Saturday, July 21

Dan lagi...

12:19:00 PM 0 Comments
Assalammualaikum.. Salam Ramadhan.. =)

Hm...
tak de ape pun aku nak cite..cm biase..blOg ni da jadi tempat aku nak meratap kan...
aku tak bOle tido. dah sejam gOlek2. cmni la. termenung. terkebil. berfikir. fikir mase depan xpe, ini fikir mase silam. nOt good.

Hari2 terbayang kenangan dengan ayah. pastu mule la air mate ni laju je turun. cm air terjun. nanges la kau ain. bukan dpt pulangkan ayah pun. masalahnye, bile aku tau, still aku x bole terima.

ptg tadi gi pusara ayah ngan achik. achik tanam pOkok. kat bahagian kepala kubur. acik ckp, air dr akar pOkok bagus untuk rOh ayah. =) semoge roh ayah tenang. separuh nyawa gak la tahan air mata depan abg aku. memang name aku nak nanges depan abg aku, tidak la kan. sambil2 abg aku tanam pOkok, aku sedekah la Yasiin untuk arwah ayah.

kenapa la hidup aku mcm ni. selalu bile aku nanges, aku mst pikir, ayah aku dah tak de. aku dah x dpt tgk muke ayah lagi. xde da. seksa la berpisah nyawa cmni. biar la aku dpt tengok muke ayah, walopon nak kate ayah dah x kenal aku lagi. dapat tgk dr jauh pun xpe la. xnak ckp ngn aku pun xpe. xknl aku lagi pun xpe, xnak tgk aku pun xpe, nk benci aku pun xpe, janji ade. asalkn dpt tgk ayh aku bahagia. agaknye cmni la kan.

biar org yg kite sayang ade depan mata, asalkan dia bahagia. aku tak kesah. aku da paham maksud ayt cmni. lebih baik dia ade, bahagia walopon bukan dgn kite. tapi, ni dah xde depan mata. mane nak cari? mane la aku x merana. dua dunia yang berbeza. nak tgk pon x dpt. kalau ade lagi dlm dunia, paling kurang aku bole curi2 tengok. ni mane nk curi tgk kalau dah dunia lain2.

cukup lah. cukup2 lah rase cmni. perit betul la. aku x pernah rase merana seperit ni. aku x pernah menanges tak berhenti selama ni. 3 bulan lebeh. duk asrama, malam2 menanges bile teringat, dtg la gile, rase nak tido dlm kereta. balik rumah, ye, sume ade bayang2 ayah. sume nye berkait. lepas tu da la susah nak tido malam. lepas tu nanges. susah nak berhenti. nk sorok air mate dr mak, paling susah. bengkak le mate esok ni. lantak la kan. janji aku lega. seksa nye alahai hati ni. ase cm dah berkecai. bile nk heal wahai hati. aku tatau brape lame lagi aku jd cmni. mungkin bertahun.

putus cinta pon x camni la kot. putus cinta, bole la ko tengok org yg ko syg tu bahagia. xpe, kalau bukan ngn ko pon xpe, kalo ko syg dia, janji dia bahagia, ko hepi. itu yg aku rase. janji ko nampak lagi la dia. org yg ko syg. melainkan, org yg ko syg tu, dah xde lagi kat dunia ni. ok, kalau jadi cmni, aku paham cmne. memang harus la ko merana berbulan. susah nak hadap. mmg betul la filem pierre andre, "aku, kau dan dia" pompuan tu naik gila cmtu. tunang dia meninnggal eksiden. depan mate lagi. mane la pompuan tu bertahun x heal. kalau aku pon, damn la. mmg rase nak mati dah. serius nye tak bole terima. susah nak bernafas.


ye ye. aku tau. ni ayah. korg msti ckp lain. tapi ayah la satu2 nye lelaki yg aku syg sepenuh hati. xde lelaki lain kat dunia ni aku sayang cmni la. sebab? ayah syg aku sgt2. da byk berkorban utk aku. aku ade berkorban ape? ape je. haizzz. nanges lagi aku bile pk. x sempat. em. ayah x penah ckp dia syg aku. serius x pernah. manje2 ke ape, mmg tak pernah. tp dari ape yg ayah buat untuk aku, membuktikan dia sgt syg aku. yap. bagi aku, syg bukan dgn kata2. kata2 x membuktikan syg korg tu sume. sbb tu aku ckp, ayah la satu2 nye lelaki paling aku syg dlm dunia. xde lelaki lain dah. kalau ade, biar la dia jadi lelaki terakhir yg aku sayang sepenuh jiwa, suami aku.

cukup la kan. sambung2 la esok layan perasaan ni. kejap lagi nak sahur. haiz. tahun ni, family aku memang tak beraya sgt la. memang tak. sniri paham. xde rase sgt pun. daa~

Thursday, July 19

Last memOri in UTM.

8:32:00 AM 0 Comments
Aku tatau la nak letak ape. hmm. kebetulan ternampak gambar2 nie. aku tak bole nak let go lagi la zaman U aku. stil dlm mOod terkejut. tak bole terime sgt kenyataan life aku akan berubah. sebab tu aku asek mengenang je bile bosan2. take time maybe.

Gambar2 ni, aku amik mase saat2
terakhir nak berpisah dgn kwn2 aku tersayang.
kebetulan ade lagi yg stay, lmbt balik sbb siapkan thesis.
so kami2 nie pun bergumbira, spend time for da last moment together
kitorg sebagai student degree UTM. ini je la kenangan yang mampu
kitorang jadikan memori untuk 10 tahun akn datang.
nanti, aku wajib cerita pasal korang..dekat keturunan aku.. ^__^ betul taw.

mase ni, sedih sgt. nak bereenggang dengan korang.
tak ade lagi la org nak mesej aku, "ain..ko ade bilik tak?", "ain, ko makan mane malam ni?", "ain..dah siap assigment?", ain itu, ain ini. tak ade daaaa.............. aku takkan dpt mesej2 mcm tu lagi da....

ape yg aku rase ngn korang..sumenye bahagia.. serius aku happy dengan korang..mase2 aku sedih2, korang la yg tukang hepi kan aku..kasi aku gelak..masalah pun lupe.. bnde2 yg runsing pun aku bole tak ingat bile dengan korang.. lepas ni kalau aku sedih, korang kat mane mase tu?


nie tangan aku dengan sape ye? aku pun da lupe. alia rasenye. =)



ini la kwn2 aku. teh, sha, nadia dan eya. aih. rindu senyuman menawan korang. dulu dah terbiase tengok, x peduli pun. skrg dah rindu.

Alia dan fiza. hahaha. kuat karok ni wei.

mamat poyOs ni, iqbal la. sape ag. bajet hot amek gamba org. zzZz. mls nk ckp.

gamba ni smart. hahahaha. bajet la kalau ko bace pompuan gile.

nk kemek muke sha, tp x jd sgt.




nadia dan eya. kitorg mase ni tggu korum2 nak bergamba. so, aku pon snap2 la pakai fon aku. maap le, bukan dslr nk lawa sgt gamba ni. =) oke la bole tgk.

tOoo diaaaaa~ anip dan pian. pian = eyan. gabungan eya dan pian. hahaha. anip lak control machO. puii la. muke comel xyah nak macho.

peghh. ni dia. bole wat cover album. apis. hihi. ketibaan dinantikan. baru nampak batang idung apis hujung sem ni. kalau tak memerap je kat bilik wat hal dia.
semangat beliau bergambor.

Azri dan mirul. azri la tukang organize dinner kitorg. smgt sgt dia. hihihi. mirul lak jurugambar. owner dslr yg dok snap gamba kitorg. hahaha. poyo mirul ni. kenali le beliau.

hahaha. dorg dtg naik moto. smgt nie. tggu korum ramai sket. sengeh la kau mirul.

ihihihi. ini namenye, muke menunggu.

ini kwn2 sengal yg best. psiko juge. =.="

muke sha. hihi. u so comel dear.

penyek sha. jadi la kau ayam penyet! pOooff!!

ye. azri pon kne. ikot suke aku je kn. haha. bior la. sesuke.

muke minah ni pon aku buat. hahaha. Olololor. senget lak. leher terseliuh ye bro? sian.

Teh pon aku penyek. hahaha. tp x jadik sgt lak. lantak la. =P


hOo.. ini je la yg aku ade... nak upload gamba dr dslr. besa lak la dia nye memori. hadui. x mampu beta nak tggu. :P

siyes dan sangat siyes. aku miss korg damn damn damn mush! kwn2 ku yg sangat sempoi. kaki enjoy dan aku syg korg.

Sunday, July 15

So Long my memOries. Air Papan tO remember.

9:35:00 AM 4 Comments
Aku tatau kenape aku tergerak nak upload gambar2 nie dlm belOg aku. sebab aku bosan, mungkin. tapi lebih kepada, aku harap aku takkan lupekan antara kenangan paling best dlm hidup aku dengan kwn2 sekelas aku yg super sempoi. aku rindu korg sgt2. rase terharu aku dapat hepi2 dengan korg. rase enjoy dengan korg. rase mcm family. =')

So lepas ni aku akan jumpe orang2 baru, akn jadi kwn2 baru aku. tapi korang mmg da best. 4 tahun dgn korg, susah aku nak lupekan. untuk make sure aku x lupe, selagi aku masih ingat, aku letak dlm belog aku nie sementara ingatan aku masih fresh pade korang. okayh! start!


ini hari last day kitorang. mase ni dah otw nak balik UTM. aku pun dah lupe brape kereta yang pegi mase ni. ade kereta JLU iqbal, JMH eya, BKR mirul, PGH syam, WLB mizi and ade lagi rasenye maybe aku tak ingat sgt. maap. ingatan aku x kuat sbb tu aku simpan.

So taiko ni name dia mizi. Tarmizi Azmi. dia ni best student dlm kelas kitorang selain Keon. pointer dia mmg da approximate 4flat la. mase ni keOn tak follOw. Dira je pegi. (owkeyh, dira adelah awek keOn untuk pengetahuan kOrang)

Ini geng huru hara. Psiko. memang tatau nak komen ape. sniri je paham betapa gilernye diOrg nie.


mase ni malam kitOrg kat sane. 2 hari satu malam je pun. lepas BBQ, sume buat unggun api tepi pantai, santai2. tido pukul 4 pagi rasenye. mcm hape je la. jurukamera dia mase ni Amirul Hisham yg setting. ape dia buat tah gamba jadi cmni.


we r the sengal grOup! hahaha. yep. mase ni makan2. pegh. sambil makan berborak la. memang kenyang gile. ayam bakar mcm nak buat kenduri doa selamat satu kampung. tak habes! Shira, Sasa, Sha, Nadia, Aku, Azpa and Dira memang kamceng. haih. kaki enjOy.


ye. kwn2. ini namanye Azfar Amira. dia memang suke seluar bunga2 tu. fevret katenye. jajan tuh memang byk la tak habes. Azfar ni antara yg rapat ngan aku. seronok. Dia kalau dengan Sasa memang xleh benti bercakap. itu adelah normal.


ini geng2 yg mencekik tak hengat dunia. sampai da mengah perot lah.


name beliau Liyana Husin. we cal her Cik Non! panggilan dia Noni sebenarnye. tp paham2 la. lame2 jd Cik Non, terima je la Noni ye. da melekat name glamer tu. dia suke gelak tak brenti. kalau dia nak cite pasal ape dia gelak, dia makin gelak, okeyh, itu benda biase. tggu la sampai dia berenti gelak. hehehe.


mase ni Si Iqbal Rafei baru je simbah air kat Dira. muke dira nampak hepi kne simbah walopon mule2 dia terpekik dgn hemo2. hahaha. selamber. kitorg memang rapat. keon xde pulak mase ni. haih!


mase ni main UNO! hah! terbaik. Dal bawak kad UNO tuh. memang best! main cm gile. ade yg baru belajar main, ade yg dah pro. lawak pulak. main dengan penuh emosi nye. pastu mule la hasad dengki. hehe. memain je pun.


encik Amirul Hisham tekun sebab nak menang. muke nak pOyO kan. chaiht!


Syam, Pian (mane tah eya, alone plak), Fadzrizal Dolmat a.k.a Achong dan Shira. snap gamba je la keje. Shira ngan Acong ni memang kaki bergambar. dOrg ni kapel tp xnak ngaku! dem lah. Shira rajin study. sejak bersama Shira, Achong gegiler nye study maka result pun makin mantap. untung lah. =) ini yg kite mau!

mase ni diorg main game macam2, kitOrg satu grOup kat tempat lain pulak main UNO. gerak sniri2. hahaha. enjoy je suke2 hati.


nampak tak? nampak tak? ngah bakar ayam pon memang senang je nak bergambar. so inilah kami dulu. mane2 ade kamera memang, pegh! laju jekk. sejak bile tah la jadi giler kamera. maybe sejak Mirul beli DSLR la kan. dia pon rajin amek gambar. nice. Thankz Mirul! =)


ini pasangan bahagia Pian dan Eya. aku kompius sejak bile diOrg berkapel smpai sekarang. masih belum diketahui. diorg ni pendiam sikit. perahsia jugak. kalo tanye bukan jawab bebetol. memain je. selalu berkepit, study same. haih. suweet! bile la korg nak kawen. Owh. Pian memiliki kereta kancil BGR. maka eya own a car Myvi JMH. So selalu la BerGeR rindukan JeMaH.

mase ni eya ngan pian tak reti sgt main uno. diorg ni dengki mendengki. kelakar pun ade. =P asek bahan sape yang lambat ckp UNO bile dah last card.


owkeyh. ini group yang pOyos. asenye dorg menang kowt? aku tak hengat. hahaha.


petang lepas sampai tu kitOrg main galah panjang. nie 1st day. =) memang emosi main, terpekik dengan beria. rindu nye saat tu. hmm.


kitOrg main kalah mati tak silap aku. Owkeyh, ni muke aku. next!


mase 1st day nie, kitorg lunch kat KFC. weee. sedap2. berebut, kecoh. bising satu KFC. org KFC tu pening agaknye menerime kitorg ni. haih. indah saat nie. bile tgk gambar ni, pejam mate, dan bayangkan saat tu, rase cm nak nanges lak.


the happy we all. depan chalet. mase nie nak pegi mandi kot. b4 terjun ke kolam renang. hahaha~


mase baru2 sampai terus gi umah ijat. siapkan ayam2 yg nak peram. malam tu nak bakar kat tepi pantai. mule la diorg ni menyiang ayam. siapkan ape2 yang ade.

aku ngan eya tak reti potong ayam! hahaha. so kitorg amek job lain. iaitu kupas bawang dan lelain~ loser? watever. aku kesah ape. =P


Ouh ye. mase ni Mirul baru lepas eksiden, abes la BKR dia kemek kat depan. dOk sebok tgk Acong ckp adik dia mancing kat situ..situ..last2 sondol la renjer depan. haih. sedeh betul beliau. sambil siang ayam sambil report kt kwn2. Ololor, manjenye Mirul oi.


Owkeyh, ini bole buat calOn suami. name beliau Anip Arun. aku panggil dia Aneh. beliau Romate Iqbal. Iqbal kitorg panggil Peah atau Pekk! hahaha. Anip ni hot. ramai gegurl jatuh hati kat beliau. leh ckp cm dia ni player la. so hati2. :) x lame lagi kawen le dia ni.


mase ni baru gerak nak pegi Air Papan la. pagi2 lagi da breakfast kat McD. ambOi. lazat gitu. setiap org dikenakan bayaran RM100. pagi mcD, tgh ari KFC, malam BBQ. nampak tak kemewahannye? hahaha. mase ni terbahagi kepada 2 trip. trip budak yang tak IVAT dan trip bebudak IVAT. maklum la. kitorg dah lain2 subjek sikit last sem ni. So, bebudak IVAT ade kelas. buat pun dah hari Khamis Jumaat. sah2 ade kelas. yang tak IVAT ni gerak dulu. so ini la trip2 bebudak tak IVAT. hahaha.

muke nak bangge la kan bergambar dlm mcD~


So ini saje lah tatapan yang aku leh ingat. itupun byk gak dah lupe. =) sorie la. kalau salah ke korg betul2kan kasi aku ingat.

gambar2 ni aku ciplak dari FB Iqbal. dia je tukang upload gamba yg rajen. aku nak upload dr file aku, tapi gamba dia besa gile! lemmmm sgt. x tahan lah aku nak tggu. Credit to Iqbal Rafei la ye.

pape pun kwn2, aku syg korg. aku tak leh lupe bebudak kelas SEE 2 yg sgt super spOrting dan sempOi. aku igt korg sampai bile2. aku tau sebab lepas ni kite dah susah nak kumpul lagi, lepak same2. semua tu boleh buat tapi mesty sgt susah. xpe la, ade ingatan pasal korg pon dah cukup. ^_^ aku dah pun rindu korg padehal baru 2 minggu berpisah. Love u all.


with Love,
Ain.



New Blog Skin. Aha!

8:52:00 AM 0 Comments
Nice tak belog aku? saje buat perubahan. tatau nape tetibe tergerak nak edit belog. sbb dah usang sgt. phui!

sebenarnye aku bosan. lebeh kurg sesuai lah ayt "bosan" tuh. menganggur. hehehe.
ape lah nak jadi dengan mase depan aku. aku sniri xde plan. ade jugak aku sambung belajar ni kang. dah taktau cmne.

hurm. so life hari ini. xde ape2 interesting. aku bangun tido. puasa. vaccum karpet dlm umah ni. gulung2 pastu simpan. pegh. berat siot. then lepak2. kemas bilik. yeah. aku da tuka design bilik aku. bosan dengan design lama. ade je la aku ubah kedudukan katil, meja solek dlm bilik aku ni.
petang pulak kemas2 dlm kereta. vacuum habuk2 dlm kereta kasi clear.

lepas tu petang sikit aku bajet nak cuci kereta. last2 hujan pulak. so maknenye esok je la aku cuci. :) tak mo lah hantar kedai. dlu mase kat UTM aku hantar kedai sebab xde mase nak cuci. xde vacuum. leceh nak cuci kereta. kat rumah, kalau hantar kedai jugak. pegh. x mcm malas giler aku ni.

rambut dah makin panjang. naik rimas pun ade. ase mcm nak potong tapi nanti kompem menyesal. adoi. so dah kompius nak potong ke tak. kalau potong pon aku rase aku potOng sniri. xde maknenye pegi kedai. saving!




Horee..! Horee..! Movie.

1:20:00 AM 0 Comments
cerita ni bukan type aku sangat lah. tapi nice jugak. banyak moral value.
cite ni sebuah filem musical. mcm high school musical tp kalau dia nak tiru tu sbenarnye mcm x jadi sgt la. harap2 dia bukan nak meniru high school musical la kan. sbb aku rase cite omputeh bajet besa. environment dia pon lain. sempoi.

Ovreall cite ni Okey. takat nak tengok nice la. aku xde la nanges ke tengok cite ni cume ade la tacink sikit. ade nilai agama, family. bagus untuk budak2 tgk.

so sape belum tengok. meh sini. ---> Horee! hOree!

have fun! :P

HACKS. enjOy this MOvie!

12:14:00 AM 0 Comments
Ouh ya. cerita ni aku tengok nanges golek2. aku tatau lah kenapa. huu. takleh terima. cerita ni sempoi tapi ade adegan tOuching. haih. sebab memule tu mcm hepi sesangat. tetibe sampai part sedih dia. nanges le pulak aku ni. bunguks la. xleh terima aku nanges tgk cerita ni. padehal cerita ni secara overall tipikal cerita melayu la. sume aku nampak bahase dia gune sempoi and jalan cerita dia ni macam normal dlm hidup. hahaha.

haih. korang enjoy la cerita ni. stakat nak hilangkan bosan. memang best la. sebab aku kebosanan dok umah. so aku feeling gegiler la. hahaha. malu siot. layan sorang2 takpe la. kalau tgk ngn orang xde kose nak nanges. tahan je la.

so enjoy here. HACKS!

Aku, Kau dan Dia. Love it!

12:08:00 AM 0 Comments



hurm.. lagu ni sedap gila.. memule aku dgr kat astro.. lepas tu jatuh berguling sebab sedap..
OmaiGod...memang sedap..

So lepas tu aku mula la cari lagu ni kat Youtube. x puas lagi. aku cari cerita dia. superb. nak kata sedap gila tu, emm. boleh la kan. cuma sedih. cerita ni sedih. pelakon yg aku kenal remy ishak je dlm ni. yg lelain x kenal. tapi x perlu nak tgk filem pelakon glamer je la kan. yg x glamer pon ade bakat cume belum cukup mantap.

overall nice la. jalan cite dia terbaik jugak la. dia cm boleh di ingati lepas tengok. sedih. lepas tu layan lagu ni pulak. fuhhh. sadis!

sO korang nak tengok cerita dia? meh sini cite dia. ---> AKD.

enjOy! :)

Thursday, July 12

Makcik .. Saye tak jual karipap...

10:31:00 PM 0 Comments
Huh..... penat... (eceyh pade hal x penat sgt, aorta je lebeh)..
Mengemop hall... Owh demm.. hall besar sgt.. serius, aku ade rumah.. biar kecik2 pun takpe.. yang mengemas nye nanti aku..bukan laki aku.. nak mengemop ni aku ase, lambatnye nak habesssssss....
baru hall ngan dapur.. belum masuk ruang tv, dapur basah, bilik.. OMG... da la weyh.. serius rumah aku nanti biar le kecik tapi kemas.. nak besar2 balik umah mak..hahaha.. cucu nak main2 pun biar kat rumah atuk diorg, luas sikit...

aduii... lepas ni nak kene pegi kedai..beli timun.. beli laici tin tuh.. tu je kowt? emm.. nanti nak goreng karipap...hehehe.. nak tgk karipap aku kelim smlm?




hahaha.. comel tak? comel tak? ahaaa... ko hengat senang nak jadi kelim cmni.. take a yearsz....zzzzzzz.......zzzzzzz......... dlu siyes aku kelim huduh gila..mak aku pun bising..jahanam dia nye tepung aku asek prektis kelim je..karipap yg huduh2 tu aku la yg buat dulu...asal da goreng ni, nampak perbezaan karipap aku ngn karipap mak buat..hehehe..sekarang da mendapat pujian makcik2..Ohooo.. da pro..harus la..praktis make perfek la.. malas ngn tak je..nanti nk blaja kelim rapat2 lak...baru la smart...

addoii la... hari ni pon ase loser sebenarnye..pendek kate..duduk rumah memang susah nak hilangkan bayangan ayah...everytime kuar rumah..bile nak balik je..x leh terime la ayah xde kat umah da... langsung...ase nak menggile je kdg2 tu...tp aku ni ada agama.. mengucap je la...
aku sniri tak leh terime selame ni aku bawak kereta ayah...dlu ayah susah sgt nak bagi aku pakai kereta dia..aku pun takut nak mintak guna..emm..skang..mane2 aku pegi..kereta ayah yg aku pakai...xleh terima la.. ayah takde ni... cm nk biol.. ase cm ayah ade je tapi dah xnak layan kitorg... haihh... ase nak nanges sesuka hati pun ade... da gile aku ni agknye..aku pun takut aku da gile tapi aku x sedar... biar la org nak kate ape...tapi xde la sepanjang hari aku meroyan.. kdg2 je la..perasaan tu dtg...rase.. psiko.. sorg2..

da le..mls nk ckp panjang lebar..walopon da pnjang sebenarnye...Chiaooo~

Lyfe is'nt easier withOut U.~

5:25:00 AM 0 Comments
kalau ayah ade lagi sekarang, aku mungkin dah ada kat KL untuk interview petrofex tu. Mau ayah seret aku pegi interview tu. Mak tak kesah, ape keputusan aku mak ikut, mak x suke paksa org. ^__^ lagipun mak paham kut aku nak teman mak kat rumah. In case aku pegi interview, aku dapat jOb tu, aku still kne buat keputusan nak pegi ke tak. So aku elak untuk membuat keputusan yang akan menyusahkan kepala aku nanti dengan melepaskan peluang ni. Same je.

Haih. Mak, maap la. mak dapat anak perempuan yang malas, tak membantu sgt pun. Taktau la kenapa jadi malas sangat ni. Serupa mcm mak ade anak lelaki bujang yg tak boleh haraplah. Ampun ye mak, Ain nak rehat beberapa hari je lagi. Lepas ni Ain buat semua kerja rumah ye. Nak qada segala keserabutan belajar 4 tahun lepas. Kasi cover sikit. hihihi. Bodos alasan Cik Ain.

So jadual hari nie tersangat rilek. Pagi lepas subuh dah pegi beli ikan dan sayuran. Balik pulak belek internet. Tak de pape pun tapi belek jugak. Sgt tak bermanfaat. Kemudian sambung tido. Tgh hari pulak masih tak buat ape2. Owh, ade tolong mak kat dapur, asingkan isi ikan untuk buat laksa dan tolong2 ape2 yg bole. Petang kemas2 bilik saye yg bersepah tahap kandang cipan, sampai skang masih bersepah. Byk gila barang rase nak buang je semua tapi sayang. Aduh la. Kemudian angkat kain. Lepas bace Yasin, chapter melipat kain, sambil si Kitel menyemak kat depan aku. Tah ape motip dia aku tak sure. Meneman kut? dan sekarang berlenggang di depan TV. Malam2 sikit akan buat karipap. yeah. Nampak disitu tugas aku. Aku keje syif malam rupenye.

Esok rumah aku akan buat bacaan Yasin. Memang trend kat sini. Buat bacaan Yasin rumah ke rumah sambil buat makan2 sikit. Seronok kan? Mmg untuk duduk kat area sini. Org nye baik2, ramah2, selalu buat aktiviti keagamaan selalunye makcik2 la yang anjurkan.

So menu esok adelah Laksa Johor, Puding, cocktail, karipap, rojak. Urmm. sedap. hari ni aku tak pose la pulak. adui la. konon nak kerja, rehat je byk! langsung xleh harap. alahai berubahlah Ain oi. Sampai bile nak jadi camni. Tak payah la layan sedeh, asek mimpi je. Org yg dah tak ada takkan kembali kan. Sedekah ayat al-Quran dan doa je la yang mampu untuk lelaki kesayangan saye diSana. terkejut aku rase balik2 rumah nak hadap suasana baru ni tanpa ayah. haih. no choice, kena tahan. hati kne cekal!

So, tak banyak nak cakap. Mood selalu lari sejak duduk rumah ni. asek emosi je la. tatau la nape. malas. cheer la sikit kan. haih. moge2 la. lame x update belog ni. tatau nape tetibe rase nak mengomel. Penat dah nak tahan kut. ChiaOo~


Follow Me @farahinesa