Wednesday, December 15

cengkerik!! im sOrry!! aku yg x bOleh tidO..._**


nikmatilah wahai pembaca belOg ku ::

cantik x?? kan? aku nak rumah macam ni la nanti..bile? nanti la....
ni pemandangan yg cantik kan?? kan??
haah..ni la istana yg aku selalu bayangkan bile jadi puteri raja, kawin ngan putera raja dtg lamar aku cm dlm citer cinderella. [PERASAN LA KAU!]
Ouh.indah nye kalau dapat tgk pemandangan ni live punyer!!



gambar di atas ade mOtif ke?
nampak tak aku macam____
Ouh...bOsan? haah...MEMANG PON!!

sebab tu entri ni aku buat pada jam 5.30 pagi..
wat the??!! aku x tdo ke?? perlu tanye ke??

aku dah try tido td tapi :

1. ngah aku sedap2 melepak layan mate sambil gOlek2 nk tido nih, tetibe dengar bunyi cengkerik kuat nak mampOs! aku bangun. dia senyap jap. pastu aku baring dia stat berirama rentak lagu bagai ape tah. perghh..hangen gak.bunyik cm kat luar..skali aku kaji selidik.pergh! dalam bilik aku dOe! setelah mencari sumbernye. dia sedang mkn angin kat pintu bilik aku. dengan segala kudrat aku halau beliau pada jam 4 tadi. dan suasana kembali normal.

2. aku pOn sambung tidO.tetibe aku terpikir, ape la lelaki yg aku minat tengah buat sekarang ek? tengah tidO ke? mesty la tidO kan.? dia tidO berdengkur x? mulut ternganga ke x? dia pOsing tidO cmne? arghh!! makin x bOleh tido pulak. ni sume cengkerik tadi punye pasal lah!!

3. aku pOn mesej kwn2 aku.xde reply.sume da tidO ke? aku tggu sampai diOrg reply tp x reply2 jugak! x tidO2 jugak nih.

4. aku pOn bace la kOmik kOuru : cOlOurs , dengan harapan aku mengantOk.aku pOn bace punye bace. smpai siap2 nanges agi sebab taching sangat. kuar hingus bagai. sampai habeh 1 buku! nampak cm aku dah tidO ke?? masih le aku di bumi real. aku syak aku dah alam mimpi. tapi tetibe aku layan taching sampai terbayang pulak aku jadi pOmpuan dalam kOmik tu.makin taching dan mengarut2 aku pikir segala bayangan sampai makin x lelap. makin emO dan makin tacing!!

5. pastu aku pikir lak pasal diri aku yg alOne ni. sampai bile la nak single mingle nih.nk cari lelaki yg sesuai. semua lelaki yg aku selesa x suke aku pOn. dOrg anggap aku mcm kawan je. perempuan yg best dibuat kawan. xde sOrg pOn luahkan perasaan ke, bg hint suke aku ke. memang xde! huwaaa!! xde lelaki suke aku pOn! xkan la aku nak hamek lelaki yg aku kenal kat fesbuk x penah jumpe muke dOrg jadi bOifren aku!! xkan lah kn?? haissshh..xkan lah...OOoww...takkanlah kan..kan3??!! hurrm..tak kan lah kan? takkan........

kesimpulan : aku masih berjaga. dengan mata kanan aku ni bengkak sebab _____ aku tatau la name dia ape.tapi bengkak la.saket lak tuh.nanges td bace kOmik pOn lagi sakit.

mungkin aku kena berjOget sampai pengsan. nanty aku tidO lame sgt pulak.

huwOoo...da Azan Subuh la...

aku tak tidO lagi ni.?? cmne ni? saspen dah...alahai! esOk mesty ngantOk... nak tidO ke xnak?
smayang dulu.

pastu? nak tidO ke tak nak?

biarlah rahsia...HAHAHAHAHA!

sambung bace kOmik? panggil cengkerik nyanyi lagu sedap2 tu dtg smule??

tetibe aku terpikir. sian la cengkerik tadi tu. dia ngah sedap2 nyanyi gesek2 perot dia tetibe aku kacau daun kn.? bayangkan kalau aku ngah karOk, ade Org marah2 halau aku? mesty aku emO kn?? kan??
sian cengkerik tu.aku halau dia sampai jamban.pastu dia senyap da.mesty dia sedih aku halau dia.wahhh!! aku bersalah!! cengkerik!!! im sOrry!!!! aku ade masalah tidO. bukan salah kau!! bukan sebab kO nyanyi x sedap wahai cengkerik..!! dia dah x bunyi ag sampai skarang..aku lah yg bersalah nampaknye.. Ohhh! tidak....

nampaknye entri aku semakin psycO. jadi baik aku berhenti becakap sebelum makin krOnik. Ok. tata. aDiOOos!



Tuesday, December 14

Aku mahu jadi cantik..bOleh tak?_**

Di pagi yg dingin ini....aku hanya ingin membebel....


Aih~

Aku nak jadi cantik..bOleh x?

Aku nak jadi cantik yg diiktiraf..


Camne nak ckp ehk?

Aku nak jadi cantik dari segi luar dan dalam..

Ade x perempuan mcm tu?

Aku nak orang yg alim kata aku cantik. Dalam mase yg same aku nak mamat2 rockers juga kata aku cantik dan aku juga ahli kongsi, gangster2, pelakon hensem dan perempuan hOt sume kata aku cantik?

bOle ke?

bOle je..kalau Tuhan dah bagi sesuatu pade seseorang tu, anugerah tu xde sape bOle deny..



Cuma mungkin aku bukan Orang2 yg layak.

Mungkin kalau aku diberi anugerah sebegitu, aku akan lupa diri.

Mungkin kalau aku diberi anugerah sebegitu,aku akan berlagak sombong.

Mungkin kalau aku diberi anugerah sebegitu,aku akan riak dan takbur.

Mungkin kalau aku diberi anugerah sebegitu, mungkin aku akan lupa itu pemberian siapa dan

Mungkin kalau aku diberi anugerah sebegitu, aku akan lupa pada-Nya.

Banyak kan kemungkinan..?

Jadi aku harus bersyukur. Ade sebab Tuhan jadikan aku sebegini.

Dan aku bersyukur kerana aku rasa aku begitu sempurna.

Sudah cukup sempurna bagi diri aku.

Kadang2 aku rasa cemburu, tengOk filmstar. Seksi, hOt, kurus, selim melim, cantik.

Kadang2 aku rasa cemburu tengOk perempuan yg dapat lelaki yg hensem, baik, pandai.

Kadang2 jugak aku rasa cemburu tengOk perempuan yg baik2, alim, beriman, tabah, penyabar.

Aku ni x bersyukur ke?

Taklah. Aku bersyukur sangat2 menjadi diri aku. Walaupon orang kata aku gemOk ke, hodOh ke, cacat ke. Aku tetap bersyukur.

Aku perlu fikir ade mereka yg lebih kurang sempurna berbanding aku.

Cuma aku kurang dari segi sifat2 dalam diri. Aku kurang penyabar, kurang tabah, kurang baik, kurang pandai, dan aku ade banyak kelemahan yg patut aku baiki.

Kesimpulan?

Aku sayang diri aku!

Aku takkan biarkan diri aku jatuh ke tangan lelaki yang salah.

Aku takkan biarkan diri aku diseksa oleh orang lain.

Aku takkan biarkan diri aku merana kerana sebab2 yang tak patut.

Aku takkan biarkan diri aku jatuh.

HAHAHAHA...

Aku bukan berlagak. Aku tak jual mahal. Cuma aku mahu yg terbaik untuk diri aku dan aku rasa aku layak mendapatkan yg terbaik untuk diri aku walaupun org lain kata aku x hebat mana.

Sebab? Aku sayang diri aku lebih.

Jadi..balik kepada asal..

bOle tak aku nak jadi cantik?

Hahaha...entri ini agak psikO...

AdiOos~



Monday, December 13

Lyfe study kat U same ke mcm dlm mOvie?? _**








HUJAN YANG TURUN BERSAMA AIRMATA.......

ecececeyh....
aku maO joget2 skali.

aku sekarang bergelar seniOr...
layak kah?

aku perlu peduli ke layak ke x?
memang aku terpaksa pOn..
bukan aku bOle jadi juniOr selamenyer...

kOrg taw x...
dulu aku tgk citer :: kuch2 hOta hai, kuliah cinta, cinta fotokopi...

aku rase : Hidup kat U memng sangat2 serOnOk dengan chenta..

chettt!!!! menipu je!!!!
aku x jumpe sekelumit chenta pOn kat U...
[sebenarnye aku memang x laku]

biler tgk kuliah cinta tu, aku rase x sabar sangat nak masOk U...
x sabar sangat nak jadi juniOr, nk kenal seniOr, nk jadi seniOr...
bile dah jadi???
nO feel! sume seniOr skema.. juniOr2 pOn x mcm dlm cite..hOt2..
urrghh....angan2 aku dah hancOr sejak masOk tahun 1 dulu..

biler tgk cinta fotokopi...?
aku cam nak sangat duduk kat tempat mcm dlm citer tu...
at last, aku masOk PASUM..duk la kOlej yg dalam cite tu...
(laen pulak bayangan aku)
tapi masa dOk PASUM besh sgt...
manusia ramai hensem2...stylO2..

enjOy gila...walaupun kwn2 aku bukan jenis bising2..
tp aku bebas...dan aku bOle jadi lebih bebas a.k.a culture shock..

duk kat UTM ni..
kawan2 je la yg besh..
chenta?? haram~
study?? haram~

mase aku tingkatan 3 dulu...
aku ade satu impian...
Study kat Oversea..ke Jepun..
aku nak beli baju sejuk yg tebal2 dan bulu2..
aku nk beli sarung tangan dan mcm2 lagi ..
nk jadi mcm dlm filem..
aku agk berusaha la untuk buat jadi kenyataan..

finally, aku dapat tawaran JPA buat diploma kat Jepun.
susah payah aku hantar resume, pegi interview pepagi buta..baru dapat tawaran tu...
but...
after consider mcm2..
aih~ aku terpaksa reject..
sedih kan...?

tapi impian aku x semestinya belum tercapai ahn..
aku ade mase lagi selagi aku masih hidup ni..
x semesti nye tu je satu2 nye peluang aku..
maybe bile hati aku terbukak nk wat master, phD kat Oversea?
dan ade peluang yg cerah...
yg lagi terjamin??

itulah... masa ni terlalu panjang selagi Tuhan bagi kita peluang untuk hidup..
jadi..aku pOn menyambung di UTM...
Ok what??! Alhamdulillah...
kat UTM ni pOn pOinter aku x terjaga..
bayang la kalO aku terima dulu gi Jepun??
hell No.

cerita aku masih panjang jika diizinkan Tuhan...

~adiOoos~