Menang Contest Raudhah Shawl Store tapi Tak Boleh Claim hadiah. :(

Assalammualaikum. 
Lama dah tak update. Tak ada apa nak cite baq hang. 

Cuma nak bagitau rasa terkilan sikit lah. Cerita dah lama sebenanrnye tapi mase clearkan folder ternampak lagi gambar ni. Rasa nak bercerita. 
Sebelum ini aku ada lah join satu contest nie secara tak sengaja by Raudhah Shawl Store. Feymes jugak la butik mereka ni.  

Setelah beberapa minggu aku pun lupa pasal nie. But then my fren mentioned my name dalam satu post ni. 
Rupanya aku menang contest! Wow. Aku sedar post tu pun selepas tiga hari. Mmg rasa heppi sgt siap bagitau kawan-kawan lagi dah menang. 

So PM la admin untuk tuntut hadiah. Tetibe admin bagitau yang kena beli shawl Qisha dulu baru boleh claim hadiah yang merupakan tasbih handmade kalau tak silap. 
Tapi kawan aku suruh check, mase dlm contest ade letak syarat ke? Bile check semula tak ada pun. 
Makanya aku pun PM la semula untuk penjelasan. As expected no respon. Tapi untuk pembeli yang comment kat page, admin layan je. Agak terkilan la kat situ. Mungkin kena paham la, nak barang free bukan senang. Must remember that. 

4 hari selepas tu pun PM semula skali attach gambar pun still no respon. 
Dan dalam 20 hari selepas tu, tetiba ternampak gambar ni semula. Then tergerak hati nak tanya masih boleh tuntut lagi ke tak. Saje-saje, nak tgk masih ade respon ke tak. Akhirnya di reply. Tapi melalui penjelasan admin, hadiah ini dituntut sebulan selepas pengumuman. Lepas jelaskan keadaan sebenar, maka seperti biasa tiada lagi respon. Sebenarnya, tak adelah aku nak sgt hadiah yang menang tu. Cuma sedih la jugak sebab rasa mcm dipergunakan je untuk jadi pemenang. Kalau ikutkan tasbih kat rumah banyak je lagi yang tak larat nak dipakai pun. 

Kemungkinan ramai sgt admin page ni. Sedangkan pelanggan pun ramai, inikan pulak org yg menang contest je nak tuntut hadiah tak seberapa. Kalau kena beli shawl memang susah la sebab shawl yg didesign memang cantik cuma sesuai untuk majlis tunang sebab cantik sgt. Aku belum ada plan nak tunang bagai. 

Tak apa lah Cik Raudhah Shawl Store. Saya anggap je lah saya tak menang pun. Maybe salah aku jugak sebab lambat tuntut dan tak bersungguh agaknya. 





Wassalam.