Sunday, October 17

kesah seOrang perempuan yg egO?_**

aku perempuan yg malang?
statement aku ni nampak x bersyukur sgt ke?
sebenarnye aku puas hati je dengan ape yg ade skrg..
tapi aku ade masalah dengan perangai aku sendiri.
tah la..aku pOn x paham...
bila la aku nak berubah...
aku selalu ade niat tu..tapi bila sampai je satu situasi tu...
dia da mula la perangai @ tebiat aku yg huduh tu..


pernah x?
korg hadapi situasi yg same dengan aku nie?

dulu ade la seOrg laki yg suka kat aku...
ikhlas ke x..aku pOn x pasti..
tapi nampak nya dia x putus asa ngan aku...
walaupOn kitorg kenal kat laman web je..
dia mcm betol2 ikhlas nak jadi kwn aku..
aku pon selesa sgt kwn ngn dia..
tapi kwn aku x suka aku lyn dia baik sgt..
alasan...sbb x knl..
knl pon kat laman sesawang kan..
mane la boleh percaye...
aku pon setuju la ngan pendapat tu..
tapi realnya xkn la sng2 nak trust org lain..

sampai la satu mase tu dia ade ckp perasaan dia kat aku..
ikhlas ke?
jgn le tanye aku sbb tu Tuhan je yg tau..
mase tu aku pon x terpikir yg dia siyes atau x..
ye la..jumpe pon x penah...
tapi mase tu aku buat bOdO je la kan...
kOnOn2 x paham...tapi....
dia still lagi contact aku...
sampai la aku pon lupa besday dia...
(aku ni mmg xde ciri2 yg alert lgsung..memalukan diri je)
tapi dia xde la marah ke atau pon merajuk ke..
cool je...tapi aku tau..dia terasa, kecik aty semua tu...
tapi mase tu tah ape la yg aku keras hati sgt...

selalu je dia nak jumpe aku tapi aku yg mengelak..
aku ni ade virus ape eh dlm badan aku ni?
fobia ngan laki ke?

sampai la skrg...
nampaknya dia dah give up dgn egO aku..
hahaha~.

last2 skrg baru aku nak rase suke kat dia?
sedar yg selesa dengan cara dia, perasan keikhlasan dia...
dah terlambat ke?
haah..mmg da terlambat..
aku rase dia dah pon bahagia ngan hidup dia dan mungkin dah ade org lain..
aku sedar semua tu saat aku dah x layak nk jadi kawan dia pun..

kalau aku kat tempat dia masa tu pon aku akn give up..
layan perempuan yg cerewet, memilih, leceh mcm aku...
aih...ape la kamu nak jadi ni Farahin..
dah jumpe yg sesuai....egO x reti nak buang pulak...

ape yg berlaku agk memalukan diri aku..
sebab aku pon dah segan nak contact dia, bila aku contact dia dan dia mengelak..
tapi kalau aku kat tempat dia aku pon akn lakukan yg sama..

sO...
adekah perangai aku ni aneh2??
ye...aku sendiri x paham dengan perangai aku sendiri..
suke je sakitkan dan susahkan org lain..
tah bila la aku nak kasi senang kat org...

dan aku baru tau ade kwn aku nak kawen...
dan dia pulak kenal bakal suami dia tu dari laman web..
ala..sng citer facebook la..
bahagia je? serasi...dah plan nak menikah pon...
sO..ade masalah ke kalau berkenalan dari web?
sebenarnye tu ats diri masing2....
jadi isu ni ikut keadaan.. yg slalu org salah faham..

dalam setandan pisang, takkanlah kesemuanya busuk...




Saturday, October 16

Aku dan kesah simple tyme kOnvO_**

sebenarnya aku nak cuba cerikan pasal kOnvO..tapi aku syak mmg xde mase nk cerita semua tu sbb aku belOm ade mOod nak bebel sgt...
tapi..ape2 pOn kOnvO mmg besh....

ye..mase mule2 jOin..ko akan rase mcm nak bunuh diri pOn ade..byk sgt beban dalam pale ni...
aku ase, alat elektronik beban lampau pon xkn tanggung beban berat camtuh....

last2..after program2 aku dah tamat..aku pOn ade satu perasaan lega yg amat2 dlm diri..rase puas (walaupon program ko x jadik sgt)
mmg sgt2 lega...dan rase nak enjoy stret je teros lepas program ko..
yes..mmg aku enjOy...
just dgn care tolong program kwn2 aku lak..
malang nye program dira esoknye aku bgun lambat gila2...
mmg tido mati giler babeng ah...
kesian dira kOt..chesstt.....x gune punye kawan nih....ish3...
sOorie diramOn...

sepanjang prOgram tu...
aku rase bahagia sgt...mslh2 kecik tu biase la kan...
and caye atau x..mase tu..
aku rase x perlukan chenta2 tu sumer pon..
(pelik bile aku yg gatal ni x pk sume tu dah)
serOnOk ade kwn2 je pOn..
aih~
mmg besh...siyes x tipu..
aku x kesah pOn x paya belajar sume ..
biarla hidup aku ngan keje2 cmtu...walaupon penat sgt....
tidO bersepah, x tentu, sakit bdn, demam2 sume...
tp mknn slalunye cukup...
terbaik la unit jamuan...

bagi ahli2 ajk konvo..
ye mmg program tu nmpk berjaya...
sebenarnya pade pandangan student UTM...
konvo kali ni mmg x meriah...
kesian kn..
mmg bole di katakan failed??
aku tatau la nk ckp ape...
tp pade kami ajk2 konvo...kami seronok berkerja sepanjang kOnvO..
walaupOn mase prOgram aku tu ade cm rase nk muntah, pengsan sume tu..
tp tu sebelum and semasa program je....
hakikatnye, lepas tu adelah satu kehidupan yg xde runsing, sedih, putus chenta kejadah lah!!
hahahah!

AKU RINDU SAT KONVO!
AJK2 KONVO MMG SPORTING LAH!!