Tuesday, May 24

Praktikal yg sempOi .....

Erghhh!!!!!
Penat gila bila praktikal...!!!
tapi serius...setakat ni aku gembira sangat Praktikal kat YTL..
sume baik2...
nice dengan aku....sopan je...

semalam ade sorang student UTM baru masuk praktikal...
dari Fakulti Kimia..
ade gak geng...tapi department lain2...ape bole buat...


tadi pegi check batteri...
banyak gila...
esok sambung ag....aih...memang leceh jugak la...
tapi bnde baru memang best bile kite tau...

overall aku serOnOk la..
walaupun kne merantau naik motor hari2...
merempit dengan sekalian lori..
aku tengok lori2 da macam ulat gonggok da...
motor2 da macam semut...
aku kalo dok belakang lori memang kenyang la makan habuk...
mantap yOu....!
tapi slalu x kOse la aku tercangOk kat belakang lOri..ade chance aku kasi pOtOng!
sanggup ke korang telan habuk sampai masuk mata..pakej!

sO Oke...
hidup bujang ni memang lain sgt bile kat rumah..
rasa lagi independent...matured...berdikari sendiri..pandai2 la nak makan, basuh baju, kemas2...
sumenye kena tau...
merasa la aku dok umah sewa walopon x bayar sewa..hehehe...

sO chiaOOo!!! wish me luck for tomorow!

Tuesday, May 17

Aku, praktikal dan YTL Pasir Gudang...

Aku dah prtaktikal
kat YTL Power Station Pasir Gudang
naik motor pagi2 buta..memang dugaan la...
lOri plak laju2...ptg balik keje jalan jammed plak..
fuhhh....kat tempat keje...banyak benda aku kne blajar....
naseb baek sume org baik2...aku je cuak2...rase cm nak gila pon ade...
ye la..rase rendah diri..english aku x bagus...
otak pon bukan power...aku rase mcm...x cukup bagus nak praktikal...
sume benda cm asing sangat....

pagi2 masa on da way nak pegi keje..moto aku 'meletop'...
rosak la plak kan..teros x leh stat dah....
perghh..time hari 1st nak Li la dia nak rosak...
why!!!!!!!????

sampai tempat kerja pulak...
supervisor aku on leave..
so aku x buat ape2 sgt la..
cuma org2 kat situ ade la explain...
aku takut2 nak tanya sbb kalau tanya kena la speaking..
tapi kalau dlm bahasa melayu kompem la aku akan tanya macam2..

pastu balik tu aku pon mintak tolong Iqbal amikkan...
dia skali ngan ijat and nana...
so lega la ade kenderaan nak balik...
tapi kalau tak pon ade akak tu offer nak hantarkan aku balik...
sume org kat situ baik2..aku je yg cuak2...takut...
rase serabut....
hahaha....



Thursday, May 12

[ 10 cOol StuFF iLLusiOns ]

ni pemegang botol wain...smart kan? stabil.... bile skali tgk..macam botol tu tengah terapung...



baju ni gempak gila kan...hahaha....yg korang nampak tu skrin LCD..kat belakang baju tu akan ade camera...that's why la gamba tu akan nampak real gila!


ni pulak...sOfa ye..korang jangan pikir macam2...perghh..memang hebat ah!


baju kapel ni memang tak leh belah..hahaha...semat siyOoot!


meja stylo nih... nampak macam ade meja yg alas dia plastic...smart...


smart ahn?


rObOk ni pon cOOl jugak...


kerusi ni smart...nampak macam ade motion..hehehe..


walpaper yg cOOl ni...aku belum pernah jumpe lagi..


langsir nie...buatkan rumah nampak lagi besar...stylo jugak...

:simbOl² TANDAS / JAMBAN yg takkan ade kat Malaysia:

yg perempuan punye ade rambut..klakar!


sape tah la yg jd artist dia ni.....


ni memang tak bOle blah!


ni macam zaman bila punya nie??


perghh...yg ni...paham2 je la maksud dia..x sanggup nk ulas...


HaHaHa!! x tahan punye versiOn!


ini maksud dia ape??


hahaha...chumell!


ini memang siyes kelakar!!


hahaha...lawak2 la diOrg nie!!


adOyai!!! chumel tapi aneh sangat~


lambang ni kena letak kat Malaysia jugak!


ni mesti negara2 Islam nie... =)


ini memang...erm...agak lucah la...


kenapa gamba ni buah tembiakai yg kena pOtOng? paham x kOrang?


hahaha..tengOk sisa buangan Orang lain ke buangan sendiri agak2??


9 Artis HOT bila mereka TANPA make-up!

Britney Spears





Reese Witherspoon




Angelina Jolie




Cameron Diaz




Keira Knightley




Penelope Cruz





Avril Lavigne




Beyonce





Pamela Anderson



Senarai Miss World 1990 - 2010

Gina Marie Tolleson – 1990, United States



Ninibeth Beatriz Leal Jimenez – 1991, Venezuela



Julia Alexandrovna Kourotchkina – 1992, Russia



Lisa Hanna – 1993, Jamaica



Aishwarya Rai – 1994, India



Jacqueline Aguilera – 1995, Venezuela




Irene Skliva – 1996, Greece




Diana Hayden – 1997, India




Linor Abargil – 1998, Israel





Yukta Mookhey – 1999, India





Priyanka Chopra – 2000, India




Agbani Darego – 2001, Nigeria





Azra Akin – 2002, Turkey





Rosanna Diane Davison – 2003, Ireland




Maria Julia Mantilla – 2004, Peru





Unnur Birna Vilhjalmsdottir – 2005, Iceland




Tatana Kucharova – 2006, Czech Republic





Zhang Zilin – 2007, China





Ksenia Sukhinova – 2008, Russia




Kaiane Aldorino – 2009, Gibraltar




Alexandria Mills - 2010, United States