Sunday, October 17

kesah seOrang perempuan yg egO?_**

aku perempuan yg malang?
statement aku ni nampak x bersyukur sgt ke?
sebenarnye aku puas hati je dengan ape yg ade skrg..
tapi aku ade masalah dengan perangai aku sendiri.
tah la..aku pOn x paham...
bila la aku nak berubah...
aku selalu ade niat tu..tapi bila sampai je satu situasi tu...
dia da mula la perangai @ tebiat aku yg huduh tu..


pernah x?
korg hadapi situasi yg same dengan aku nie?

dulu ade la seOrg laki yg suka kat aku...
ikhlas ke x..aku pOn x pasti..
tapi nampak nya dia x putus asa ngan aku...
walaupOn kitorg kenal kat laman web je..
dia mcm betol2 ikhlas nak jadi kwn aku..
aku pon selesa sgt kwn ngn dia..
tapi kwn aku x suka aku lyn dia baik sgt..
alasan...sbb x knl..
knl pon kat laman sesawang kan..
mane la boleh percaye...
aku pon setuju la ngan pendapat tu..
tapi realnya xkn la sng2 nak trust org lain..

sampai la satu mase tu dia ade ckp perasaan dia kat aku..
ikhlas ke?
jgn le tanye aku sbb tu Tuhan je yg tau..
mase tu aku pon x terpikir yg dia siyes atau x..
ye la..jumpe pon x penah...
tapi mase tu aku buat bOdO je la kan...
kOnOn2 x paham...tapi....
dia still lagi contact aku...
sampai la aku pon lupa besday dia...
(aku ni mmg xde ciri2 yg alert lgsung..memalukan diri je)
tapi dia xde la marah ke atau pon merajuk ke..
cool je...tapi aku tau..dia terasa, kecik aty semua tu...
tapi mase tu tah ape la yg aku keras hati sgt...

selalu je dia nak jumpe aku tapi aku yg mengelak..
aku ni ade virus ape eh dlm badan aku ni?
fobia ngan laki ke?

sampai la skrg...
nampaknya dia dah give up dgn egO aku..
hahaha~.

last2 skrg baru aku nak rase suke kat dia?
sedar yg selesa dengan cara dia, perasan keikhlasan dia...
dah terlambat ke?
haah..mmg da terlambat..
aku rase dia dah pon bahagia ngan hidup dia dan mungkin dah ade org lain..
aku sedar semua tu saat aku dah x layak nk jadi kawan dia pun..

kalau aku kat tempat dia masa tu pon aku akn give up..
layan perempuan yg cerewet, memilih, leceh mcm aku...
aih...ape la kamu nak jadi ni Farahin..
dah jumpe yg sesuai....egO x reti nak buang pulak...

ape yg berlaku agk memalukan diri aku..
sebab aku pon dah segan nak contact dia, bila aku contact dia dan dia mengelak..
tapi kalau aku kat tempat dia aku pon akn lakukan yg sama..

sO...
adekah perangai aku ni aneh2??
ye...aku sendiri x paham dengan perangai aku sendiri..
suke je sakitkan dan susahkan org lain..
tah bila la aku nak kasi senang kat org...

dan aku baru tau ade kwn aku nak kawen...
dan dia pulak kenal bakal suami dia tu dari laman web..
ala..sng citer facebook la..
bahagia je? serasi...dah plan nak menikah pon...
sO..ade masalah ke kalau berkenalan dari web?
sebenarnye tu ats diri masing2....
jadi isu ni ikut keadaan.. yg slalu org salah faham..

dalam setandan pisang, takkanlah kesemuanya busuk...




7 comments :

  1. Kene jage2 gak...dalam segugus anggur, tak semuanya elok...

    ReplyDelete
  2. errmm..betol jugak tu.....
    tapi..ntah la....

    ReplyDelete
  3. well.. no comment.. just one thing..

    <-- da terperangkap dalam cinta online. titik.

    ReplyDelete
  4. hmm anggap je lah tak de jodoh. anna pernah jugak, ada sorang laki ni kenal lama gila kat internet and pernah bagitau dia suka anna. tp buat tak tau je sbb da ade Bf. kitorang mmg tak pernah jumpa. dia mmg baik la. and now, dia dah kawin. lepastu boleh pulak terserempak dengan dia and wife dia baru ni. pastu boleh bertegur sapa macam biasa macam da kenal lama. so, atr ktrg mmg x de jdoh. :)

    ReplyDelete
  5. bkn semua org jhat n bkn semua org baik^^

    ReplyDelete
  6. aku tau kwn yg kau maksudkan..nt aku cter kat korang plak mngenai pompuan yg tak ego..ahah

    ReplyDelete
  7. aleeya : hOoo......ade kesah chenta rupenye ehh....congrats2.. =)

    anna : waaaah....siyes? bole pulak jd cmtu kn...errm....agknye mmg betol la xde jodoh...

    dysha : errm.....betol3...

    cheetah : hahaha..ade ke?? sape yg x ego? ko r kot?

    ReplyDelete

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::