Thursday, February 25

..Staff FKE UTM yg berlagak.....

PergHhh....
pagi2 bute aku bangun..nak pegi lab....rase tenang tu dah ade...
skali ade pakcik sengal ni pulak..merangkap ketua lab elektroteknik aku..
name dia yasin ape tah...name tak macam baik plak kn....
dia lah yg stat rosakkn mOOd aku...b4 nie dia ade la cari pasal sbb aku dtg lmbt 3, 4 minit...
tapi jam dia dah mcm 10 jam lambat agknye kowt...tapi kali nie x macam hangin lak dia cari bahan nk buat aku marah kn.....
aku x bawak kad holder aku, pastu dia pon bangge giler r kn cakap cmnie lebih kurang....
"nie kad matrik ko mane kad holder nie? eh..esok aku nk kau beli kad holder singgit nie pagi2 jumpe aku...kalau x markah kau kosong" pastu dia pon ckp kat pembantu makmal a.k.a staff makmal yg mcm jd hambe dia tu...dia ckp kalau aku x dtg jumpe dia, tnjuk kad holder tu kat dia, bg markah lab aku kosong....bangang seyh....bukannye aku x bawak kad matrik..selame ni roOm8 aku x bawak kad holder xde plak dia buat kes....mmg bangang ah kn...nampak sangat salah gune kuase...dah la dia ketua blok tu...aku dah ade rase mcm nk komplen je kat ketua jabatan ke, or dekan ke sal staff yg berlagak cmnie...dah la x hormat org...
mmg hilang ah respek aku kat org cam nie...
taraf dia dah mcm kat bawak kaki aku..tggu nk pijak2 je...
dah tu bukan aku je yg benci dia..ade la lagi budak2 laen kutuk2 x puas hati ngn dia....x ckop ag lak...
aku borak2 ngn akak kat pejabat fke tu sal ketua lab elekroteknik tu...akak tu pon buat muke bile kitorg sebut je sal pakcik nie....nampak sgt mmg ramai ah benci pakcik bajet nih....
aku x tau la nk bg dia sedar cmner..mungkin doa je kat Tuhan org cmnie biar Tuhan bayar cash..biar dia sedar diri cket....
aku x suke ah nk lawan2 nie...tapi saket hati aku x payah ckp..
padehal ade je la kn mase tu kwn2 aku yg lain x bawak pon kad holder..xde la plak kne sound cmtu..dah la pagi2..depan dak2 kelas aku yg lain...
aku harap sgt aku dpt tgk org cmnie terseksa disebabkan perangai berlagak dia tu satu hari nnt...sebab aku mmg x suke lah org2 yg berlagak nie....




Monday, February 22

Kedatangan aku yg tetiber_____

siyes shit..memang da lame giler aku x menaip kat dlm blog yg tah ape2 nih....kali ni aku mengharapkan kedatangan aku dpt mengubat sesape yg plek mane aku hilang kan..tapi fesbuk aku aktif gak aper......haaaaaa~ tu tandenye aku on9 tapi x ckop mase kn....oleh itu jgn la komplen nape aku x update bnde alah nie....

sebenarnye dah macam2 berlaku lah dlm mase bape bulan yg aku x bukak blog hampeh nie....memacam...dari kuno dah kene upgrade....byk yg korang x tau...mungkin sebab aku x bgtau kn....haaaaih~

mcm ni la senang citer..aku short2kn je la story2 yg aku ade erk....

errm...stat dari mane erk?
yerr...sampai ke hari nie aku single lagi...pure..x penah kapel..tah bile nk kapel tah...and then, hanis kawan baek aku tuh nmpaknye da melangkah 100 tapak ke hadapan apebile menerime lamaran seorang mamat....syaza.....kawan aku.....yg kiut miut tu nampaknye 200 tapak ke hadapan apebile telah clash dan sambong kembali....tgk...org dok kapel putos, kapel putos, aku gak yg x kapel2...x paham aku dorg nie....roOm8 aku? ngeh3x....ye..dia pon cmtuh la....gadoh....pastu baek smule...gadoh lagi....
ok2...habeh cite nie.....

then, cuti raye cine hari tu aku pegi sungai congkak.....then pegi zOo negara, muzium negara.....haaaa~ memang mantap ah....buat lawatan sambil belajar....ngan family abg aku n kak ipar aku...sengar2nye kak ipar aku yg 1st tu mcm nk sambung master kat u aku nie...utm....tapi x sure ag..alahai~ kalo betol la mmg berkumpol la family2 aku kat utm nie..ngn spupu aku yg baru keje kat utm nie..fakulti sains....mmg beranak pinak arh kat utm nie....
habes bab cuti....

then....
korg nk cite ape lagi? aku da penat la bercerite...ape kate korg pulak...maO?
wahwahwahwah!

aku ade dengar pasal org2 yg bertemu jodoh ngan bahagie...aku pon harap dpt mcm tu...tp tah la...aku pon ala2 risau gak sbb aku dah ade keturunan makcik aku n atok sedare aku yg membujang sampai skarang....aku xde la mao ikot itu macam kn....kalo boleh nk gak ade pasangan...tapi nmpaknye jodoh aku x smpai2 ag.....aku nie kire org yg x merase la cinte monyet....x penah2 kapel pon sejak zaman skolah...skema gak aku kn? tp aku mmg ngaku dlu aku nerd pon...kene buli....mmg skema ah....tapi dah besar nie pandai la bergaul sket..jage diri..name pon nk hidop kn....dalam negare satu malaysia nie...tah ape la aku ngarot2 nih....
takpe2....
aku teroskan lagi bebelan aku......

hrrmmmmm...~
sem ni aku malas belajar lah..kenape ek?
aku pon x pasti....asal bukak buku je..bace 2,3 m/s aku dah bosan..da mcm pandai lak..mcm banyak gile da belajar...hampeyh...bile la aku nk insaf nie...da la aku drop satu subjek sem nie...subjek yg serabut tuh..EMT..tapi aku suke subjek tu...cumer...errmm....x mampu la nk rushing saket2 pale aku pk bnde tu...byk sgt silibus dier....

sO!
okeyh ah nie kn..da byk gak aku taip...da buleh stop da...sebenanye byk je lagi aku nk bebel..tapi penat ah..nk pk ag, nk taip ag....kalo bleh kuar kat skrin ni teros dr pale aku kn bagos...adeyhh..ye la..aku ni mmg ngarot2...pening2 je aku pk kn...

dah2.....
chiAaooOO~

LaLaLa~