Friday, January 28

perjalanan sebuah mangkOk yang extreme part 2_**














































Lepas makan kan kenyang??? Ye tak? Bodow la sape yg x kenyang pas mkn....tu capasity 1 tera punyer tuh...

Dah la tu..dish dia rm10..nasi ayam je pown...awwwhhh!!! mahal gila dong!!

Skali ngan air..dah mcm mekdi dah kowt...kalau sedap super faiza aku ta kesah la kowt..ni stakat nasi ayam sejuk je..aduiihh...rusak3.... dah la pulak..tengah2 makan ade pulak shOw percOma dari mat2 saleyh....aduiihh...lagi ‘berselera’ nampak rambut2 lebat seluruh badan dorg tuh...nyaaahhh!!! geli aii aww!~

Lepas makan, perjalanan kami belum tamat di episOd running man in Melaka Wonderland. kitOrg nek pulak kereta aneh.aku tataw la name ape weyh..tapi memang aneh la..tayar bulat2 empat bijik pastu tayar dia kecik tp versi traktor punyer tayar...korg tgk la gamba dia tuh nanty...korg tau la kot name kebende mende alah tuh..

4 rOund – rm15/person

For those yg 1st tyme experience, x rase la mahal sgt sbb nk try kan..hahaha.. [padehal sbenanye mahal jugak]..hentam je la... JPA yg bayar kan...hahaha..~

Then we all habis la game untuk hari tu..kulit pon da pedih sesangat..ye la..x pakai sunblock.. xde duit nak beli krim..hahaha...sadis kan...

Pastu gi pulak mydin..jumpe la Ain Atiqa..

Beliau ini pula memegang jawatan sebagai pengurus kediaman kami...hehehe~

Beliau yg menyedia kan tempat tinggal kami selama 1 malam...memang besh..dung bungalaw you know..agagagaga....

Ain ade kucing..name kucing dia plak Nyet..ahahaha..chumel sesangat...Ain baek..dia kawan Azfar juge...huhuhu...matrik Melaka sesama ngan Hanis n’ Azfar dulu..

kitOrg membuta kejap sebab malam tu akan bermula episOd running man seterusnya..wakaka..ape aku ngarot nih...

then kul 8 lebih gerak la ke D’nangka.. banyak nangke ke? Ye..banyak betOl pokok nangka..haha..

skali alemak aii...jumpe Dayana la plak... student skOlah aku dulu.hahaha.. unexpectable lOrr...

tup..tup..tup...dia gtau Didi a.k.a Shadiah Akilah dah bertunang..hAOooww....sO sweet...

maybe akan kawen dlm tahun ni jugak...bagus3..Alhamdulillah...jumpa jugak jodoh kO ye didi..

kitOrg pOn makan dengan rakus nye...ikan sweet sour, tomyam, kailan ikan masin dan sotong goreng tepOng..uuuuuwwhhh!! mUuuuaacchhhh3!! Sedap sangat tawww!!lame x pekena bende mcm nih...air tembikai laici + fresh oren memang santapan seantero dunia lazatnye.. mknn cm ni ag sedap la dari mkn kat Hotel..siyes aii x tipu u...

lOkasi seterusnya ade lah.... JONGKER WALKS!

Hahahaha....cmne tah eja...salah kOt... abaikan je la eh..

Uiiiiiiiii...memang korg bole habis la kat sini...duit tu cm xde makne nye kalau nampak bnde2 chumel kat sini...ye la.aku pon suke sgt kraftangan...memang besh sangat nampak bende2 pelik dan murah2 pulak tu..memang bersepai la duit aku...cm kne sambar ngan helang je...

Pastu bole plak berpecah 6 org ni.. aku, Hanis ngan Ain jalan sesame..

Vg, Pica ngan Ifa pulak ntah kemana..kitOrg pon layan je la kan..memandangkan datang pon dah lambat...tempat tu pOn nak tutup dah..tapi sempat kOt bergambar bershOpping kejadah sume..

Mahsyuk2...aku beli bende keychai yg buat dari besi bengkok2 tuh..chumel3...rase cm nk beli seplOh..tapi pikir nak jimat kOwt..duit dah burn beli henpOn baru...then beli sepit rambut, gelang, electri masaage [untuk mak aku], lihgter [untuk ayah aku], perfume...urrghhh!!! kalau bOle banyak lagi aku nak beli dOoee!!! Siyes3!!!!! Aku siyess!!!

Ok..kembali nOrmal..

Pastu kitOrg pOn balik dan...korg paham..kan... krOooohh...krOoohhh..krOOohhhh!!!

esOknye bangun pagi....semangat!!!! sebab ape?

Sebab maU pegi zOOo!!!!!!! Walawehhh!!!! X saba kOwt...

Jgn ckp sebab aku nak jumpe kawan aku OK...aku bosan dengar ayt tuh...

Esaited gile nak mampOs!!! Siyes3!!

Macam2 gambar aku amik..ade tu sHow burung..arghh!! chumel sangat...

Ade burung tu dia pandai matematik..ade tu pandai silap mata...

Ade enggang tu siap enterprem...ade flamingo ngan burung tu pon interprem giler3 besh!!! Rase nak rompak je burung2 tu sumer...aku esaited?? Yess!!! Hahaha...

Pastu mencekik plak dalam zoO..kat depan zirafah nye kandang tuh..maklum la kan.kebulOr..

Penat kOwt..bile ingat balik pon aku rase penat lagi..hehe..tp besh..aku tak tipu taww..

Balik tu singgah depan taman buaya kejap sebab mak aku kirim belacan Melaka...hehehe... bau dia...MasyaAllah...terbaik....!!! bole rompong idOng aku...

Pastu balik2 kemas2 then.....pulang semula ke kandang kami = UTM...

Cam kambing biri2 je...ye la kan..UTM kn ade rules...memang agk skema la nak banding hidup kat luar..

Balik tu pulak singgaj kat hentian Pagoh, sembahyang, makan2...jalan2...shOpping? Owh..aku x shoPPing sebab dah banyak duit habes...kalau ikOt mau aku lOse coNtrol dan melabur lagi RM200-300 kat situ..hahaha..nOnesense..naseb bek aku ade belajar subjek contRol..

Seterusnya sampai UTM dan...rehat!!! kulit pOwn dah hitam... sebelum tu kitOrg sempat buat pOsmOterm kat bilik VG..bukak buku kira2...dan settle...balik bilik dan...tiDO!!!

sekian...aku pOn dah ingat sangat..memory dOwn..hahaha~



2 comments :

  1. ngeh3~ lps landak terus ade pic tom yam . tom yam landak ke ?? =p
    ***neway, korang sume sweet .

    ReplyDelete
  2. "Jgn ckp sebab aku nak jumpe kawan aku OK...aku bosan dengar ayt tuh..."
    br nk cakap...
    tp bukan mmg ye ke sbb ko g jmpe geng2 tenuk kt sne??
    hahaha

    ReplyDelete

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::