesh!

Baru bangun? aih...segan la aii nak ngaku..
so y'all jgn tanye Oke.

suasana? penat.
penat kire suasana jugak ke?
bOle la tuh kan..

semalam aku merayap ngan spupu aku.
sape spupu aku? Kak Leen.
dlm blOg nie memang aku jarang mentiOn pasal Family.
bukan sbb aku x rapat ngan Family ke ape.
ntah la.sbb jarang nak letak je la.

Kak Leen mendapat pelepasan cuti umum dr bakal husband nye malam ini.
jadi dia nk enjOy yg xde teman. sO beliau angkut la aku.
mule pegi bazar karat.
besh2.mahsyuk nak belek barang.dpt2 mOod shOpping aku tengah memuncak.
rase mcm nk beli je semua yg aku nampak. ade ke patut?
Oowwh! memang aku x tahan tgk barang2 dan baju. aku nak giler.
ade skali tu. da are2 dekat2 nk balik. nampak pulak mak nyah. bukan kOt. pOndan asenye.
giler hOt! hahahaha! tinggi lampai, badan katang cam jantan. tp muke da ade iras2 angelina jOlie dah.

lOkasi kedua. Danga Bay.
Or dikenali sebagai lOkasi Sure HebOh.!
hahaha..aku adelah antara Orang yg terawal bershOpping kat sure hebOh taw!
kedai2 tu sume da bukak mlm2 buta ag. semangat betOl penjual2.
tp kedai kat sana memang murah2 la aku ckp.
tudung yg RM25,RM20 aku dpt RM15 jek. sO.aku beli x? sOb3. ye. aku beli.
ranap duit aku.kOpak2!
ade akak Indonesia yg penjual tu ckp, kalau esOknye dia jual RM20.mlm tu je dia turunkan harga jd RM15. aku bOle caye ke aku nie sebenarnye bernasib baik?


baju2 pOwn! aduih.lawa2 RM15 je.
cardigan? yg dok Org pakai yg nipis2 style2 tuh.RM10 jer.
wat the? murah seyh. rase nak beli jugak tp aku baru je beli sweater RM10 kat bazar karat.

memang penat la merayap.sampai ke hujung dunia tuh.
x banyak la jugak yg bukak. tp x sikit sangat.sebab aku melabur banyak jugak kat situ.
semalam je aku da beli tudung warning sampai 3 helai.mintak2 le aku mengaplikasikannye.
kat sure hebOh tu pOwn ade jugak Polis yg jage.ramai. sO rase selamat nk berjimbe.
mase nk Otw balik ke danga tu pOn da ase penat.sbb x sangke jalan jauh sgt.park kat sebelah beach tu. aDoy..

skali lepak2 punye lepak. balik la kul 3.uhhh! penat gila.
cuci2 muke.terOs membuta.memang ah terbaik!!

Ow.seblOm tu sempat try sweater ngan tudung. aku kan esaited.hahaha!
sekian.chOw!



Thursday, March 10

G.O.J.E.T vs H.E.M.O²

G.O.J.E.T

korang taw gojet tu mnde ape?
mestu r x kan? ke kOwg penah gune?

menurut sumber kamus Cik Azfar Amira, GOJET adelah istilah sinonim utk gorgeous yg tidak wujud dalam mane2 kamus lain melain kamus beliau sahaja.
beliau merupakan pengasas istilah ini yg pertama kali nya dikenalpasti digunakan di sekitar kawasan UTM Skudai.

aku x paham mne datang mnde alah nie..
yg penting, aku da selalu mengunakannya..

H.E.M.O²

Ooww ye..
aku juge suke hemO²...
jadi istilah ini sangat sesuai digunakan bile2 mase sahaj bile anda rase wayar kepala anda menghampiri inifiniti dan dengan kate len 'shOrt circuit'.

Ok..selesai suda belajar kamus hari ini.
sekian.sile datang lagi utk pelajaran seterusnya.

Wednesday, March 9

SteambOat....yummy2!!

Oh ye, malam td aku makan steambOat <-- cmni ke eja dia?
Ahli2 mesyuarat adelah aku selaku unit teknikal, Hanis selaku peranvang majlis, Vg selaku pilOt dan Ifa presiden steamboat.
Gambar? X banyak. sO i will update later.
Memang full la. Ni rase cm nak tuuuutttt ag tp aih x mampu pulak.sO nanty nampaknye aku kne minum greenfit! Oyeaaahh!!
Bayar RM18.00, makan la sampai sawan.
Pilihan tepat : seafood
faktOr : seafood mahal la brader, ko bayar mahal2 utk bnde2 cmtu la.
Ketam, udang, sOtoNg x payah ckp la aku hamek mcm dunia ni nk darurat je esOk.memang kenyang.
Dia bukan setakat steamboat. Tp grill skali, sO gOreng la sume2 tu. In fact bg aku grill lg sedap dr rebus mnde2 tu sume. Kupang, shell ngan ape bnde tah satu ag, kepah maybe, tu pOwn kitOrg angkut banyak2. Act, ni 2nd tyme aku pegi, aku just nak intro kt dOrg pasal tempat nie.promote la katekan. Bnde2 yg aku suke mmg aku akn promot baik nye kt kwn2 aku. 1st tyme aku gi dulu pon mase jamuan kelas. Jamuan? Not really la. We called it makan2 just 4 da ladies.
Oh. Lupe nak state.
Nama tempat (old) : Mama lynns
(new) : Mutiara village.
To all student UTM. Korg mst ade dpt flyers bawah pintu bilik korang kan pasal tempat ni.
Aku nk ckp bukan aku yg sebarkan ye. Aku x rajin sampai mcm tu utk promote.
Pict nnt aku upload kemudian.
So, aku perlu ke ceramah green card petang ni.
Ape tu green card? Utk mereka2 yg akan pergi ke site. Nk tau lebih lanjut? Sile gunekan internet anda utk google. Apelah kegunaan google kalau bukan anda yg memanfaatkannye.
Sekian.wassalam.

Tuesday, March 8

U dont hurt me my dear, u completely brOke it.

Dah lame aku x berblOgging dan berblOgwalking kan?

Rase cm x wujud je dunia blOg aku. tP memang aku x pernah utamakan blOg aku pOwn kan?

Mesti kOrunk menyesal jd fOllOwer aku dan ckp “ tah ape2 je la, asek2 pOst yg dah berkarat nie “

Nak buat cmner y’all, aku bz ngan test...sapelah aku nie, suke pOnteng kelas + suke tidO + bercakap dlm kelas, x fOkus, dan yg lebih penting, slOw sket bab study. Oww..pemalas adelah penyakit aku dr kecik.

Sebenarnye tetibe je aku nak update blOg ni pasal ape?

Sebab aku ade bnde nk bebelkan.aku ade terbayang satu kisah nie dalam Otak aku yg byk urat malas,

Pastu aku nak buat tajuk dia “U dont hurt me my dear, u completely brOke it”

Bukan pasal cinte ye...aaa...aaa..aaa.....

Sebenarnye aku terpikir, cmne kalau kOrang adelah salah sOrg hamba Tuhan kt muka bumi nie yg menderita , suffering disebabkan kecuaian orang lain?

cOntOh la kan.. : kOrang eksiden sebab kne langgar ngan keta mabOk sampai kOrang lumpuh dan cacat seumur hidup?

Dan satu lagi, yg dlm bayangan aku, kOrang menderita kerana ubat yg dOktOr bg tu salah. Means, contoh la kan kOrg nk vaksin, tetibe dOktOr salah bg ubat virus kejadah sampai kOrg kne penyakit yg menyakitkan seluruh urat dan sendi kOrang?

Sadis kan?

Kite x mintak mnde cmtu jadik. Op kos la, sape yg mintak tu same la cm xnk hidup lagi.

Tapi kite suffer sbb kecuaian Org lain. Mase depan kite gelap sebab kecuaian Org lain yg aku rase bnde tu silly little things tp memusnahkan seluruh kehidupan kita. Kalau cm penyakit tu ye la, maybe tu dugaan yg Tuhan bagi. Tp things like this, kecuaian. Is it forgiven? Aku x dapat bayang kalau aku berada kt tempat mcm tu. Penderitaan yg kau tanggung ... aku mmg x tabah sgt utk mnde2 mcm nie, kalau aku, mungkin aku akan pertimbangkan utk bg kemaafan saat2 hujung nyawa je. Oh. Aku rase kesian sgt kat mereka2 yg ade kes jadik mcm nie. Mase depan, angan2, mimpi, hidup yg bahagia, semua dah hancuss cm megi rebus 3 hari.

Pernah tengOk x cite “ One litre Of tears”? aku memang nanges2 tgk cite tu. Cantik, pandai, cemerlang, baik, ramai kawan, org2 yg disayangi, then hidup dia musnah kejap je.tp itu Ok, sb itu penyakit yg memang memberi dugaan dan kesabaran, bnde mcm tu adelah takdir. Tp kecuaian? Takdir jugak ke? Aku pon x tau nak nilai tp aku rase bnde tu mmg susah nak sabar. Sbb hidup kOrg dimusnahkan oleh manusia lain. dOktor mmg dah rawat ramai Org, dah selamatkan life ramai manusia, tp sekali dia da musnahkan life sum1? Mcm mane?

Susah nak judge kan?

sO itu je la yg aku nak ckp, aku xde la buat kajian saintifik ke ape sbb nie pendapat aku je. X penting pOwn dan xde nak kutuk mane2 pihak cume tetibe baring2 td terpikir pulak. Otak aku nie complicated ke? X kan? Normal je pikir cmnie.....

harap2 bnde2 mcm nie mintak jauh dari lyfe aku.

Sekian.wassalam.