Parti Bujang @ Pullman Lakeside Putrajaya

Ive got a few minutes before discussion dengan Syaz. Oh kelas Tamadun Islam UHW ini memang sapen. Tetibe dpt tau due date submit report is 12 midnight ni!! What the what the what the....!!!!!

Oke so cool, Lecturer kitorg dekan FTI okaih (Fakulti Tamadun Islam) so dia bagi masa smpai esok petang. Malam ini akan marathon sesangat. But aku tetap nak berkongsi kegembiraan last weekend with this awesome frens of mine. Aku panggil mereka 'keluarga'.

Dalam group ini, ada aku sebagai mak, Hanis as bapak, Azfar as anak, Dira as menantu, Syaza as jiran plus ahli baru Shakira as cucu aku. Hahaha. Olok2 je ni. Jangan lah serius sangat. Macam main pondok2 tapi versi dewasa. Lantak korang lah nak kritik ke ape as long aku hepi.

Bersempena Dira yang bakal berkahwin, kitorg buat parti bujang di Pullman Putrajaya Lakeside!!! Awesome gila!! Serius lah.

  

Ini adalah fefeling bile memulakan perjalan dari Bandar Tun Razak, Cheras. 


Bila dah berkumpul, gelak sakan dan bergambar dalam kereta itu wajib!
Punyelah bergegar dalam ni.




Straight to Alamanda!


Ini namanya foodcourt Alamanda. Semua kelaparan pastu taknak makan nasi pulak. 
Diet kata mereka ~ Zzz.



Mencari jalan ~ Hahaha. GPS ON : Hanis *memberi arahan jalan



Jambatan kat Putrajaya cantik2 wOo.


Dah sampai. Semangat. Bising gila dalam kereta. 6 orang punya suara.


Memang eksaited sangat tau. 




Masa tunggu mereka amek kunci bilik kat reception, punya lah lama, 
maka aku bercamwhore kat tandas hotel tu.


Alololo, menyampah pule lelame tgk ~


Ini bakal pengantik kami. 
Idea timbul sebab beliau bakal menamatkan zaman bujang bulan depan!
 Tak dapat lah nak bercuti 6 orang lagi lepas nie kan.


Tunggu punyalah lama kat lobi Rafflesia tu. Tunggu kunci. 
Hanis & Azfa membebel sebab receptionist berbangsa Indon tu selow sgt. Aih. 



First thing after check-in adalah...... Bergambar..... ~~


Dalam tandas pun ada ini tau. 


Family Potret. Hahaha ~ SKEMA


Muke hepi je semua. Percutian is ON!


Tv depan katil Ol. Ni bilik deluxe. Haruslah dua Tv.


Bathtub sebelah jamban. Lepas berak terus mandi. 



Le Balkoni yang besar!


The view from our balcony!


Nice kan ~ Mahal sey haruslah nice!


Punyalah besar balkoni nie. 


Ade greeting, act bilik ni bukan yg kitorg book but then, sebab ada masalah bilik yg kitorg book tu, mereka bagi bilik ni. Myb Dr wong punya bilik kan. Tapi x jadi. 


Le check-in desert. 


Kat living room dia. Siap ade ruang tamu occupied with tv. Oh tv dia dedua ada Astro but not full channel. HBO ade taw. 


Ruang tamu.


Bergambar itu kena sakan.


Kami memang comel. Kah kah kah! *muntah


Oh ada dua tandas juga. Mewah betul. Mcm apartment dah.


Ini 2nd toilet. In case ada dua org yg nk terberak pada masa yg sama kan.


Me with Shakira


Minah dua org ini sgt eksaited merebut robe dalam tandas. Fefiling org kaya sangat tau. Tp dah mcm nak pergi lab pun ada. 



Masa kat Alamanda, kitorg dh beli tiket wayang. The Hunger Game : Catching Fire. 
Tiket jam 11.10. So lepas Isyak kami bergerak for dinner.



With sha again. 


Dalam lift memang kena bergambar sebab lift tu memang khas utk bilik kitorg! :)



Kat lorong dalam bilik. Haha. Kat lorong ade cermin oke.


Atas katil with Azfar!


Waiting ~




Mamak Darussalam. Restoran mamak berkembar adalah pilihan kami!
Masa ni memang berjoyah lah.



Sian mee bandung bakal pengantin sampai lambat. Saba je lah. 
Dah la kebulur. 


Ini tak habis dengan encik tunang oke.


Mencekik untuk perut dalam wayang.


Kami dalam wayang! Hahaha. Muke jam 11 dah ngantuk. 
Hanis suruh mindset nak tido pukul 3. Mampu ke?



Inilah kami di saat jam 3 pagi. Masih utuh bergambar. Ishk. 
Ngantuk tahap ape dah time ni. Tgk muke dah tau.


Kami diwajibkan memakai stokin comel dan pijamas!


I like this picture sebab mcm tak matang sangat. Padahal sensorang Engineer company Faymos ok. 


Muke tempe masih bergambar.


Saat telah tiba. Check-out!


Tunggu Cik Hanis yg tertinggal bantal busuknya dalam bilik.


Maka kami dan kamera tak dapat dipisahkan.


In the middle of Pullman Putrajaya. 
Bawah menara ni ada roundabout underground sebelum parking.


Ini bangunan kitorang. Rafflesia. Ada jasmine dan so on.


Jambatan bukan tamparuli ~


At main lobby.


The view.


Gudbye time.


Jasmine side.

Kami bersepakat untuk menukar profile picture yg sama. So lokasi ini menjadi pilihan. 
Dp kami pasti boria dan mengompiuskan. 



Presented : Le Syaza
Jiran


Presented : Le Hanis
Bapak


Presented : Le Shakira
Cucu


Presented : Le Dira (bakal pengantin)
Menantu

Presented : Le Me
Mak


Presented : Le Azfar
Anak



Ada spa happy hours tp aku yakin mahal gila. Tak mampu!


Sekitar Pullman


Middle


Rafflesia Lobby. Waiting payment.


Other side.


View from pullman. Lakeside.


Le Raflessia building


Bakal pengantin. 


Shakira. Masih single.


Syaza. Bujang dan sedang mencari. Hihi.


Then we move to Presint berapa tah. Foodcourt. Makan secret recipe coz ada offer. 
Buy 1 Free 1 tapi kena  daftar thru WeChat. Berbaloi!


Maka kemudian kami mengikut haluan masing-masing. Sebelum balik aku sempat ushar2 perabot dengan Dira & Hanis kat area Bangi. Pergh. Dah la penat tak cukup tido, pastu aku bercakap dgn brader jual perabot non-stop. Keringlah tenaga aku. Dorang suruh stay sampai Isnin but memang tak sanggup. Aku tak sabar nak membuta atas katil sendiri sebab tido kat hotel atas katil empuk tapi mcm sardin sangat memang buat aku tak cukup tido. Otw Dira balik ke Cheras, dia drop aku kat TBS dan aku pun amik bas kul 8. Sampai UTM kul 1 pagi. Bayar teksi dari Sri Putri ke KDSE RM20 oke!!! Pergh..... Bole isi minyak kereta sebulan! Sabar je lah. Nak balik punya pasal, BAYAR dgn terpaksa. Takkan nak kacau kawan-kawan suruh amik kan. Tak polite ganggu org tidur. 

Maka berakhirlah Bachelorate Party kami di Pullman!! Its so awesome and I refuse to forget ~ ! <3 p="">