Tuesday, January 25

Perjalanan sebuah mangkOk yg extreme_** [18SX]






Ohoh........

emOsi kureng stabel....

kenape?

External keyboard aku biOl sgt nih!!!! bOdOw la lu!!!!

Tyme aku ade mOod nak hapdate belOg time tu r ko meragam.....s**t la u!!

Ok sekian trimas...

Aku cuma mahu menceritakan perjalanan aku sepanjang percutian ke Melaka yg sangat indah.

Memandangkan aku mcm mls nk belajar, mOod nk Online tetibe memuncak.jadi aku cube jadi rajen update belOg..bOle menang anugerah belOg terbaik ke kan.. [perasan gred A dah]

Untuk makluman semua, saye dan 4 lagi rakan yg BUKAN satu kOs dengan saye telah melawat sekitar bandar Melaka bersejarah. Tp maap.saye bukan belajar sejarah. Saye suke cipta sejarah.

Ketua rombongan ini ade lah NUR HANIS ROSLI..beliau adelah planner yg berjaya.. sape nk wat trip bole kontek beliau di no 1-300-13-1300...

Kemuadian driver kami yg sgt tegar dan gagah.. Vijaya a.k.a VG..beliau mmg sgt tekun memandu kereta Kelisa hitam yg kami sewa sejam rm5 selama 30 jam.

Seterusnya, makcik kantin kami a.k.a unit jamuan iaitu Sayyidah Nafisah a.k.a Pica memang bole jadi pengurus makanan yg berjaya kerana tido kul 5 dan bangun kul 6. Nak tau sal dia tido kol 5?? Pi tanya dia...bermanfaat tu dia tido sampai kul 5..

Dan cO-driver, ifa fatihah. Selaku co-pilot yg sangat berdisiplin. Sampai paling ‘awal’ di tempat berkumpul akibat melayan Nur Kasih sampai kul 3 pagi dan dtg dlm keadaan yg kurang sehat kerana ade masalah mata mcm org putus chenta.

kitOrg pon bertolak kul 9 lebih gak..sangat semangat mase mula gerak..terus mkn sandwich yg pica buat kan..driver maintain cool..x makan pOwn wa cakap luu...

kitorg singgah kat R&R Pagoh ke mane tah..mkn.... Oyeaaa!!! Aku makan UBI REBUS fevret aku! kentOt2 taw aii mamam...hahahaha!

siap shOpping lagi kat situ dan Vg belikan hadiah!!!! Errm...bukan belikan jugak la...aku yg pilih..tp dia yg bayar...sempena besday yg dah lepas kan...mmg aku paw VG...sian dia....ape2 pon tenkiu Vg eyh..Hanis pOn dpt jugak..x ckOp lagi..aku beli beg....hehe...cumey sgt..aku suke.... i lOike....!

seterusnye...kitOrg terus sampai la ke Melaka Wonderland yg di bayang2 kan dalam mimpi Hanis dan Vg yg excited sgt nk pegi situ...

duit masuk – rm30

duit token – rm4/loker

duit pelampung – rm10/2person pelampOng!

Aiyaaa..melayang......duit hakuuuu!!!!

Xper la..sekali sekala...gi enjoy....kalau x pon duit aku DERMA kat wayang CS, wayang MBO U Mall. Karaoke bOx, makan mcD..same rite? Tetap habes cume kali nie lebih bermakna...

Ade banyak gak mainan kat situ....serOnok...

Mule2 berjimbe di tempat kanak2, x besh sebab asek sangkut kat tengah2 gelongsor...x mencabar...hahaha...maklum ler...org dewasa nek mainan kanak2...dok la men air terjun, baldi yg simbah2 air ats kepala...klakar la...da la duk ngn kanak2 semua....

Ade yg naik mat then gelOngsoR [yg ni tensen sebab air masuk hidung] dan ade la sOrg hamba Allah ni sangkut kat tengah2 gelOngsOr mase naik mat tu...sampai abg jage kat situ ingat je ehk...asek ckp je jgn sangkut..hahahahaha! fobia terus nek mende tuh..

Then ade gelOngsOr yg pusing2 tu 2 jenis...ade yg curam nyer ...ade mcm2 lagi la...ade satu part tu, gelOngsor kaler merah...perghh!!! terbaik lah!!! Mmg curam gred A!! Mmg kecOt la urat perot, cacing dlm perOt pOn boleh mati kOt...Otak lak dah pikir nk hidup je..mase tu la baru nak ingat Tuhan..tp akhirnye, 3x gak aku naik yg tu...sbb kecut perut sgt besh...hahaha~

kitOrg jugak beralun kat sungai tiruan yg dlm 3.8”ft...hehehe....besh3...kunun2 aku belajar berenang kat situ ngan Hanis...semua blaja ngan sifu Hanis kOt....pOwer tu...bOle amek keje jadi anggota penyelamat dah...tp nampaknye aku x berjaya gak berenang...stakat kuak2 kaki sambil gayut2 kat pelampung je...hahaha!

3 rOund kOt pusing..best sgt berendam kne tolak ngan air...

Seterusnya ke pantai...pantai tiruan ye...harap maklum..ade ombak palsu yg konon2 power la kat situ...hahah! besh2...ade ramai mamat2 di situ..tp aku xde nafsu sebab tgh mode bergumbira ye..so x men r nk control2 cun dengan suar pendek ala2 hawaii dan xde skill berenang dengan muke hitam kne burn ngan matahari dan badan yg lemak [lipid londeh2] bertepek kat kiri kanan perot aku..

Dan kat sini la aku belajar berenang secara persOnal ngan sifu Hanis yg akhirnye aku BOLEH BERENANG! Kuak katak pon aku reti aww!!! Hahaha!! Bangge sangat nih..rase nk practise selalu je...

Cume aku x power la berenang..cume boleh la...nafas pon pendek..x tahan lame2 nk kuak katak..asek teguk air kumbahan org je kt kolam tu sbb belajar berenang...tp berbaloi lah!!! Siyes x tipu...hahaha!!

lepas tu buat pulak senamrObik chicken dance dan pOcO2..arghhh!!! aku x reti pOwn!!! knape la aku x blaja awl2...kitOwg sempat gambar ngan maskOt2 kat situ..hehehe!!! ade 5 maskOt tawh!! cumel2 semuanyer...ramah2 plak...

lepas tu kebulOr x hengat dunia la...baju pOn dah kering sebab panas ..

terus kitOrg mandi2, siap2 tukar baju...

Dan akhirnye kitOrg mkn~tapi..

TO BE CONTINUE.....

[siler abaikan kesalah ejaan kerana saye sangat tensi dengan keyboard sekarang]

5 comments :

  1. ain, nampak brisi...
    tp still nmpak cam kanak2..
    bile muke ko nk mature??
    wa..~~:(

    ReplyDelete
  2. erm aku tau sal didi nk tunang aritu pown sebb qurt gtau, ye ade ajak aku g.. tp aku kene g johor.. spupu aku kawen tyme tu.. huhuhu....

    ReplyDelete
  3. huhuhuhuhu,,
    best nye..
    g water world melaka ea???
    best kn?
    kte dh g jgk..best gler.

    ReplyDelete
  4. hohohohoh....
    p melake tak ajak~~
    haha..tape2..nt aku g sndri..haha

    ReplyDelete
  5. syaie : hooo...tu r pasal..aku pon tau mse jumpe dayana tu la..kalau x mmg tatau pape...huhuhu..

    aina : hehe..besh3....sonok...pastu balik kulit dah burn sgt2...sob3...

    shitah : hahaha...kalau aku ajk ko bleh kompem gi x?? hehehe....nnt cuti la beb kite ronggeng..waterworld kuantan...

    ReplyDelete

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::