Sunday, July 15

So Long my memOries. Air Papan tO remember.

Aku tatau kenape aku tergerak nak upload gambar2 nie dlm belOg aku. sebab aku bosan, mungkin. tapi lebih kepada, aku harap aku takkan lupekan antara kenangan paling best dlm hidup aku dengan kwn2 sekelas aku yg super sempoi. aku rindu korg sgt2. rase terharu aku dapat hepi2 dengan korg. rase enjoy dengan korg. rase mcm family. =')

So lepas ni aku akan jumpe orang2 baru, akn jadi kwn2 baru aku. tapi korang mmg da best. 4 tahun dgn korg, susah aku nak lupekan. untuk make sure aku x lupe, selagi aku masih ingat, aku letak dlm belog aku nie sementara ingatan aku masih fresh pade korang. okayh! start!


ini hari last day kitorang. mase ni dah otw nak balik UTM. aku pun dah lupe brape kereta yang pegi mase ni. ade kereta JLU iqbal, JMH eya, BKR mirul, PGH syam, WLB mizi and ade lagi rasenye maybe aku tak ingat sgt. maap. ingatan aku x kuat sbb tu aku simpan.

So taiko ni name dia mizi. Tarmizi Azmi. dia ni best student dlm kelas kitorang selain Keon. pointer dia mmg da approximate 4flat la. mase ni keOn tak follOw. Dira je pegi. (owkeyh, dira adelah awek keOn untuk pengetahuan kOrang)

Ini geng huru hara. Psiko. memang tatau nak komen ape. sniri je paham betapa gilernye diOrg nie.


mase ni malam kitOrg kat sane. 2 hari satu malam je pun. lepas BBQ, sume buat unggun api tepi pantai, santai2. tido pukul 4 pagi rasenye. mcm hape je la. jurukamera dia mase ni Amirul Hisham yg setting. ape dia buat tah gamba jadi cmni.


we r the sengal grOup! hahaha. yep. mase ni makan2. pegh. sambil makan berborak la. memang kenyang gile. ayam bakar mcm nak buat kenduri doa selamat satu kampung. tak habes! Shira, Sasa, Sha, Nadia, Aku, Azpa and Dira memang kamceng. haih. kaki enjOy.


ye. kwn2. ini namanye Azfar Amira. dia memang suke seluar bunga2 tu. fevret katenye. jajan tuh memang byk la tak habes. Azfar ni antara yg rapat ngan aku. seronok. Dia kalau dengan Sasa memang xleh benti bercakap. itu adelah normal.


ini geng2 yg mencekik tak hengat dunia. sampai da mengah perot lah.


name beliau Liyana Husin. we cal her Cik Non! panggilan dia Noni sebenarnye. tp paham2 la. lame2 jd Cik Non, terima je la Noni ye. da melekat name glamer tu. dia suke gelak tak brenti. kalau dia nak cite pasal ape dia gelak, dia makin gelak, okeyh, itu benda biase. tggu la sampai dia berenti gelak. hehehe.


mase ni Si Iqbal Rafei baru je simbah air kat Dira. muke dira nampak hepi kne simbah walopon mule2 dia terpekik dgn hemo2. hahaha. selamber. kitorg memang rapat. keon xde pulak mase ni. haih!


mase ni main UNO! hah! terbaik. Dal bawak kad UNO tuh. memang best! main cm gile. ade yg baru belajar main, ade yg dah pro. lawak pulak. main dengan penuh emosi nye. pastu mule la hasad dengki. hehe. memain je pun.


encik Amirul Hisham tekun sebab nak menang. muke nak pOyO kan. chaiht!


Syam, Pian (mane tah eya, alone plak), Fadzrizal Dolmat a.k.a Achong dan Shira. snap gamba je la keje. Shira ngan Acong ni memang kaki bergambar. dOrg ni kapel tp xnak ngaku! dem lah. Shira rajin study. sejak bersama Shira, Achong gegiler nye study maka result pun makin mantap. untung lah. =) ini yg kite mau!

mase ni diorg main game macam2, kitOrg satu grOup kat tempat lain pulak main UNO. gerak sniri2. hahaha. enjoy je suke2 hati.


nampak tak? nampak tak? ngah bakar ayam pon memang senang je nak bergambar. so inilah kami dulu. mane2 ade kamera memang, pegh! laju jekk. sejak bile tah la jadi giler kamera. maybe sejak Mirul beli DSLR la kan. dia pon rajin amek gambar. nice. Thankz Mirul! =)


ini pasangan bahagia Pian dan Eya. aku kompius sejak bile diOrg berkapel smpai sekarang. masih belum diketahui. diorg ni pendiam sikit. perahsia jugak. kalo tanye bukan jawab bebetol. memain je. selalu berkepit, study same. haih. suweet! bile la korg nak kawen. Owh. Pian memiliki kereta kancil BGR. maka eya own a car Myvi JMH. So selalu la BerGeR rindukan JeMaH.

mase ni eya ngan pian tak reti sgt main uno. diorg ni dengki mendengki. kelakar pun ade. =P asek bahan sape yang lambat ckp UNO bile dah last card.


owkeyh. ini group yang pOyos. asenye dorg menang kowt? aku tak hengat. hahaha.


petang lepas sampai tu kitOrg main galah panjang. nie 1st day. =) memang emosi main, terpekik dengan beria. rindu nye saat tu. hmm.


kitOrg main kalah mati tak silap aku. Owkeyh, ni muke aku. next!


mase 1st day nie, kitorg lunch kat KFC. weee. sedap2. berebut, kecoh. bising satu KFC. org KFC tu pening agaknye menerime kitorg ni. haih. indah saat nie. bile tgk gambar ni, pejam mate, dan bayangkan saat tu, rase cm nak nanges lak.


the happy we all. depan chalet. mase nie nak pegi mandi kot. b4 terjun ke kolam renang. hahaha~


mase baru2 sampai terus gi umah ijat. siapkan ayam2 yg nak peram. malam tu nak bakar kat tepi pantai. mule la diorg ni menyiang ayam. siapkan ape2 yang ade.

aku ngan eya tak reti potong ayam! hahaha. so kitorg amek job lain. iaitu kupas bawang dan lelain~ loser? watever. aku kesah ape. =P


Ouh ye. mase ni Mirul baru lepas eksiden, abes la BKR dia kemek kat depan. dOk sebok tgk Acong ckp adik dia mancing kat situ..situ..last2 sondol la renjer depan. haih. sedeh betul beliau. sambil siang ayam sambil report kt kwn2. Ololor, manjenye Mirul oi.


Owkeyh, ini bole buat calOn suami. name beliau Anip Arun. aku panggil dia Aneh. beliau Romate Iqbal. Iqbal kitorg panggil Peah atau Pekk! hahaha. Anip ni hot. ramai gegurl jatuh hati kat beliau. leh ckp cm dia ni player la. so hati2. :) x lame lagi kawen le dia ni.


mase ni baru gerak nak pegi Air Papan la. pagi2 lagi da breakfast kat McD. ambOi. lazat gitu. setiap org dikenakan bayaran RM100. pagi mcD, tgh ari KFC, malam BBQ. nampak tak kemewahannye? hahaha. mase ni terbahagi kepada 2 trip. trip budak yang tak IVAT dan trip bebudak IVAT. maklum la. kitorg dah lain2 subjek sikit last sem ni. So, bebudak IVAT ade kelas. buat pun dah hari Khamis Jumaat. sah2 ade kelas. yang tak IVAT ni gerak dulu. so ini la trip2 bebudak tak IVAT. hahaha.

muke nak bangge la kan bergambar dlm mcD~


So ini saje lah tatapan yang aku leh ingat. itupun byk gak dah lupe. =) sorie la. kalau salah ke korg betul2kan kasi aku ingat.

gambar2 ni aku ciplak dari FB Iqbal. dia je tukang upload gamba yg rajen. aku nak upload dr file aku, tapi gamba dia besa gile! lemmmm sgt. x tahan lah aku nak tggu. Credit to Iqbal Rafei la ye.

pape pun kwn2, aku syg korg. aku tak leh lupe bebudak kelas SEE 2 yg sgt super spOrting dan sempOi. aku igt korg sampai bile2. aku tau sebab lepas ni kite dah susah nak kumpul lagi, lepak same2. semua tu boleh buat tapi mesty sgt susah. xpe la, ade ingatan pasal korg pon dah cukup. ^_^ aku dah pun rindu korg padehal baru 2 minggu berpisah. Love u all.


with Love,
Ain.



4 comments :

  1. ade part dlm kolam.. 5-2 .5-2...tu paling penting tu..ko kne masukkn!!

    ReplyDelete
  2. hahaha.part tu aku x letak la pulak gambar kat kolam. adei. pe kate ko yg buat. zzzzz.

    ReplyDelete
  3. npe aq lak? zzz...ala..ko kn rajin..letak laa

    ReplyDelete
  4. mane de aku ckp aku rajen. mcm x knl sifat malas aku je kn. zzzzzzzzz. ko ag rajen kot.

    ReplyDelete

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::