Sunday, January 30

buku kata pergi...katil kata mariiii........_**

susana tenang sesangat kat rumah...
memang xde tempat lain yg dapat replace suasana kat rumah...
[melainkan rumah korang kat tengah2 bandar tu agk x same ngan situasi aku]

hujan renyai x berhenti..
katak pon nyanyi2 ade solo yg tekak dia terbaik ..
penat katak keruk sore beliau...
makan nasi lemak sambal tumis ikan bilis fevret aku hasil tangan mak aku..
rasa xnak belajar...

Oh..itu le POINT aku...
rase xnak belajar...
katil kata mari..buku kata pergi....

hujan Oh hujan..
kau memang menggOda iman..
buku aku ni tersadai je kuar dari beg besar...
ntah bile la nak usik...
pastu nanty dah balik U...
"nyesalnye aku x study kat rumah!! dah nak test...banyak ag x study!!! waaa..x paham yg ni..x paham yg tu!!!"
manakala pabila tiba hari itu..segalanya sudah tidak dapat dikawal lagi...

Kuceng aku pOn lesap tah kemana...
makin demOk!!
kne pnggil Kristal DemOk!! ke Itel dEbab!!!
hihihi~ nanty itel bace dia mara lak...

itel saye sangat cumel..saye sayang itel saye...

awak2 semua...
saye sangat kenyang nie..
makan nasi lemak OverdOse...
goreng ikan bilis pulak..
panaskan nasi lemak ngan sambal tumis ikan bilis pagi tadi..
mak ngan ayah pulak gi kenduri kawen kat Felda Nitar, Mersing..
sambil makan nasi lemak sambil suap ikan bilis kat Hurin [ank sedare aku yg kuat becakap]
asek menyendeng je nak kebas ikan bilis aku..aduihh..naseb bek gOreng lebih..mmg dah agk dah..hahahaha~

sekarang On9 pulak??
nyaman2...
indahnye kalau hidup sebahagia begini..
.......................................................

sO..Ok...
rehat tyme.. =)

taTa~

Friday, January 28

perjalanan sebuah mangkOk yang extreme part 2_**














































Lepas makan kan kenyang??? Ye tak? Bodow la sape yg x kenyang pas mkn....tu capasity 1 tera punyer tuh...

Dah la tu..dish dia rm10..nasi ayam je pown...awwwhhh!!! mahal gila dong!!

Skali ngan air..dah mcm mekdi dah kowt...kalau sedap super faiza aku ta kesah la kowt..ni stakat nasi ayam sejuk je..aduiihh...rusak3.... dah la pulak..tengah2 makan ade pulak shOw percOma dari mat2 saleyh....aduiihh...lagi ‘berselera’ nampak rambut2 lebat seluruh badan dorg tuh...nyaaahhh!!! geli aii aww!~

Lepas makan, perjalanan kami belum tamat di episOd running man in Melaka Wonderland. kitOrg nek pulak kereta aneh.aku tataw la name ape weyh..tapi memang aneh la..tayar bulat2 empat bijik pastu tayar dia kecik tp versi traktor punyer tayar...korg tgk la gamba dia tuh nanty...korg tau la kot name kebende mende alah tuh..

4 rOund – rm15/person

For those yg 1st tyme experience, x rase la mahal sgt sbb nk try kan..hahaha.. [padehal sbenanye mahal jugak]..hentam je la... JPA yg bayar kan...hahaha..~

Then we all habis la game untuk hari tu..kulit pon da pedih sesangat..ye la..x pakai sunblock.. xde duit nak beli krim..hahaha...sadis kan...

Pastu gi pulak mydin..jumpe la Ain Atiqa..

Beliau ini pula memegang jawatan sebagai pengurus kediaman kami...hehehe~

Beliau yg menyedia kan tempat tinggal kami selama 1 malam...memang besh..dung bungalaw you know..agagagaga....

Ain ade kucing..name kucing dia plak Nyet..ahahaha..chumel sesangat...Ain baek..dia kawan Azfar juge...huhuhu...matrik Melaka sesama ngan Hanis n’ Azfar dulu..

kitOrg membuta kejap sebab malam tu akan bermula episOd running man seterusnya..wakaka..ape aku ngarot nih...

then kul 8 lebih gerak la ke D’nangka.. banyak nangke ke? Ye..banyak betOl pokok nangka..haha..

skali alemak aii...jumpe Dayana la plak... student skOlah aku dulu.hahaha.. unexpectable lOrr...

tup..tup..tup...dia gtau Didi a.k.a Shadiah Akilah dah bertunang..hAOooww....sO sweet...

maybe akan kawen dlm tahun ni jugak...bagus3..Alhamdulillah...jumpa jugak jodoh kO ye didi..

kitOrg pOn makan dengan rakus nye...ikan sweet sour, tomyam, kailan ikan masin dan sotong goreng tepOng..uuuuuwwhhh!! mUuuuaacchhhh3!! Sedap sangat tawww!!lame x pekena bende mcm nih...air tembikai laici + fresh oren memang santapan seantero dunia lazatnye.. mknn cm ni ag sedap la dari mkn kat Hotel..siyes aii x tipu u...

lOkasi seterusnya ade lah.... JONGKER WALKS!

Hahahaha....cmne tah eja...salah kOt... abaikan je la eh..

Uiiiiiiiii...memang korg bole habis la kat sini...duit tu cm xde makne nye kalau nampak bnde2 chumel kat sini...ye la.aku pon suke sgt kraftangan...memang besh sangat nampak bende2 pelik dan murah2 pulak tu..memang bersepai la duit aku...cm kne sambar ngan helang je...

Pastu bole plak berpecah 6 org ni.. aku, Hanis ngan Ain jalan sesame..

Vg, Pica ngan Ifa pulak ntah kemana..kitOrg pon layan je la kan..memandangkan datang pon dah lambat...tempat tu pOn nak tutup dah..tapi sempat kOt bergambar bershOpping kejadah sume..

Mahsyuk2...aku beli bende keychai yg buat dari besi bengkok2 tuh..chumel3...rase cm nk beli seplOh..tapi pikir nak jimat kOwt..duit dah burn beli henpOn baru...then beli sepit rambut, gelang, electri masaage [untuk mak aku], lihgter [untuk ayah aku], perfume...urrghhh!!! kalau bOle banyak lagi aku nak beli dOoee!!! Siyes3!!!!! Aku siyess!!!

Ok..kembali nOrmal..

Pastu kitOrg pOn balik dan...korg paham..kan... krOooohh...krOoohhh..krOOohhhh!!!

esOknye bangun pagi....semangat!!!! sebab ape?

Sebab maU pegi zOOo!!!!!!! Walawehhh!!!! X saba kOwt...

Jgn ckp sebab aku nak jumpe kawan aku OK...aku bosan dengar ayt tuh...

Esaited gile nak mampOs!!! Siyes3!!

Macam2 gambar aku amik..ade tu sHow burung..arghh!! chumel sangat...

Ade burung tu dia pandai matematik..ade tu pandai silap mata...

Ade enggang tu siap enterprem...ade flamingo ngan burung tu pon interprem giler3 besh!!! Rase nak rompak je burung2 tu sumer...aku esaited?? Yess!!! Hahaha...

Pastu mencekik plak dalam zoO..kat depan zirafah nye kandang tuh..maklum la kan.kebulOr..

Penat kOwt..bile ingat balik pon aku rase penat lagi..hehe..tp besh..aku tak tipu taww..

Balik tu singgah depan taman buaya kejap sebab mak aku kirim belacan Melaka...hehehe... bau dia...MasyaAllah...terbaik....!!! bole rompong idOng aku...

Pastu balik2 kemas2 then.....pulang semula ke kandang kami = UTM...

Cam kambing biri2 je...ye la kan..UTM kn ade rules...memang agk skema la nak banding hidup kat luar..

Balik tu pulak singgaj kat hentian Pagoh, sembahyang, makan2...jalan2...shOpping? Owh..aku x shoPPing sebab dah banyak duit habes...kalau ikOt mau aku lOse coNtrol dan melabur lagi RM200-300 kat situ..hahaha..nOnesense..naseb bek aku ade belajar subjek contRol..

Seterusnya sampai UTM dan...rehat!!! kulit pOwn dah hitam... sebelum tu kitOrg sempat buat pOsmOterm kat bilik VG..bukak buku kira2...dan settle...balik bilik dan...tiDO!!!

sekian...aku pOn dah ingat sangat..memory dOwn..hahaha~



Tuesday, January 25

Perjalanan sebuah mangkOk yg extreme_** [18SX]






Ohoh........

emOsi kureng stabel....

kenape?

External keyboard aku biOl sgt nih!!!! bOdOw la lu!!!!

Tyme aku ade mOod nak hapdate belOg time tu r ko meragam.....s**t la u!!

Ok sekian trimas...

Aku cuma mahu menceritakan perjalanan aku sepanjang percutian ke Melaka yg sangat indah.

Memandangkan aku mcm mls nk belajar, mOod nk Online tetibe memuncak.jadi aku cube jadi rajen update belOg..bOle menang anugerah belOg terbaik ke kan.. [perasan gred A dah]

Untuk makluman semua, saye dan 4 lagi rakan yg BUKAN satu kOs dengan saye telah melawat sekitar bandar Melaka bersejarah. Tp maap.saye bukan belajar sejarah. Saye suke cipta sejarah.

Ketua rombongan ini ade lah NUR HANIS ROSLI..beliau adelah planner yg berjaya.. sape nk wat trip bole kontek beliau di no 1-300-13-1300...

Kemuadian driver kami yg sgt tegar dan gagah.. Vijaya a.k.a VG..beliau mmg sgt tekun memandu kereta Kelisa hitam yg kami sewa sejam rm5 selama 30 jam.

Seterusnya, makcik kantin kami a.k.a unit jamuan iaitu Sayyidah Nafisah a.k.a Pica memang bole jadi pengurus makanan yg berjaya kerana tido kul 5 dan bangun kul 6. Nak tau sal dia tido kol 5?? Pi tanya dia...bermanfaat tu dia tido sampai kul 5..

Dan cO-driver, ifa fatihah. Selaku co-pilot yg sangat berdisiplin. Sampai paling ‘awal’ di tempat berkumpul akibat melayan Nur Kasih sampai kul 3 pagi dan dtg dlm keadaan yg kurang sehat kerana ade masalah mata mcm org putus chenta.

kitOrg pon bertolak kul 9 lebih gak..sangat semangat mase mula gerak..terus mkn sandwich yg pica buat kan..driver maintain cool..x makan pOwn wa cakap luu...

kitorg singgah kat R&R Pagoh ke mane tah..mkn.... Oyeaaa!!! Aku makan UBI REBUS fevret aku! kentOt2 taw aii mamam...hahahaha!

siap shOpping lagi kat situ dan Vg belikan hadiah!!!! Errm...bukan belikan jugak la...aku yg pilih..tp dia yg bayar...sempena besday yg dah lepas kan...mmg aku paw VG...sian dia....ape2 pon tenkiu Vg eyh..Hanis pOn dpt jugak..x ckOp lagi..aku beli beg....hehe...cumey sgt..aku suke.... i lOike....!

seterusnye...kitOrg terus sampai la ke Melaka Wonderland yg di bayang2 kan dalam mimpi Hanis dan Vg yg excited sgt nk pegi situ...

duit masuk – rm30

duit token – rm4/loker

duit pelampung – rm10/2person pelampOng!

Aiyaaa..melayang......duit hakuuuu!!!!

Xper la..sekali sekala...gi enjoy....kalau x pon duit aku DERMA kat wayang CS, wayang MBO U Mall. Karaoke bOx, makan mcD..same rite? Tetap habes cume kali nie lebih bermakna...

Ade banyak gak mainan kat situ....serOnok...

Mule2 berjimbe di tempat kanak2, x besh sebab asek sangkut kat tengah2 gelongsor...x mencabar...hahaha...maklum ler...org dewasa nek mainan kanak2...dok la men air terjun, baldi yg simbah2 air ats kepala...klakar la...da la duk ngn kanak2 semua....

Ade yg naik mat then gelOngsoR [yg ni tensen sebab air masuk hidung] dan ade la sOrg hamba Allah ni sangkut kat tengah2 gelOngsOr mase naik mat tu...sampai abg jage kat situ ingat je ehk...asek ckp je jgn sangkut..hahahahaha! fobia terus nek mende tuh..

Then ade gelOngsOr yg pusing2 tu 2 jenis...ade yg curam nyer ...ade mcm2 lagi la...ade satu part tu, gelOngsor kaler merah...perghh!!! terbaik lah!!! Mmg curam gred A!! Mmg kecOt la urat perot, cacing dlm perOt pOn boleh mati kOt...Otak lak dah pikir nk hidup je..mase tu la baru nak ingat Tuhan..tp akhirnye, 3x gak aku naik yg tu...sbb kecut perut sgt besh...hahaha~

kitOrg jugak beralun kat sungai tiruan yg dlm 3.8”ft...hehehe....besh3...kunun2 aku belajar berenang kat situ ngan Hanis...semua blaja ngan sifu Hanis kOt....pOwer tu...bOle amek keje jadi anggota penyelamat dah...tp nampaknye aku x berjaya gak berenang...stakat kuak2 kaki sambil gayut2 kat pelampung je...hahaha!

3 rOund kOt pusing..best sgt berendam kne tolak ngan air...

Seterusnya ke pantai...pantai tiruan ye...harap maklum..ade ombak palsu yg konon2 power la kat situ...hahah! besh2...ade ramai mamat2 di situ..tp aku xde nafsu sebab tgh mode bergumbira ye..so x men r nk control2 cun dengan suar pendek ala2 hawaii dan xde skill berenang dengan muke hitam kne burn ngan matahari dan badan yg lemak [lipid londeh2] bertepek kat kiri kanan perot aku..

Dan kat sini la aku belajar berenang secara persOnal ngan sifu Hanis yg akhirnye aku BOLEH BERENANG! Kuak katak pon aku reti aww!!! Hahaha!! Bangge sangat nih..rase nk practise selalu je...

Cume aku x power la berenang..cume boleh la...nafas pon pendek..x tahan lame2 nk kuak katak..asek teguk air kumbahan org je kt kolam tu sbb belajar berenang...tp berbaloi lah!!! Siyes x tipu...hahaha!!

lepas tu buat pulak senamrObik chicken dance dan pOcO2..arghhh!!! aku x reti pOwn!!! knape la aku x blaja awl2...kitOwg sempat gambar ngan maskOt2 kat situ..hehehe!!! ade 5 maskOt tawh!! cumel2 semuanyer...ramah2 plak...

lepas tu kebulOr x hengat dunia la...baju pOn dah kering sebab panas ..

terus kitOrg mandi2, siap2 tukar baju...

Dan akhirnye kitOrg mkn~tapi..

TO BE CONTINUE.....

[siler abaikan kesalah ejaan kerana saye sangat tensi dengan keyboard sekarang]