SPM. Memori. Cinta. Kisah aku.


Hobi aku, bukanlah mengarang cerita. bukan jugak nak jadi penglipur lara. BM pun aku dah lupa. satu patah pun tak ingat. dah lama aku tinggalkan. lama dulu. Tatabahasa pun ntah ke mana. kalau ambik SPM balik, aku jamin aku fail. serius aku dah tak ingat. Alhamdulillah sangat-sangat aku boleh dapat A1 dulu. A1? SPM?
aku tak ada niat nak kenang zaman sekolah. tapi tiba-tiba sekaligus semua memori keluar dari otak aku. kawan-kawan, belajar, cikgu, penat, memori, cinta. Urm. cinta ke? aku tak pasti kalau dulu aku pernah jatuh cinta. itu pun aku dah lupa. kalau minat seseorang. itu perkara wajib. lebih kurang kagum lah. itu kan sebagai inspirasi. korang tak ada ke? kalau cinta tu, aku pasti ade satu. yang aku tak nak ingat kalau boleh.sebab? cinta aku tak berbalas. malu kan? aku memang tak tau malu. suka memalukan diri. lagi suka cari pasal. cari masalah.
dia yang aku suka bukan orang yang layak untuk aku sukai. sebab dia yang aku suka tak patut wujud pun. tapi sekarang, kalau dikenang, dia patut wujud. kalau tak, ape aku nak cerita kat anak aku nanti? mak tak ada perasaan masa sebelum SPM dulu. tipu.
mak pernah sukakan seseorang. tapi orang tu tak suka mak pun, malah dia benci mak. sebab mak mulut celupar. suka sakitkan hati orang, cakap tak berlapik. ego. tapi dia pun ego. salah mak ke? tiba-tiba je aku berangan.nonesense.

aku dulu bising. banyak cakap. cakap tak pikir. tak play kat otak. pakai lepas je. ape yang aku pikir sume aku lepaskan. bodoh. tapi aku dapat 9A tau. 8A1 lagi. cuma aku ni bukan jenis pandai bergaul. dengan kawan-kawan perempuan boleh lah. kawan lelaki. tak semua tahan dengan aku. mungkin sikap aku yang agak anti lelaki dulu. maybe. tapi sekarang dah okay. aku dah sesuaikan diri. cuma kadang-kadang aku tak dapat control diri. aku sendiri pun tak paham diri aku. apetah lagi kalau ade orang cakap dia paham diri aku. tipu lagi.

zaman sekolah memang indah. satu-satunya saat yang boleh dikenang adalah kawan. kan? tipu kalau korang cakap cinta. bagi aku cinta tu asam garam tapi kawan tu realiti. kawan yang akan dibawak sampai ke tua. sampai kita kawin. tu paling sahih. kadang-kadang aku tak ingat kawan sekolah aku. aku lupa nama diorang. tapi tak bermakna aku lupa kenangan diorang. cuma kadang-kadang aku perlukan masa, teliti bentuk mukanya. lepas tu memori tu akan play sendiri dalam otak aku ni. serius aku tak lupa. sebab tu kan memori yang aku ada. yang berharga. yang orang lain tak kongsi dengan aku. aku sorang je yang tau. memori.

penat? ya amat. aku rasa nak pengsan setiap kali sampai kelas. baju dah cukup skema tau. pakai spek lagi. rabun. selalu study malam. rasa macam nak minum minuman penambah tenaga setiap pagi. sekolah berasrama, korang agak ade ke? dulu aku saving. penjimat tegar. sekarang? jauhnya beza ya amat.

aku malas nak sambung lagi. sebab kalau sambung, tak sempat la aku nak mandikan kucing aku. beliau dah berbau. korang pun pengsan kalau bau Cik Kristal aku tu. lagi kalau aku sambung, memori aku ni akan keep spinning, tak kan berhenti dan mungkin berhari-hari. kalau ade mood, tak salah aku sambung kan. ni belog aku. ade kau kesah?





StilletO stOry :: 24warna _ Pelajar Sekolah Tinggi_2

Dalam bahasa Jepun : “Okey semua, ini pelajar baru. Nama dia Ain”. Aku menuju ke tempat duduk yang kosong dan paling hujung di bahagian belakang. Disebelahku seorang pelajar laki yang sikit pun tidak memandang ke arahku. Dia tidak suka aku kah? Mungkin kehadiranku mengganggu. Matanya hanya tertumpu ke papan tulis. Mungkin pelajar cemerlang, bisik hatiku. Pelajar-pelajr lain ada yang memandang ke arahku. Mungkin mereka tertanya-tanya, dengan muka ku yang sangat kemelayuan. ah, biarlah. Nanti aku akan memperkenalkan diriku kepada mereka. Perkara utama yang aku perlukan ialah mencari kawan perempuan. Aku tidak mahu menghabiskan sekolah tinggiku tanpa seorang kawan disini.



Loceng waktu rehat telah berbunyi. 5,6 orang pelajar perempuan terus meluru ke mejaku. Kecoh juga mereka ni. Macam-macam yang mereka tanyakan. Tentulah dalam bahasa jepun. Aku menjawab sambil tersenyum sedaya mampu. Walaupun bahasa jepun ku kurang fasih nampaknya mereka faham dan cuba berbual denganku.

Ivi-chan, seorang gadis Jepun berambut pendek. Skirt yang dipakainya juga pendek. Nampak seperti gaya perempuan yang pandai berfesyen dari personaliti dan pakaian sekolahnya. Tapi dia sangat baik dan banyak mengajar, bercerita perihal sekolah padaku.

Shinkoo-chan, juga gadis sekelas. Dia berambut hitam panjang dan lebat yang dibiarkan mengurai. Dia seperti pendiam dan kurang bercakap tidak seperti Ivi yang agak bising dan suaranya lantang. Mukanya juga menggambarkan pelbagai maksud yang sukar ditafsir.

Iverie-chan, sangat comel. Rambutnya panjang berwarna keperangan dan lebih suka diikat. Dia seorang yang peramah dan kelakar. Kawan-kawannya selalu menggelarkan dia seorang yang cuai dan harus dibantu. Dia suka membuat aksi-aksi lucu yang sangat comel. Iverie agak popular dikalangan pelajar lelaki kelas lain kerana mukanya yang comel dan cantik.

Haruhi-chan seorang gadis sekolah tinggi yang agak kasar sedikit bebanding yang lain. Mukanya bujur, badannya tinggi lampai dan mempunyai susuk tubuh ..gagah! rambutnya didandan kemas dan berwarna coklat asli. Haruhi juga peramah seperti Ivi.

Dan mulai hari itu, aku telah menjadi salah seorang ahli kumpulan mereka. Secara rasminya aku telah mempunyai kawan baru dan aku hanya mampu tersenyum sepanjang kelas. Masalah yang aku risaukan sepanjang minggu itu nampaknya telah selesai. Malam ini tentu aku boleh tidur dengan lena. Tetapi, masih ada sesuatu. Pelajar di sebelahku. Mungkinkah?

StilletO stOry :: 24warna _ Pelajar Sekolah Tinggi

Aku, Ain, merupakan seorang pelajar pertukaran ke Jepun. Bukan senang untuk aku berada di kedudukan ini. Dengan usaha aku cemerlang dalam subjek tambahan bahasa Jepun, aku menerima tawaran yang sekian lama aku nantikan. Kini aku bergelar seorang pelajar sekolah tinggi di Sekolah Tinggi Saijou. Seragam baru? Ya. Memang telah lama aku menginginkan untuk memakai seragam sekolah Jepun. Keluarga angkatku merupakan keluarga baru ku disini. Mereka melayan aku seperti anak sendiri. Pasangan ini dari Malaysia, telah lama berkahwin tapi tiada anak. Maka aku dilayan dengan manja dan ..mewah!

Perjalanan menaiki kapal terbang sungguh membosankan. Aku terasa loya. Seperti mahu muntah sebaik sahaja mendarat di Lapangan Terbang Kansai di wilayah Osaka. Sungguh! Orang pertama yang menarik perhatianku pada masa itu adalah pasangan Ana dan Marzuki. Mereka memang sangat menonjol dengan papan tanda tertulis namaku. Oh. Begini kah? Cara mereka mencari aku? Mungkin mereka belum mengenali diri aku. Melihat muka pun sekadar gambar di emel.

Pasangan yang bergelar jurutera dan lebih glamour jika digelar Engineer ini menjadi idola dan impianku di masa hadapan. Layak kah aku bergelar jurutera? Aku masih pelajar sekolah menengah namun itulah pilihan aku untuk kerjaya akan datang. Masih, aku minat bahagian lukisan. Itu pula hobiku di masa lapang. Lukisan? Beg ku penuh dengan 24 warna dan kertas lukisan yang putih belum berlakar. Sehelai telah pun aku bazirkan sewaktu di dalam kapal terbang, melakar pohon sakura yang bakal aku temui di Jepun.

Encik Marzuki dan Puan Ana telah mempersiapkan bilikku, pelbagai makanan yang enak disediakan. Shusi?! Memang itu yang aku tunggu-tunggu. Terbayang shusi buatan Jepun sebelum aku bertolak ke sini. Original. Tidak langsung rasanya seperti di Malaysia. Sangat berbeza dan jauh lebih sedap. Malangnya, hanya separuh yang masuk ke dalam perutku. Mabuk semasa menaiki kapal terbang masih terasa.

Dua hari lagi musim baru akan bermula, bermakna aku akan mula belajar. Suasana sekolah yang baru, bagaimana aku mempraktikan pembelajaran bahasa Jepun, semuanya akan bermula nanti. Aku akan mengenali orang-orang disini dan akan berkawan dengan mereka. Sangat mendebarkan. Jantung aku tidak berhenti dengan pelbagai perasaan dan perasaan takut menyelubungi diriku. Bagaimana jika aku tidak dapat bergaul? Bagaimana jika aku tidak faham apa yang mereka bualkan? Bagaimana jika aku dibuli? Dengan siapa harus aku berkawan? Adakah kisahku akan jadi seperti dalam komik? Kisah cinta ataupun perempuan malang? Semuanya membuatkan aku susah untuk tidur!

Keesokan harinya, Puan Ana membawa aku membeli belah di sekitar Kansai. Seragam baru, keperluan belajar, bekas makanan untuk bekal ke sekolah. Segalanya lengkap. Dia sedikit pun tidak lokek untuk mengeluarkan wang dan berbelanja ke atas aku. Aku segan. Semasa di dalam tren, aku perhatikan seorang lelaki, kacak sungguh. Rambutnya lembut, panjang tapi kemas. Mukanya hensem tapi juga comel dalam masa yang sama. Memakai pakaian kasual yang ringkas dengan jeans lusuh. Betul-betul mencuri perhatianku. Adakah dia pelajar sekolah tinggi? Tingginya tidak seperti pelajar sekolah menengah di tempatku. Lamunan aku terhenti di situ, tidak elok jika dia perasan bahawa aku merenungnya begitu lama.

Malam itu aku tidak dapat tidur, walaupun siang tadi aku telah bergembira bersama Encik Marzuki dan Puan Ana di pusat karaoke. Sepatutnya aku letih dan nyenyak di atas katil, tapi memikirkan hari pertama di Sekolah Tinggi Saijou esok adalah sesuatu yang boleh membuatkan jantung aku seolah-olah mahu runtuh ke bumi! Esok Puan Ana mengambil cuti khas bagi menghantar ku ke sekolah buat kali pertama. Baik sungguh mak cik ini.Kemudian aku akan pergi ke sekolah bersendirian. Aku tidak lena memikirkan macam-macam lagi.

Pagi itu aku bersiap lebih awal. Puan Ana menyediakan bekal berupa bentou. Risau dan berdebar sepanjang jalan. Kami menaiki tren yang sesak dan seperti sardin yang mahu meletup! Beginikah aku akan hadapi setiap hari? Perjalanan itu lebih singkat dari yang aku bayangkan. Menyusur sepanjang jalan selama 5 minit, maka tibalah aku di tempat yang akan aku tempuhi selama setahun. Maka disinilah sebuah kisah akan ku coret dan aku tidak lagi bergelar pelajar sekolah menengah tetapi pelajar sekolah tinggi!




peminat kucing? kelakar sangat ni.







new. nO mOney. Oh.

Semalam. mesti la cerita aku pasal hari semalam. kalau hari ni, mesti la aku taktau ape kisah hidup aku. (kalau tau kurang siuman le maknanye, mungkin jumpa ............). *ayat bOsan ni.
sO, semalam, aku tak tido seharian, lebih dari 24 jam. lepas sahur, terus cabut langsir-langsir untuk dibasuh. dengan berhempas pulas aku memanjat grill rumah, berpaut untuk cabut langsir, panjat tangga. memang.....penat~ aku cuci sliding dOor tu sampai berkilat, dah jadi macam cleaner upahan pun ade, macam seorang cleaner yang kais pagi makan malam tatkala panas terik. Ouh, aku memang poyO, jangan kOrang mengumpat belakang aku.
selesai je kerja-kerja tu semua, aku semprit kuih dahlia pulak sampai 6,7 lOyang, nak patah pinggang aku, tapi biarlah aku yang buat dari mak aku yang buat, mak dah tua, mesti pinggang mak lagi sakit nanti. biar la pinggang aku yang sakit sebab aku darah muda. aku nampak tilam depan tv, memanggil-manggil nama aku. bukak tv prima, "Pendekar Bujang Lapok". cerita tu dah dekat beratus kali aku tengOk, aku siap hafal dialOg-dialOg tu semua, fanatik habis, agak pOyO. namun, even beratus kali aku tengOk, tak pernah aku jemu, malah tengOk dan tengOk lagi. walaupun aku dah tau dialOg tu semua, dah hafal, still lagi aku gelak dengan ayah aku.
ntah aku tak sedar bila aku dah pun masuk ke alam mimpi. mimpi aku sekejap, nama pun aku tidO 3 jam depan tv, aku dengar suara mak aku membebel-bebel cam nak pecah gegendang telinga, ayat yang aku dengar last sebelum aku bangun "aku letak jugak cungkil kat mate ko biar tercegang, susah sangat nak bangun" klakar la. lepas tu aku pun bangun.
teros pegi bilik air, mandi, keluar. mak aku nak tukar bekas kuih yang beli kat "One Stop" sebab dah retak penutupnya before guna. bagus jugak kedai ni, ada jaminan 30 hari. sampai kat kedai tu, bukan mak aku tukar penutup, dengan balang-balang kuih 2 bijik tu dia tukar, siap tambah lagi 3 bijik dapat free 1.. sO dah tak macam 6 balang kuih mak aku beli. just tambah rm15. *sebiji balang rm4.50,beli 5 free 1* serOnOk kan. balang tu cantik jugak. sempat pulak mak aku beli bunga sale, sejambak rm1 **less dari harga asal rm10.wow!
pergi pulak kedai perabOt. memang mak aku dah plan lepas berbuka semalamnya. (mak aku ushar kabinet dapur dah dekat seminggu, mimpi-mimpi). memang ni idea aku. sebab? aku pun nak cari kabinet fail untuk bilik aku. dah ushar yang 12 lubang. harga? harga kabinet mak aku tentulah rm400+, perabot idaman aku baru rm100+. yang 8 lubang harga rm110 aku dapat kat kedai cina befOre ni. yg 12 lubang aku boleh dapat rm150 kat kedai yang aku ngan mak aku pegi ni. tapi sayang pulak, sebab kabinet idaman mak aku tu, ade orang dah tempah, dah habis bayar pun. tinggal nak shipping.
menuju la pulak kami ke pasar, lepas mak dah berbOrak dekat setengah jam dengan orang kedai tu *mak aku memang peramah. macam-macam aku rase nak beli. nafsu semua tu, nafsu je tu.tahan.tahan.sebab aku dah pikir nak beli perabOt. d*dengan duit aku yang seciput cukup-cukup je tu.
last-last, mak aku pegi perabOt cina pulak. sempat pulak dia beli ikan kat sebelah kedai cina tu. baik punya ushar, rObOk aku still dapat harga rm150 untuk 12 lubang, mak aku beli kabinet tu dengan harga rm380. *ouh, cina tu jiran dekat desa aku. memang mak aku tawar habis lah.
sO, hari ni, perabOt kami akan sampai! tak sabar. tau tak. nerves. nerves nak keluarkan duit pun ade jugak. maka lepas ni, duit aku tinggal rm10 secara rasminya dengan kesemua bank 0!
mak aku pulak, dapat harga murah, tak pikir panjang, terus sambar. terkejut aku. =.="
pagi tadi abg aku dan familinye sampai dalam area 2 pagi mungkin. aku pun masa tu kat mimpi zOn mana tah. yang penting, setiap setengah jam aku terjaga dengar diOrang berborak sampai satu umah bOle dengar.sampai la ke sahur. dah tak tido pulak diOrang ni. baby Hana yang omel pun tak tidO.hihihi~. sampai la ke sahur. dah lepas sahur, selepas sujud pada Allah yang satu menunaikan solat Subuh, maka di sini lah aku. depan lappy. bOsan kan kisah hidup aku? semOga ade insan yang boleh berkOngsi kisah hidup aku yang sebegini bOsan suatu hari nanti, yang menerima kehidupan aku seadanya. =)



ni la baby Hannah. comel kan. tapi ni gambar masa kecik. skarang dah besar. lagi comel. mata bulat. kalau ade gambar baru nanti aku update. geram! comel. peramah orangnye. =)

Mak..Ain nak beli baju bOle x?

..................OmaiGod!!!!! .........................

ade satu page baju-baju preloved ni buat promosi. RM50 untuk 5 helai!
semua baju dia nice-nice. cantik. aku pernah beli. aku dah order dah. tapi bile aku cakap dengan mak aku. "asek beli baju je, mane tak habis duit tu, cube ko beli robok ke." tetibe aku terpaksa la cancel order. sebab aku pun memang ade niat nak beli almari untuk komik-komik aku yang dah bersepai tu. tak terurus. "cicak yang kuang ajo ni pon slalu berak kat bilik aku!"
robok tu dah dalam RM100++. duit dalam tangan pun RM100++. nampaknye, terpaksa la batalkan niat. sadis kan? tapi kisah aku ni tak la sesadis kisah2 orang miskin kat luar yang lebih memerlukan simpati. huhuhu.

kalau korang ada bajet lebih. sila la jenguk-jenguk page beliau. aku pernah beli satu baju kat beliau yang nice sangat. berbaloi-baloi.




nak beli baju. aku memang menantikan page dia ni buat prOmOsi macam ni taw. =(

Pemenang Hot Cat Merdeka Contest by Catszone!


Maka, berakhirnye contest Catszone malam tadi tepat jam 12 malam. So, kalau korang baca ni, mesti korang tanye kan siape yg menang? Ehem..ehem...bukan nak bangge diri, tapi Alhamdulillah, kuceng kesayangan aku menang! berkat usaha aku berhempas pulas cari undi, mesej segala orang, exchange votes dengan manusia2 yg aku tak kenal, macam-macam ragam aku jumpa, membuahkan hasil la jugak. So, hadiahnye penganjur iaitu Catszone akan post nanti. misteri, aku sindiri pun taktau hadiahnye ape, kena tanya Catszone la yer.
Catszone ni jual barang2 kucing, rantai bentuk kucing (ade rantai kucing titanium cantek sangat2! : untuk tuan kuceng), cat carrier, baju-baju kucing macam-macam fesyen. Aku join pun niat saje-saje, alang-alang aku 24 jam menghadap lappy ni, bukak facebook, cari la keje lain. nak buat keje part time : jangan harap!. mula-mula aku join ni sebab aku nampak orang post pasal kucing dia masuk pertandingan ni. "maaf la ye kalau saya potong line saudari"

ni adalah gambar pemenang dengan tuannya. *muke kucing aku memang bangge sikit*
snap gambar ni malam tadi. sebab Catszone nak bukti kucing ini adelah original =)
ade jugak gambar aku dengan Kristal before ni, tapi gambar aku tak pakai tudung la pulak. sO , kena la snap gambar baru. berhempas pulas aku paksa dia bergambar. susah sangat-sangat. ni pun nasib je. tapi gambar aku la pulak yg huduh sikit. tak kesah la, janji Kristal punya gambar chumel sangat. kebetulan malam tadi Kristal lepak-lepak kat bilik aku. memang dia yang mintak la maknanya tu =P

Alhamdulillah, aku syukur dengan contest yg telah dimenangi oleh kucing aku ni. sebenarnye ramai lagi kucing2 lain yang join sangat-sangat comel. aku mengaku, banyak lagi yg lagi comel dari Kristal ni. tapi mungkin usaha aku paksa kawan-kawan aku vote, tukar vote dengan orang, ade la hasil dengan usaha aku ni.
Owner Catszone pon mesti sangat pening kalau kena jadi judges untuk pertandingan ni. beratus kucing yang join. even dah last minit pun still ade yang semangat nak join. bagus usaha diorang ni. =) ramai sebenarnye pencinta kucing dalam Malaysia ni.


sekian.Wassalam.



my bOo. ^_^


sekarang, aku dah jadi burung hantu. siang tido, malam berjaga. aku berjaga pun, tah ape-ape je la yang aku buat. bOsan, bace kOmik lame, tengok mOvie kat lappy, tengOk tV sampai lebam-lebam mata aku. serius membosankan.
aku pun tak paham la kalau ade Orang yang bace belOg aku ni. untuk ape je tah la. kesian kOrang kan.

Malam tadi kucing aku, si Kristal tu kena sawan la pulak. masa aku tengah syOK-syok layan mata, tetibe dengar pintu bilik air mak aku berbunyi. tetibe ade mOod pulak nak buat hajat kecik. masa aku dalam jamban tu, mak aku ckp " ain, kristal ni kena sawan ain. "
aku pon jawab "hah!!" . lepas selesai hajat aku tu, aku pun keluar la melawat mangsa sawan tu, si Kristal. kuyup dah dia mak aku basahkan, lencun. kesian kau kan kristal. naseb baik la umur ko ni panjang.
bile dengar cerita mak aku tu kelakar la pulak. tak pasal-pasal aku dengan mak aku berborak sampai la pukul 3 pagi. mak aku semangat sangat cerita pasal masa kristal kena sawan tu. gigil-gigil kat kaki mak aku sampai ke kaki ayah aku. ayah aku pun tak brape sedar.
lepas tu boleh la pulak mak aku tertidur kat ruang tamu tu. dengan aku-aku skali. sampai la ke sahur. lepas sahur aku pun tidO la sampai ke petang. mak aku bebel-bebel pun aku dengar je tapi kenape tah la aku liat nak bangun. siap mimpi aneh-aneh. aku mimpi sembahyang jemaah kat tempat mana tah, yg anehnya, saf lelaki kat belakang saf perempuan? SubhanAllah. aku pun taktau la ape maksud dia. mungkin mainan tido je kOt. (sedapkan hati)

Lepas tu bangun tidO, terus buat kuih. Ouh, tak, aku mandi dulu, then baru buat kuih raya, Tart Gulung! nyum nyum nyum.
aku lah tukang semprit yg paling berkualiti. mak aku dah buat separuh pun masa aku tidO tu (aku memang tak boleh harap sangat, jatuh la saham aku lepas ni). sO sekejap je dah siap la.
sapu kuning telur then bakar. penat tau buat kuih. no wonder la orang jual kuih mahal-mahal. (tapi kalau tak sedap tu tak paya la nak jual mahal sangat kan)

buka ape? sambal udang tempe dengan rojak, lauk singgang. sedap sangat. apa-apa yang mak aku masak semuanya sedap. tak ade satu pun yang tak sedap. serius tau.

sO Okay. sekian. Wassalam.

jadi nak prOmot la Contest yang aku jOin ni.


sile la like beliau ye. =)






Result Bilik student UTM dah keluar =.="



Ouh.result utk bilik sem depan dh keluar. aku mmg sedih. tak dapat bilik yg aku idam-idamkan. malah aku dapat pulak bilik yg aku paling tak mau skali, tapi ini semua takdir Tuhan. Allah dah tentukan. mungkin ade hikmah.
aku bukan ape. bilik yg aku dapat tu cantik je. baru jugak cat. bersih. kecil. aku x suka besa2 sgt jugak sbb penat nk sapu. tapi. bilik tu tingkat 1. aras bawah. risiko kne curi tinggi. kipas pulak bukan kipas syiling. kipas dinding je. mungkin panas. aku suka bukak tingkap luas-luas. tak panas sangat. tapi aras bawah ni tak boleh lah buat camtu. banyak nyamuk. bilik depan tandas. aku x suka tandas aras bawah. sebab kecik. semua ni nampaknye aku kena terima.
ade jugak kebaikan dia. bilik aku depan tandas, bermakna depan mesin basuh. tak payah la susah nak angkut kain bagai. nak sidai kain pun senang. dekat gila dengan blok laki. nak ushar ke, dating pun senang =P
tapi nampaknye terpaksa la aku stay, syukur ngan ape yg ada. nak complain banyak-banyak pun, sape la aku ni. menumpang gak kat KTC. sabar je la. lagi setahun je pun. lepas grad macam nak kerja. tengok la rezeki macam mane. panjang umur, murah rezeki, doa-doa cerah la masa depan aku nanti.
kat sini nak buat iklan kejap. sesiapa bebudak KTC yg rasa nak tukar bilik tu inform la kayh~. coz ade seniOr kamu ni nak tukar bilik. saya ni tolong mane yg mampu je. *tapi mesti tak de budak UTM pun yg baca blog aku ni =.="

Sekian. Wassalam.

Undilah saya! ^_^

hOOoo....
salam semua....

dah macam beskOt belOg ni...kejap update...
kejap x update...
adOooii...cmne nk menang blog of the year ni...
lalala~ *ouh..aku memang perasan x bertempat..


so lately aku ade joined satu contest...
agak poyo la sbb mcm kne promot diri untuk like gamba aku...
tapi sebabkan hadiah dia agak lumayan kalau menang...
unsangkarable la untuk aku join contest sbenanye...

so dengan ini aku megharapkan ihsan korang semua untuk like + promote le org untuk like gamba aku kat facebook...


click dan "LIKE" picture tu.

maka anda dikira vote untuk saya.
dan didahului dgn ucapan terima kasih.
=)



aku tau aku x pandai make up..aku tau aku xde la lawa sangat...
aku tau korang nk kutuk2 aku..
tp aku mintak korang vote..bukan nk cari glamer ke hape...
aku nk hadiah je...
agipun slame ni aku mmg kurang luck sikit...
*kalau ade cabutan bertuah tu mmg prObability nk kena jauh sgt.


hahaha...sengal giler ayat aku...
so..siler le vOte..
jasa kamu sgt dihargai... =)

sekian.terima kasih dari saya.
saya akan menjadi pemimpin yg berwibawa jika kamu mengundi saya.
jadi.undilah saya.!!


Giler ah ade lubang besar camni tengah jalan...Scary habis!








Despicable me + Twilight Saga :: LUCU! ::

Feel The Earth!!!! yeSs...i can feel...U??















Dunia ni memang Allah ciptakan dengan unik. tinggal kita nak sedar atau tidak je. =)

Jangan pikir yg BUKAN2 ok!!















this picture taken from : funny-city.com [http://www.funny-city.com/3266/?utm_source=wahoha.com&utm_medium=referral&utm_campaign=wahoha]

Ini adelah ARTIS yg buat PLASTIC SURGERY dan FAILED! makin lucu plak.

Christina Aguilera
Amanda Lepore - lelaki transform jd Pompuan...ishk3!!
Vivica Fox
sape tah nie...??
Paris Hilton
Nikki Cox
Rose McGowan
Maria Geronazzo

Tori Spelling
Joan Van Ark
Victoria Beckham