Friday, April 30

stOry sket sal tudung niey_**

aku ade citer pasal bertudung x sebelOm nie?
ahah.aku ade nak stOry nie.tapi jangan kOndem blOg aku pas aku bebel x seda diri nie ek.
ekcelli, aku nie pOn bukanlah baek alim hipokrit sumer tu sbb aku ni On Off juge.anda paham ape itu On Off? kejap pakai tudung kejap x pakai la bijak! cumel2 bile u ol tatau ahn.
sebabnyer? aku tau tu wajib bg pOmpuan muslim cam aku nie.bnde tu wajib.tapi kadang2 aku nie pemalas nak irOn tudung sumer tu.kdg2 memang aku tanak pakai.bukan sebab nak tunjuk ke ape.serabai jugak muke aku bile tapakai.Org sume pOn kate muke aku agi cUn kalO pakai jilbab.eceyh.bukan bangge diri eh.kang ade plOp kate aku bajet cun.cheht! aku tidak suke itu, membuat Onar namenyer.

ade satu kawan aku nie.dia freehair lah kan.fully.tamacam aku la.
ade satu hal jadik nie.aku saksinye and kwn aku ade wat siaran ulangan la kat aku.
dia abeh kelas satu subjek nie.then tetibe lect aku tu, lect lelaki la, dia pOwn paggel la kwn aku nie.dia pOn ckp nk talk bOut personel ape bnde lah kan.pastu kwn aku pOn On je la.

en then mase tu kwn2 aku yg len pOn ade la kat ctu.tetibe lect tu sOund baek nye.dia tanye kenape kwn aku nie x pakai tudung(dlm english versiOn eh) .aiseh slek r disitu sbb kwn2 aku yg laen ade.itu da mcm kire dimalukan juge.kwn aku pOn reply.dO u have prOblem with me nOt wearing da tudung?pastu ape2 tah ag dOrg ckp aku pOn x hengat.sO.skarang isu ni nampak lebat.

aku nak tanye.mengumpat tu dOse kan? ahah.tapi ramai yg buat kan.tp bnde tu x jelas terang nyate lah.maksiat.zina.kutOk sana sini.tu x bOleyh jugak kn? tapi ramai ahn yg buat? same la cam ni.tp slalunye kes ni jd kes besar.Org tapakai tudung nie kdg2 dilabel "jahat".betOlkah? ske aty kOrg la.

aku takesah Org nak ckp pasal nie tapi at least jgn la aibkan Org.cube kalO Org sOund u ol ni kuat ngumpat, ckp x srupe bikin, muke cantik tp prangai burOk, u ol mesty mara ahn?
alah.nk aku ckp?? aku penah sgt jumpe Org yg pakai tudung cantik mOlek.tp prangai 'baek' nyer kawan hantu.tu satu pasal.ade tu pakai tudung.pOse.tp ta smayang.eyt2.smayang tu wajib tau? tiang agame.kalO kwn aku yg tapakai tudung nie pOn slalu je smayang.ade la jugak tinggal2 kOt cm aku tp at least jrg la kOt.hehe.terkantOi sudaa.bukak pekung sniri lah aku nih.
aku tau la aku ni bukan lah baek sgt nk pOt peT pasal Org kat cni tp sniri pOn slOw.cume mengingatkan.tp aku ni cm dah sOund juge ye? sOri la ehk.teremO lak.

ade plOp tu.pakai tudung labuh.tapi tekak dia satu kampung dengar.pastu mengata sana sini.kutuk Org.bawak cite yg x bape nak betOl.watdehek?
lakOnankah tudung tu.tapayah ckp la.kwn aku pOn ade ckp yg dak2 alim2 nie kadang2 da ckOp baik sumer tp last2 terjebak lak ngan maksiat.adOy2.kite nie manusia kan.cube jd yang tebaik tapi mungkinlah senang tergOde.cume aku nak bandingkanlah.jangan lah kOrg nak kutOk itu ini pasal Org kalau kOrg x rase diri kOrg tu perfek lagi.cari salah sniri dulu sebelOm nak sOund Org len.dan x salah mengingatkan.cume jangan keterlaluan.mungkin biar kena dengan carenye.

aku nie da cam Ustazah x bertauliah je.aish.aku cumer ckp je la.jgn ade yg terase x pueh aty ke ape.kite bOleh berbincang.akak ipar aku Ustazah.akak ipar aku pOn x penah sOund aku tapakai tudung kalO kuar.tapi dia ade gune satu care yg lembut.dia akan slOw bg cOntOh yg baek kat aku.en then aku suke care tu.sO, agk rajen la aku pakai tudung.akak ipar aku baek.hihihi.tp adek dia nie ade cam sampah pOn ye.uhuk3!

9 comments:

  1. tak kesah pakai tudung atau freehair, yg penting seiring dgn budi mulia. tp lg kredit kalau bertudung plus hati yg baek.


    p/s: susah nak carik yg perfect. ada saja yg tak kena:)

    ReplyDelete
  2. haah.betol2.ini ade je nak cari slh org bile org tu x pakai tdung.aih.xpaham jugak.

    ReplyDelete
  3. kalau aku la, aku lebih suka kalau x pakai tudung, terus x pakai. kalu on off tu mcm mempersendakan plak..

    ~~just my opinion~~

    ;)

    ReplyDelete
  4. haah.tu la.aku memang ade pikir nk full pakai tdung.tp aih.byk plak godaan.tp at least kalo aku cube pakai.dose aku x sebanyak la x pakai terus tu.minimumkan dose,maksimumkan pahale.even byk je dose aku yg len.hehe.

    ReplyDelete
  5. btw kan. dosa mengumpat gua taktau perbandingan dengan membunoh. dosa memfitnah penah la. fitnah lagi teruk dr membunoh. so betulkan la mane2 salah tu.

    ReplyDelete
  6. kepada pompuan tgk sini:

    http://www.youtube.com/watch?v=kaIgJzhTh_k&feature=fvw

    ReplyDelete
  7. waa...iklan tu bagus la..kalau letak kat iklan mesia hari2 tgk boleh la insaf..bahase pon x kasar..care pon betol..
    thankz amri.doa2 kan la ye. =)

    ReplyDelete

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::

Follow Me @farahinesa