Tuesday, May 10

7 Benda yg paling brguna kOrang buat masa cuTi sem.

ini cadangan aku. tak digalakkan ikut sangat sebab sumber masih dalam keadaan kurang waras.

1. berkebun la.tanam pokok bendi ke, petOla ke, tanam bayam ke. aku pernah buat tau. tapi malangnye pokok tah ape2 yg tumpuh. malang sungguh.

2. tolong la mak ayah. kalau mak ayah bukak kedai makan, korang jadi la kuli basuh inggan je, jage kaunter, amek order, hantar makanan. kalau bukak kedai runcit, tolong la ape2. kalau mak ayah x keje [versi aku] tolong la dorang sapu sampah, cat rumah, memasak, basuh kain dan ape2 yg kOrang ase korang mampu buat. [aku rase kalau korang x cacat mampu je buat sume tu]

3. update belOg. ahah! ini hObi aku. hanya tejadi time cuti sem sahaja. cube korang kire brape pOst aku mase bukan cuti sem. lagi sikit dari jumlah tahik idong korang skarang.

4. luangkan masa dengan family. korang tau la kan. cuti sem. nama pun cuti. berehat. bawak2 la bertampOr. main la ngan adik beradik, sanak saudara, mak ayah. bOrak2. kongsi cerita. bukan selalu nak sama2. jangan la menghadap depan lappy je. jadi mcm Otaku yg gila tak waras. terencat korang tahu tak.

5. tenangkan fikiran. name pon cuti sem. tak payah la korang susah2 pegi blajar untuk sem depan. agak2 la weih. nak jadi pelajar genius memang la kena berkorban tapi bukan korbankan cuti sem.

6. bekerja . kerja di sini bermaksud cari kerja yg makan gaji. jage pam minyak ke, jadi cashier kat mydin ke. tapi aku tak galakkan sangat. tapi pada yg suka mencari duit dan memerlukan duit amat digalakkan. macam aku ni, bagi aku, cuti sem sangat penting untuk spend masa ngan family, mak ayah aku. hargai ape yg ade dengan kita.

7. tengOk tv dan makan makanan kat rumah! ini memang best. maklum la. aku kat kolej memang jarang sangat3 tengOk tv. kalau mcm sem dulu2 x pernah langsung. hahaha. aku bukan study pon, cume malas, xde astrO.wakakaka..memilih! berlagak lak! balik umah ade astrO, macam2 ada! mak aku masak sume sedap, makanan banyak, keropok, kerepek, nasi lauk pauk bagai, kuih, gorng pisang la, jemput2, melantak dan membOncet!


No comments :

Post a Comment

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::