Friday, April 30

stOry sket sal tudung niey_**

aku ade citer pasal bertudung x sebelOm nie?
ahah.aku ade nak stOry nie.tapi jangan kOndem blOg aku pas aku bebel x seda diri nie ek.
ekcelli, aku nie pOn bukanlah baek alim hipokrit sumer tu sbb aku ni On Off juge.anda paham ape itu On Off? kejap pakai tudung kejap x pakai la bijak! cumel2 bile u ol tatau ahn.
sebabnyer? aku tau tu wajib bg pOmpuan muslim cam aku nie.bnde tu wajib.tapi kadang2 aku nie pemalas nak irOn tudung sumer tu.kdg2 memang aku tanak pakai.bukan sebab nak tunjuk ke ape.serabai jugak muke aku bile tapakai.Org sume pOn kate muke aku agi cUn kalO pakai jilbab.eceyh.bukan bangge diri eh.kang ade plOp kate aku bajet cun.cheht! aku tidak suke itu, membuat Onar namenyer.

ade satu kawan aku nie.dia freehair lah kan.fully.tamacam aku la.
ade satu hal jadik nie.aku saksinye and kwn aku ade wat siaran ulangan la kat aku.
dia abeh kelas satu subjek nie.then tetibe lect aku tu, lect lelaki la, dia pOwn paggel la kwn aku nie.dia pOn ckp nk talk bOut personel ape bnde lah kan.pastu kwn aku pOn On je la.

en then mase tu kwn2 aku yg len pOn ade la kat ctu.tetibe lect tu sOund baek nye.dia tanye kenape kwn aku nie x pakai tudung(dlm english versiOn eh) .aiseh slek r disitu sbb kwn2 aku yg laen ade.itu da mcm kire dimalukan juge.kwn aku pOn reply.dO u have prOblem with me nOt wearing da tudung?pastu ape2 tah ag dOrg ckp aku pOn x hengat.sO.skarang isu ni nampak lebat.

aku nak tanye.mengumpat tu dOse kan? ahah.tapi ramai yg buat kan.tp bnde tu x jelas terang nyate lah.maksiat.zina.kutOk sana sini.tu x bOleyh jugak kn? tapi ramai ahn yg buat? same la cam ni.tp slalunye kes ni jd kes besar.Org tapakai tudung nie kdg2 dilabel "jahat".betOlkah? ske aty kOrg la.

aku takesah Org nak ckp pasal nie tapi at least jgn la aibkan Org.cube kalO Org sOund u ol ni kuat ngumpat, ckp x srupe bikin, muke cantik tp prangai burOk, u ol mesty mara ahn?
alah.nk aku ckp?? aku penah sgt jumpe Org yg pakai tudung cantik mOlek.tp prangai 'baek' nyer kawan hantu.tu satu pasal.ade tu pakai tudung.pOse.tp ta smayang.eyt2.smayang tu wajib tau? tiang agame.kalO kwn aku yg tapakai tudung nie pOn slalu je smayang.ade la jugak tinggal2 kOt cm aku tp at least jrg la kOt.hehe.terkantOi sudaa.bukak pekung sniri lah aku nih.
aku tau la aku ni bukan lah baek sgt nk pOt peT pasal Org kat cni tp sniri pOn slOw.cume mengingatkan.tp aku ni cm dah sOund juge ye? sOri la ehk.teremO lak.

ade plOp tu.pakai tudung labuh.tapi tekak dia satu kampung dengar.pastu mengata sana sini.kutuk Org.bawak cite yg x bape nak betOl.watdehek?
lakOnankah tudung tu.tapayah ckp la.kwn aku pOn ade ckp yg dak2 alim2 nie kadang2 da ckOp baik sumer tp last2 terjebak lak ngan maksiat.adOy2.kite nie manusia kan.cube jd yang tebaik tapi mungkinlah senang tergOde.cume aku nak bandingkanlah.jangan lah kOrg nak kutOk itu ini pasal Org kalau kOrg x rase diri kOrg tu perfek lagi.cari salah sniri dulu sebelOm nak sOund Org len.dan x salah mengingatkan.cume jangan keterlaluan.mungkin biar kena dengan carenye.

aku nie da cam Ustazah x bertauliah je.aish.aku cumer ckp je la.jgn ade yg terase x pueh aty ke ape.kite bOleh berbincang.akak ipar aku Ustazah.akak ipar aku pOn x penah sOund aku tapakai tudung kalO kuar.tapi dia ade gune satu care yg lembut.dia akan slOw bg cOntOh yg baek kat aku.en then aku suke care tu.sO, agk rajen la aku pakai tudung.akak ipar aku baek.hihihi.tp adek dia nie ade cam sampah pOn ye.uhuk3!

Anjing cHumeLL_**

aku suker tengOk mende alah yg cOmel2 nie.x silap aku nie la anjing paling kecik kat dunia tu kOwt? ntah la.aku pakai bedal je kasik taw kOrg.jgn la caye sgt.chumell kan? mcm aku.awww!

















aku excited kat pOmpuan nih_cepat2 nengOk!_**

OmaigOd!!!
siyes.aku jumpe satu pOmpuan nie.siyes sheet.dia muke cam vanessaHadgen pastuh leh nyanyi baek punyer.siyes.siyes.siyes! excited nak mampOs ni.
klik sini weh.cepat2.aku nak kOngsi.

Alyssa Bernal & Kris Mark - Lucky Duet


dOe2.sOre dia memang terbaek la.aku memang rekOmen dia masOk idOl2 apekejadah sume tu.tp tu bese la jugak.ade tu len2 link2 dia yg nyanyi lagu len tu mahsyuk.terpana aku nengOk.nak nganga tinggal air liur je x sempat leleh.pergghh.dia seswai nyanyi lagu Omputeh.aku kalO bleyh nyanyi camtuh aku memang ase nerves nak masOk reality TV mane tah.

Org yg kOmen sume puji2.xde plak aku nmpak yg x puji.muke pOn cm vanessa hadgen la.aiyOo.pOmpuan ni x masOk mane shOw ke? ke aku yg tuli kayu tertinggal zaman agi??! mner ah tau kn.sbb aku nie bukan tgk sgt TV mnde sumer tu. xper2.aku jaz nak gtau aku suke beliau.hikhikhik_

Kisah pelancOng dengan Org Utan_**

Alkisah bermula cerita di pusat pemeliharaan & pemuliharaan org utan di Sepilok,Sandakan Sabah...



Sekumpulan pelancong dari Jepun kelihatan begitu sibuk mengambil gambar2 org utan. Akibat terlalu panas dan berpeluh, seorang pelancong jepun mengelap peluh kat dahinya...Tiba2 org utan yang berada di depan pelancong tersebut membuat aksi yang sama...


Pelancong Jepun : Erkk..pandainya org utan ni tiru gaya aku...hahahaha. ..ok! sekarang ko tiru gaya ni pulak..


Pelancong jepun tersebut membuat aksi dengan menjelirkan lidahnya seolah2 mengejek org utan itu.....Org utan itu pun terus meniru aksi yang sama dengan menjelir2kan lidahnya....

Semua pelancong ketawa beramai2 melihat gelagat org utan itu...


Pelancong Jepun : Hahahahaha.. Pandainya org utan ni,seronok nak mainkan org utan ni,...Ok org utan,sekarang tiru gaya ni pulak...


Lalu pelancong tersebut memasukkan dan mencucuk2kan jari telunjuknya ke dalam hidungnya lalu memasukkan jarinya ke dalam mulutnya...( niat nak minta perhatian org konon)...


Orang utan tersebut menggeleng2kan kepalanya sebagai tanda bahawa enggan melakukan aksi yang sama...


Orang utan : Bodow punya manusia!pengotor! cheht..


Kesemua orang utan di tempat itu ketawa terbahak2 melihat aksi si pelancong itu.

dialOg antara Manusia, Malaikat dan setan!_**

aku jumpe lagi mende besh! aku letak agi dlm blOg.yeah.yeah.yeaH!

renung2kanlah.dan selamat beramal.


Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu .....
Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini...awal lagi nie?.zzzzzzzz

Manusia - Nak makan, laparlah ??
Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah... ..
Syaitan - Ahh, tak payahla... dah lapar ini !! mmm..sedapnyaaaa? .....

Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
Syaitan - Ehh, panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!!

Manusia - Alamak, dah lewat!
Malaikat - Bersegeralah wahai manusia , nanti terlewat ke pejabat..
Syaitan - Ahhh?awal lagi?mmm..aaahh? suruh si X, punchkanlah?

Manusia - Azan sudah kedengaran.. .....
Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
Syaitan - Baru pukul berapa.. rilex lah..awal lagi nieii?.

Manusia - Eh, eh... tak boleh tengok ini, berdosa...
Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat dan mengetahui !
Syaitan - Perggghh... best tu... . rugi ooo kalau tak tengok nie..

Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantaklahh? ...

Manusia - Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain
Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihatil ah sesama kamu..
Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2... pandai2lah?

Manusia - aku telah berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha Pengampun. .
Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... lagipun muda hanya sekali....rugila. ...... (kalau sempatla)

Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah, berpalinglah dari jalan itu .....
Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...Jomlahhh?

Manusia - Uuhhh?letihnya arini..tak solat lagi nieee?.
Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA, kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu. Solat itu wajib bagimu...
Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku,kebahagiaan di dunia (sahaja) dan kebahagiaan diakhirat (jangan mimpilah!) untukmu....

Sekarang anda mempunyai 3 pilihan :
1. Anda - Patutke aku biarkan E-mail ini tetap dalam mailbox aku.
2. Malaikat - Ingatkan pada kawan yang anda kenal (Forward E-mail ini)
3. Syaitan - Tak payahlah sebuk2




budOk hiLang??_**

aku ta bley tido...aku ta bley tido...aku ta bley tido..
watdehek???!!!

kenape aku try cube test tidow ta bley2 niy.dOl lah.
aku nak tido Tuhan da tarik nikmat tidO aku.sebab terlampau OverdOse tidoO petang ah ni.
eeeee.nyampahnye aku bile ta bleyh tidO.sbb aku paling suke tidO.
watdehek? dem lah!

cet.aku tatau nk ckp ape da.sbb aku xde stOry nak kasi u ol tau.
aish.apekah?
aku nak menceceh kat cni cm Org makan esctasy.aku ta reti eja la plak ecstasy a.k.a pil khayal.leh bgtau cmne eja dia? da mabOk da aku ni.mkn pOtatO kOl 5 pg.tu je yg aku capai dlm blek aku.

jap2.aku ade nak kOngsi ni.pasal budak ilang.aku pOn x sure lah.aku jumpe mnde alah ni dlm tagged aku.aku tOlOng cket lah ahn.


ahah!watdehek!?

ni lah.aku pOn x paham.dia hilang sbb ape pOn aku tatau.u ol tolOng la kalO jumpe tu habaq mai na.eh.eh.jgn gtau aku.cite kat pak cik pOlis la.aku lOm ase nk jd penyiasat percOma ag la.
aku suke je siasat2 sumer ni.dr kecik smpai besO tOng ni pOn aku suke cOnan kn.tp hakikatnye minat jexder la nk jadi pOn cm cOnan.da cm tahap genius ape sume tu kn.

jd sape2 ade dengO nampak kenal tulun2 ye makcik2 pakcik2 adek2 abg2 akak2.
saper2 la yg dtg mlawat blOg ngOk ngek aku neyh.ape tah aku letak dlm nie.menceceh je kije.
kalO aku ade laki mmg caer ah taik telinge dia dengOr aku cakap kn.


aku..aku..pasal aku lagi_**




indahnye perasaan tulis blOg sambil dengar lagu.
xder la aku mencarut x pasal2.biler dengar lagu yg sweet2.
hati pOn boleh cair.aku igt lg kOt.dulu aku menyampah gila kat radiO.aku kate,
"ape la, bukan bleh nampak gambar pOn, bek tgk tv, ade gambar"
mase tu aku ni memang sengal.x menghargai muzik.sekarang gila bayang dengar muzik yg tangkap mahsyuk nyer.bOdOw gak.cheh.aku ckp kat diri sniri la nie.

hari nie x brape nak ade rutin.kat rumah kan.cumer esOk abg aku nak balik.bOleh lah aku layan ank2 sdare aku yg mafia2 tu.x sabar rasenye.dOrg cumel.
mkn pOn mkn megi jer.mak aku masakkan.sbb ayh aku nak.huhuhu~

ade satu kes siOt neyh.
watdehek??
aku download citer.tetibe leh play separOh jer.damn!
hampeyh gred A.siOt..siOt..siOt..
da r aku ngah feeling.giler betOl la.citer 'back up plan'
jennifer lopes blakOn.huhu.mantap x yah cakap ah.
dia sebok sgt nak anak.last jmpe laki yg dia suke.pastu dia da ngandOng gune ank tabung uji.
pastu kiOK!!! dem3!
aku nak tau next stOry dia dol.
tensi lah aku.

ade lagi.kwn2 aku ajk aku pegi genting.
whOoa.plan baek punya.mule2 aku excited.
hahak.giler2 nak olidey.
skali aku pikir x hengat mase depan ahn.
aku xde duet seyh!! lupe lak adat dunia tu.duit3!
penting ahn.!
nampaknye.aku menarik diri dari bertanding.whoooo.sadis!
aku de RM200 jer.pakej tu da RM100++
duit tambang bas gi KL? RM60++
makan, minOm, teksi, lrt kedOdOl tuh? nak soh bayOr pakai taik idOng.
kalO cmtu keje aku melOmbong je r ari2.aku dulik hape Org tgk aku kOrek idOng kalO blek kasi kuar duit.
nak2 plak.femili aku ni ngah gawat ekOnOmi gawat segalenye.
aiyOo.mmg dem! aku xnk susahkan mereka.besday mak aku lak 3hb 5 nih.
lagi plop.aku nye lesen mati bulan 5 nih.apekah?
Tuhan sedang menguji aku.aku harus tabah.walOpOn hati aku menanges.wuuu~
aku bOleh hadapinyer.!

eyh2!
aku da mencarOt blek ah.xpasan lak.bukak lagu semula.lagu tu da abeh lak td.(On lagu)
Ooyeahh.keadaan kembali tenang.aku ni manusia bese je.bukan kaye sgt.susah jugak kdg2.tapi aku bersyukur sbb aku ade famili.yg aku syg sgt2.
aku xnk hampekan dOrg.dOrg nak aku blaja.aku blaja.dOrg nak aku berjaye.aku try yg paling besh.walOpOn diri aku ni x ckOp indah.

aku ade Tuhan.
aku ade femili.
aku ade kwn2.
aku ade pelajaran.
aku ade harte.(x byk la)
aku ade biasiswa.
aku ade hati.
aku ade perasaan.
aku dah cukup indah.
bagi diri aku sniri.


aiseh.
terjiwang sket.maap.


aku ader nak tuka layOut blOg aku.tp tetibe aku tulis2 cm xde feel.last2 aku pakai layOut ni blek.sesengal ayam nek lOri juge kan aku neyh.
aku suke ah tgk ayam nek lOri.tatau la nape.cumel sgt2.dia mcm ade datang perasaan jakun kelas pertama biler tgk dOrg ats lOri tu.

sO.da lewat nih.tata la ek.chiaOo.







CukuP iNdah_aLif SaTaR_**

CuKup iNdaH

Tak pernah aku jauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah

Korus

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi
Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu

Ulang Korus

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai




P/s: aku teringin sangat nak ade lelaki yg sayang sgt aku mcm ni.ahakz.harapan aku tggi sgt kOt.ChiaOo~

Thursday, April 29

Ade OranG saYanG kamOo?_**

1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda. .... .. ..

2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara. .... .. ..

3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda. .... .. ..

4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang, walaupun dia tidak menyukai anda..... .. ..

5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur..... .. ..

6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang..... .. ..

7. Kalau bukan kerana anda, seseorang itu tidak akan hidup bahagia..... .. ..

8. Anda seorang yang istimewa dan unik..... .. ..

9. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda..... .. ..

10. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah sebaliknya..... .. ..

11. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirkan semula; mungkin anda yang meminggirkan mereka..... .. ..

12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini, mungkin anda tidak akan memperolehinya, tetapi sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat laun anda akan memperolehinya..... .. ..

13. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala maki hamun, caci umpat cela..... .. ..

14. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda; anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya..... .. ..

15. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik. Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik, sejam untuk menghargainya, sehari untuk teman tetap paling setia. walaupn punya harta yang banyak, teman tetap paling berharga..... .. ..

BiOdata Rasulullah SAW_**

Disini aku nak berkOngsi biOdata Rasulullah SAW yang aku sanjung2.
aku dapat nie dari cOmment dekat Tagged aku.
harap sumber2 nie bOleh la dipercayai kan.
Wallahualam.

BIODATA RASULULLAH SAW:-

Nama : Muhammad bin Abdullah bin Abdul Muttalib bin Hashim.·

Tarikh lahir : Subuh hari Isnin, 12 Rabiulawal bersamaan 20 April 571 Masehi (dikenali sebagai Tahun Gajah; sempena peristiwa tentera bergajah Abrahah yang menyerang kota Kaabah).·

Tempat lahir : Di rumah Abu Talib, Makkah Al-Mukarramah.·

Nama bapa : Abdullah bin Abdul Muttalib bin Hashim.·

Nama ibu : Aminah binti Wahab bin Abdul Manaf.·

Pengasuh pertama :
Barakah Al-Habsyiyyah (digelar Ummu Aiman. Hamba perempuan bapa Rasulullah SAW).·

Ibu susu pertama : Thuwaibah (hamba perempuan Abu Lahab).·

Ibu susu kedua : Halimah binti Abu Zuaib As-Saadiah (lebih dikenali Halimah As-Saadiah. Suaminya bernama Abu Kabsyah).

USIA 63 TAHUN· Kewafatan Rasulullah SAW di Madinah Al-Munawwarah pada hari Isnin, 12 Rabiulawal tahun 11Hijrah/ 8 Jun 632 Masihi.

## Ulama berselisih pendapat tentang Islamnya.
Sabda Rasulullah SAW:

"Sesiapa yang menghidupkan sunnahku, maka sesungguhnya dia telah mencintai aku. Dan sesiapa yang mencintai aku nescaya dia bersama-samaku di dalam syurga." (Riwayat Al-Sajary daripada Anas )اللهم صلى على سيدنا محمد وعلى آله واصحبه وسلم

LucU_**







ahakz! skali pandang mcm xde aper2.

tapi bile aku hayati gamba nie. aku ade perasaan nie.

suker!

naluri aku pOn memang suke binatang2 nie.binatang je x suke aku.kah3!

jangan kate sbb perangai kitOrg lebih kureng ke ape erk.



Org LiDi Aneh_**



aku suke lah tengOk mende alah nie~
aku pOn x tau la nape.
cOmey jer.Org lidi lari2.

Airmata Rasulullah SAW_**

AIRMATA RASULULLAH SAW

Tiba-tiba dari luar pintu terdengar seorang yang berseru mengucapkan salam. 'Bolehkah saya masuk?' tanyanya. Tapi Fatimah tidak mengizinkannya masuk, 'Maafkanlah, ayahku sedang demam' , kata Fatimah yang membalikkan badan dan menutup pintu.

Kemudian ia kembali menemani ayahnya yang ternyata sudah membuka mata dan bertanya pada Fatimah, 'Siapakah itu wahai anakku?'
'Tak tahulah ayahku, orang sepertinya baru sekali ini aku melihatnya,' tutur Fatimah lembut. Lalu, Rasulullah menatap puterinya itu dengan pandangan yang menggetarkan.

Seolah-olah bahagian demi! bahagian wajah anaknya itu hendak dikenang.

'Ketahuilah, dialah yang menghapuskan kenikmatan sementara, dialah yang memisahkan pertemuan di dunia.
Dialah malaikatul maut,' kata Rasulullah, Fatimah pun menahan ledakkan tangisnya. Malaikat maut datang menghampiri, tapi Rasulullah menanyakan kenapa Jibril tidak ikut sama menyertainya.

Kemudian dipanggilah Jibril yang sebelumnya sudah bersiap di atas langit dunia menyambut ruh kekasih Allah dan penghulu dunia ini.

'Jibril, jelaskan apa hakku nanti di hadapan Allah?', tanya Rasululllah dengan suara yang amat lemah.
'Pintu-pintu langit telah terbuka, para malaikat telah menanti ruhmu.
'Semua syurga terbuka lebar menanti kedatanganmu,' kata Jibril.
Tapi itu ternyata tidak membuatkan Rasulullah lega, matanya masih penuh kecemasan. 'Engkau tidak senang mendengar khabar ini?', tanya Jibril lagi.
'Khabarkan kepadaku bagaimana nasib umatku kelak?'
'Jangan khawatir, wahai Rasul ! Allah, aku pernah mendengar Allah berfirman kepadaku: 'Kuharamkan syurga bagi siapa saja, kecuali umat
Muhammad telah berada di dalamnya,' kata Jibril.
Detik-detik semakin dekat, saatnya Izrail melakukan tugas. Perlahan ruh Rasulullah ditarik.

Nampak seluruh tubuh Rasulullah bersimbah peluh, urat-urat lehernya menegang. 'Jibril, betapa sakit sakaratul maut ini.'
Perlahan Rasulullah mengaduh. Fatimah terpejam, Ali yang disampingnya menunduk semakin dalam dan Jibril memalingkan muka.

'Jijikkah kau melihatku, hingga kau palingkan wajahmu Jibril?'
Tanya Rasulullah pada Malaikat pengantar wahyu itu.
'Siapakah yang sanggup, melihat kekasih Allah direnggut ajal,' kata Jibril.
Sebentar kemudian terdengar Rasulullah mengaduh, karena sakit yang tidak tertahankan lagi.

'Ya Allah, dahsyat nian maut ini, timpakan saja semua siksa maut ini kepadaku, jangan pada umatku.'
Badan Rasulullah mulai dingin, kaki dan dadanya sudah tidak bergerak lagi.
Bibirnya bergetar seakan hendak membisikkan sesuatu, ! Ali segera mendekatkan telinganya. 'Uushiikum bis shalati, wa maa malakat aimanuku'
'peliharalah shalat dan peliharalah orang-orang lemah di antaramu.'


Diluar pintu tangis mulai terdengar bersahutan, sahabat saling berpelukan.
Fatimah menutupkan tangan di wajahnya, dan Ali kembali mendekatkan telinganya ke bibir Rasulullah yang mulai kebiruan.

'Ummatii,ummatii,ummatiii?' - 'Umatku, umatku, umatku'
Dan, berakhirlah hidup manusia mulia yang memberi sinaran itu.
Kini, mampukah kita mencintai sepertinya?
Allahumma sholli 'ala Muhammad wa baarik wa salim 'alaihi

Betapa cintanya Rasulullah kepada kita.


p/s:
Kirimkan kepada sahabat-sahabat muslim lainnya agar timbul kesadaran untuk mengingat maut dan mencintai Allah dan RasulNya, seperti Allah dan Rasulnya mencintai kita

SuraT dAri SetAn! _**

SURAT DARI SETAN UNTUK MU


Aku melihatmu kemarin, saat engkau memulai aktiviti harianmu.

Kau bangun tanpa sujud mengerjakan subuhmu

Bahkan kemudian, kau juga tidak mengucapkan "Bismillah" sebelum memulai
santapanmu, juga tidak sempat mengerjakan shalat Isha sebelum berangkat
ketempat tidurmu.

Kau benar2 orang yang bersyukur, Aku menyukainya.

Aku tak dapat mengungkapkan betapa senangnya aku melihatmu tidak
merubah cara hidupmu.

Hai Bodoh, Kamu millikku.

Ingat, kau dan aku sudah bertahun-tahun bersama,
dan aku masih belum bisa benar2 mencintaimu .

Malah aku masih membencimu, karena aku benci Allah.

Aku hanya menggunakanmu untuk membalas dendamku kepada Allah.

Dia sudah mencampakkan aku dari surga, dan aku akan tetap
memanfaatkanmu sepanjang masa untuk mebalaskannya.

Kau lihat, ALLAH MENYAYANGIMU dan dia masih memiliki rencana-rencana
untukmu dihari depan.

Tapi kau sudah menyerahkan hidupmu padaku,

dan aku akan membuat kehidupanmu seperti neraka.

Sehingga kita bisa bersama dua kali dan ini akan menyakiti hati ALLAH.

Aku benar-benar berterimakasih padamu, karena aku sudah menunjukkan
kepada-NYA siapa yang menjadi pengatur dalam hidupmu dalam masa2 yang kita jalani.

Kita tonton film 'porno' bersama, memaki orang, mencuri, berbohong, munafik,
makan sekenyang-kenyangya, bergosip, manghakimi orang, menghujam orang dari
belakang, tidak hormat pada orang tua.

Tidak menghargai Masjid, berperilaku buruk.

TENTUNYA kau tak ingin meninggalkan ini begitu saja.

Ayuhlah, Hai Bodoh, kita terbakar bersama, selamanya.

Aku masih memiliki rencana2 hangat untuk kita.

Ini hanya merupakan surat penghargaanku untuk mu.

Aku ingin mengucapkan 'TERIMA KASIH' kerana sudah mengizinkanku
memanfaatkan hampir semua masa hidupmu.

Kamu memang sangat mudah dibodohi, aku menertawakanmu.

Saat kau tergoda berbuat dosa kamu menghadiahkan tawa.

Dosa sudah mulai mewarnai hidupmu.

Kamu sudah 20 tahun lebih tua, dan sekarang aku perlu darah muda.

Jadi, pergi dan lanjutkanlah mengajarkan orang-orang muda bagaimana
berbuat dosa.

Yang perlu kau lakukan adalah merokok, mabuk-mabukan, berbohong,berjudi,
bergosip, dan hiduplah se-egois mungkin.

Lakukan semua ini didepan anak-anak dan mereka akan menirunya.
Begitulah anak-anak .

Baiklah, aku persilakan kau bergerak sekarang.

Aku akan kembali beberapa detik lagi untuk menggoda mu lagi.

Jika kau cukup cerdas, kau akan lari sembunyi, dan bertaubat atas
dosa-dosamu.
Dan hidup untuk Allah dengan sisa umurmu yang tinggal sedikit.

Memperingati orang bukan tabiatku, tapi diusiamu sekarang dan tetap
melakukan dosa, sepertinya memang agak aneh.

Jangan salah sangka, aku masih tetap membencimu.

Hanya saja kau harus menjadi orng tolol yang lebih baik dimata ALLAH.



Catatan : Jika kau benar2 menyayangiku , kau tak akan memberi surat ini dengan sesiapapun

siOt la.surat ni seram dOe.memang bOleh insaf.adOy2! cuak2~