Thursday, April 21

Aku telah disaman UTM _**

1:47:00 AM 2 Comments
exam solid da abeh..
lega dOe.

isnin ni exam PcoMm la pulak..
adeh ah..
penat tau x...

da la aku x suke belajar...

aku pon x paham da cmne...
aiyaaa.....

skang aku online kat makmal sistem FKE, UTM.
hehe..laju ngat3 internet..
pakai streamyx kot?
hahahakz...xkn pakai brokband kot ahn..

aku ingat nak pakai brokband digi la..
hahaha..tapi duit xde..apekan daya..
niat di hati besa kemain...

baru tengah hari tadi aku bayar saman...
RM41..
hahaha...
mampOs....

duit ayah aku RM 100 je nak hidup sampai bulan depan?
agak2? aku akan tergolek x makan x?
huhuhu~

sO...
sonok plak online kat sini...ade aircond...
padan la staff2 UTM suke bukak FB...
haha..no wonder org curik tulang, company block FB....
sonok online dlm aircond nie...

tapi hanya pak Guard UTM je mcm xde FB...huhuhu...
ade kot tapi on9 kat uma?
hahahakz...


chiaOo sin Chi...

Sunday, April 17

Yaadon Ki Baraat _**

9:43:00 AM 0 Comments
Kebetulan tadi dalam kereta...
OTW aku nak balik Pahang...
aku pOn dengar lagu nie...
besh... aku xde la peminat Hindustan..
walOpOn ade Org cakap muke aku cm hindustan.... [eceyh..pasan!]
stakat minat2 bese tu Ok la...

ni cerita lama...
bukan zaman aku...zaman generasi X ni...
aku nie zaman generasi Y...

aku x penah tgk cite dia..tp mak aku kate besh..
zaman dOlu2 kan menggila cite hindustan kat wayang...

enjOy and hv fun!
jangan komplen!!!


Peminat 'Secret Garden' wajib tengOk nie_**

9:02:00 AM 0 Comments

Aku bukan lah peminat secret garden..x penah tengOk pOwn..sbb aku takOt aku addicted...
tapi dari kawan2 aku..aku tau cerita ni tip tOp...
dOrg dapat mane tah link nie....aku pOn yakin jek la tengOk...

memang lawak...
hahahha....
sape2 yg minat citer secret garden kompem suke tgk video neh...
tatau la kOrg suke ke kutuk..
tp ....
hah..ske aty kOrang le..
aku nak kOngsi jek..










Saturday, April 16

Nuff Aku ... ... .. ..... =( sObs..sObs..sObSs..!

9:53:00 PM 4 Comments
aku sedeyh...
korang tau ke kenape?
pasal Nuffnang?

erm..haah la jugak...
tetibe teringat...
kenape pulak aku sedeyh?

sebelum ni aku x paham pon nuff ni ape...
memang sampai skarang pon aku x paham sbenanye...

kOrang yg datang ni penah ke kelik nuff aku?
mesty x kan..
xpe..aku paham...
korang dengki kalo aku dpt seposen!!! hahahaha!!
x la..aku gurau je la...

sbenanye aku x peduli pon nuff ni ape..
stakat ni nuff yg aku kumpul sejak aku pasang ade la RM3.40
sengal je kan?
nampak sangat xde org dtg blog aku...
malu sbenanye nk bgtau..tp watpe nk malu..bukan aib pon.
hahaha..kenyataan...

sO disini...aku nk mintak la jasa baik kOrang kelikkan Nuff aku...
teringin nak tengok mende tu naik..walaupon sbenanye aku xtau pon nak amek duit tu mcm mane..dpt ke x...hahahaha~ aku mmg kunO!

da 2 tahun aku pasang gadjet Nuff ni...
mmg aku ni xde bakat la kOt..sadis je ayt aku..
hahaha...

Ok la..tu je nk bebel...
ChiaOoo sin Chi....

La..La..La_**

9:35:00 PM 0 Comments
aku sekarang kat KL!!!! ahah!!
pakai brOdband mak cik aku....
sempat aje nk on9....

nk cite ape ek?
smlm gi kenduri kawen kat dewan MBSA..
hehehe....
meriah jugak...
besh~

penat gila...
kelmarin kul 11 mlm sampai Pahang.,..
kul 3 pg tido..
kul 8 pagi gerak gi KL..
tido lak kul 12 mlm...
hahaha..
bangun kul 10.30 kat umah org..
aku memang 'sopan'.
tp mmg siyes gila penat...
tido x seda ape2 pon...mate ni cm da xmo bukak...
pagi td aku x mimpi pown...
jarang aku x mimpi...
mmg berkualiti kot tido aku mlm td..
kalo x ade je la nk mimpi hantu pontianak la, pocong la, paranormal la, mimpi org2 yg aku x suke la...
hahahaha....

so...ptg nni gerak balik Pahang...
fuhhh!!! doakan perjalanan aku sefamili....


ChiaOo sin Chi....
=P

Friday, April 15

Saya seOrang girLish _**

9:48:00 AM 6 Comments


Hahahhaa........teka siapa saye.. =P


ni kawan aku...bukan aku...[yg kat atas ni] tetibe terjumpe gamba dia....



ni aku..tanpa mekap...sila bandingkan ye...


ni aku...dengan mekap..yg..erm.....ok2 je..x sarat sgt kot? tp tebal gak sbenanye tuh...

bulu mate palsu....uhhh...senang jek pakai sbenanye....


ni aku dengan contact lens....laen kan? buat mata nampak besa and menyerlah...awwww!!!
wahkakakaka!!! geli aiii!!!

itu saje..hahaha..bosan betol lah kau nih!!!

Aku Pelarian _**

9:19:00 AM 1 Comments
Alhamdulillah...
selamat pon perjalanan aku ke Muadzam Shah, kampOong halaman!!!!!
tadi aku naik bas Mara Liner. rajen pulak pakcik bas berborak ngan aku.

sebelum balik td byk betul dugaan.
ade presentation. x prepare kejadah pon.horror gila aku present.
ingat bodow2 je skali sume cam siyes2 je present kan. siap rakam dlm video lagi tu.
aku mintak balik awal sebab bas aku kul 6.
lect pon benarkan.
Dr Hasniza, lect EMT kitorg siap sediakan sarap petang ag. sedap gila makan mee hoon hujan2 lebat ngan kilat kuat. sambil minum nescafe susu panas. kenyang sangat.
thankz Dr!

pastu balik le aku ngah basah kuyup hujan lebat ditemani kilat kuat! maklum la. minah rempit.
lencun brO!
sampai kat blOk pulak, blackOut!
argHh...parah betol.mandi dlm gelap2.
then kul 6 baru gerak gi SP.
naseb baek x lambat.
malangnye, aku tggu dekat 45 minit. bas sampai kul 7.
aku jumpe Farid Olan. budak konvo sem lepas.
x pepasal dia kne tinggal ngan bas. kalau pasal aku ko kne tinggal ngan bas, sorie la ye Farid.
huhuhu~


aku dapat single seat! yeah!
tapi seat aku ade org amek.
so tukar je la ngan dia. sbb dia nak tidO. kesian.
aku x rase nak tidO pOwn.

sampai Muadzam dlm kul 11 td.
bahagia! bahagia sangat! sebab dapat bau rumah.
bau yg paling sedap.
dapat pelOk kucing erat2! kucing yg banyak bulu dan montel.
Kistel aku!

esOk pepagi kul 8 da nak gerak pegi KL.
kne prepare kemas barang.
Ok .
sekian! chiaOooo sin Chi!!!





Tuesday, April 12

ProS and CoNs : *&%@#$!!

1:07:00 AM 4 Comments
tadi aku da mekap lawa2... kunun2 macam nk present la..
skali blackout la pulak kat FKE... *&%$#@!!

so kelas pown batal. tercangak kat dlm kelas tu dekat setengah jam, karen x muncul2.
kena la pulak balik. Point : kelas tu kne ganti!
see?? korg suke ke kalau kelas ganti2 bile korg da bertepek kat dlm kelas tu..
bagi manusia malas study macam aku nie, ini adelah berita buruk.
elok je keluar kelas, sampai bilik. ade karen pulak kt fke. huh!

berita baik hari nie?
pagi td patut kelas start kul 9 tapi ditunda stat kul 10. kelas telah di minimumkan selama sejam.
point : aku dapat bangun lambat sikit.


Thursday, April 7

Sucker Punch (bOwling time) _**

8:07:00 PM 3 Comments


walaupon aku x tere..tapi aku nak letak gak gamba ni...
kitOrg main bOwling after test EMT jumaat malam hari tu..
saje.dah lame x enjOy..sem ni sangat kurang menrOnggeng...
ntah nape la...

after maen bOwling..
gi tengOk wayang citer 'sucker punch' pulak.

SUCKER PUNCH
nk review sket sal cite ni..
overall, cite ni buka type yg aku suke.
x paham! lOst!
tapi kawan2 aku yg laen sume kate besh.
bg aku. hell nO.
cite tu lebih kepada motivate diri. means kalau ko jenis menghayati, ko maybe akn suke cerita tu.
starting dia dah ckup cOol. bapak tiri nak berebut harta. after mak dia mati, terus bapak tiri dia bukak surat wasiat then tengOk2 harta utk dua org ank pompuan dia je. bapak tiri pon hangin n then nak bunuh ank2 tiri dia. adik nye mati n kakak nye pulak kne tuduh bunuh adiknye sbb mase tu kebetulan pegang pistOl. bapak tiri yg kejam.

then kakak nye kne hantar kat pusat sakit jiwa. tetibe masok kat pusat tarian yg mcm ala2 tempat pelacuran tapi tugasnye menari dan menghiburkan pelanggan. diOrang ni kene kurung berzaman kat sini dan x leh kuar. dorg plan nak lari. sku dah serabot stat yg nie.

bile kakaknye tu menari je dia stat masok dunia perang yg x logik. haha..mcm dalam game..grafik memang lawa la. smart. tapi mcm mengarot sangat la. kwn aku siap tido kalo part dia lawan ni. very uncOol! aku stay fOkus sbb suke grafik dia.

at last dia balik semula cite pade pusat sakit jiwa tu. memori dia kne padam. ntah la.. overall aku x suke citer yg perlu pikir mendalam cm sakit otak aku ni. da la lepas test. nak la citer yg easy sket flOw dia.

oKe.chiaO sin chi!


UTM yg bLackOut_OwH! =.="

11:13:00 AM 5 Comments
gatal!!..nyamOk buat kenduri kawen kat bilik aku...
tadi UTM ni tetibe nk save elektrik ke ape tah...dia pi tutup karen kat certain2 tempat..sepatotnye sume tempat dalam UTM tp aku tengok blok kat area tempat aku ni sehat je lampu dia nyala..kuang asam btol..kwn aku plak elOk jek dia ONline...cinabenggsssss~


dalam keadaan romentik, aku pOn bersantai la ngan Ifa, Vg n Hanis membuat Onar kat dlm bilik ditemani aroma terapi 'teddy tales' yg semerbak. berlampukan lilin2 kat sekeliling bilik, kitOrg pOn memulakan cerita2 yg saspen...


lepas tu nyamOk semakin menggila dan membuat keadaan aku cm kne sawan kerOk2 badan sndiri..gatal kOwt! [aku bukan pompuan gatal ek, org2 yg benci aku tu suke la kalo aku buat statement cmni..kan3?]

da la aku berniat nak study bebetOl nye...esOk ade test..kunun2 nak hapal la ape yg patOt..kah3! Hanis ngan Vg plak sebOk print2..skali blackOut da...
memang dia x kasi aku study dah..ikOt kan hati td aku nak pOst je kat FB TNC (Tajudin Ninggal) kasi test esok batal sebab xde karen..tapi..xpe la..ni sume dugaan seOrang student yg 'cemerlang'.

sejam kemuadian. selepas kitOrang telah bercekerama kat dalam bilik ditiup angin sepOi2 yg dingin, di saat Hanis sedang menghayati keindahan Jamban ditemani aku kat depan pintu, tetibe, Eh! ade karen dah!


ade sOrang budak UTM nih..blOgger jugak la... Akram Mazlan..
aku kenal dia dari bLog jugak la..lawak jugak pOst beliau...

"cilake!..time guwa tengah mandi la takdak karen..".


kalau aku pOn HemO kOwt..ngah pedih2 mate kne syampu maunye x menyumpah..seb bek xde karen, bukan xde air..kalau x mane kau nak cekau air kat UTM ni..tasek akademik?

aku ase x banyak yg blackOut sebab 1 pOst ni je yg ckp sal blackout kat FB aku..yg len aman jek ade karen siap study ag utk Final Exam..

da lah petang tadi aku baru stat study. pagi2 tu sebok ngan apply bilik Online kan..memang kecOh keadaannye sbb hari ni jugak da bole apply bilik kesukaan. hehehe. kalau bOle aku nak la stay kat blOk yg same n bilik yg same. jangan la ade Orang nk curik2 bilik aku. kalau nak amek la bilik seblah aku yg kOsOng ni. pastu nak la satu blOk ngan kawan2. xmO la tercampak sOwang2 ahn.pening2 kalau pikir sal kOlej ni.

seterusnya da ade karen kunun2 aku study la barang 5 minit dan memanfaatkan "Broadband Digi". (tetibe je statement ni)

sekian. terima kasih.



Wednesday, April 6

Finally and at last _**

6:15:00 AM 0 Comments




dulu aku sikit punye nak sawan dah sbb xde tempat LI.
haru biru hidup aku. print resume ngan cari syarikat sume.
aku hantar je mane2 company x peduli dah diOrg nak budak elektrik ke x.
memang risau sbb kwn2 aku sume dah ade tempat. kOl sume tu memang dah try la.

Oleh kerana fakulti aku ni skema skit, dia had kan satu application je utk setiap orang and boleh buat application kat company lain bile yg lama dah rejek. wat the? kne tunggu.
sO aku yg degil dan x skema nie pOwn guna la cara kawan aku. kitOrg amik surat cOpy kat fakulti then apply sendiri. surat under grOund
giler nak tunggu satu2. dibuat nye dah tunggu sampai 3 bulan pastu kne rejek? x ke mcm gelabah ayam nanty.

at last, syarikat di ats ni pon telah mengemail kat aku. dia terima aku dengan elaun RM700.
indah nye. mule2 aku x pikir pOwn nak elaun ke ape. Alhamdulillah la dapat jugak elaun.

x sangka penantian aku x sesia. penat2 aku risau sume tu xde la mengecewakan. cuak2 takot xde tempat LI n risau kne extend..huhuhu....

sO aku akan mule LI 16 Mei ni. 10 minggu. mintak2 semuanye Ok.

=)


Tuesday, April 5

Jadual Final exam draft 2..._**

1:54:00 AM 0 Comments
ini ade lah jadual peperiksaan akhir draft yg kedua..
selalunye kawan aku kate draft yg kedua ni dah fixed..x ubah2 da...

sile la check kalau jadual kOrang clash ke...paling sedeyh kalau berderet2 exam hari yg same...sah2 x bOle nak fOkus...
Alhamdulillah aku punye jadual exam stakat ni Ok2 jek...


Selamat BerFINAL EXAM!!!! miahahahah! aku ase cam nak sawan........~

Luahan Hati Hujan Panas._**

1:41:00 AM 0 Comments
sile selamatkan diri anda sume kerana aku akan meletOOpp!!!!

hiaaarrgggghahahahahaha!!!!

esOk test...esOk Lab...esOk BI....
Jumaat Test lagik..
bOsan tau enggak??!!! bOsan!
penat....hujung bulan ni da Final exam pulak!
haprak x study utk Final...dasar budak PEMALAS GRED A!!


ku pingin sekali berehat dan bersantai....
tapi nanti ade pulak LI!!!!
da la famili aku plan nak picnic kat Kuantan bulan 6..
time tu jugak la aku nak kne LI...
u know LI? stand 4 Latihan Industri...

esOk ade test tapi aku dengan banggenye bersantai depan blOg..
sebab ? aku MALAS!!!

jap ag aku study kOwt..dOa2 je la kan...

skang ngan Hujan lebat kilat kemain kuat...
berdentum dentam gitu...
aku plak ngan selambernye On lappy..
kunun2 saspek mcm xkn kne sambar ngan kilat jek padehal cuak gak ni telan karen 240V.
Astarghfirullah..mintak jauh la...

kat bawah ni aku da ade upload kan hasil2 kerja aku yg lepas2..khazanah2 yg masih tersimpan utk rujukan juniOr2 ku yg tersayang...kalau nak tanye ape2 sile la berjumpe mane2 seniOr yg berhampiran..
jgn risau...batch aku nampak je rOck dan memekak tapi kami baik hati...
Okey!!
chiAo sin chi!!!

Monday, April 4

Long Report BJT _** eLectriCaL stUdEnt TerritOry.

6:29:00 AM 1 Comments
ini adelah hasil kerja Long RepOrt aku sem lepas...

link download : LONG REPORT BJT

sape2 yg rase mcm ade keje long repot lab mcm aku..boleh la amek buat rujukan..
sile jangan cOpy bulat2 sebab sah2 nanty kantOi...
x bagus ye..nanti x dapat A...

Alhamdulillah..
lab aku sem lepas dapat A.
sem ni? undefined.!

dah la aku kne raba dengan lecturer fOreigner kat Lab Power Fke!!! demm!!!
kuang aja gila kan!!. dOk pegang2 peha aku ape kes tah...seb bek aku x ngadap muke dia agi pasneh. giler betOl!

Oke..tata~

Growth of Salmon Fish_**

6:00:00 AM 0 Comments
OwhOo... ini assigment aku sem lepas...
Statistik Engineering.
so..sape2 yg ade masalah nak buat bole lah rujuk dokument aku ni...

walaupun tak perfek sangat tapi boleh la dapat 9.5/10
ni pown memang aku banyak refer dari grOup Hanis punye assigment.
sebab kalau ikutkan mmg xboleh dapat la 9/10 cmtu.



link download : GROWTH OF SALMON FISH

ni review sal assigment aku...


Assignment Task

Salmon fisheries support a primary industry in Alaska and their management is of high priority. Salmon are born in freshwater rivers and streams, but then swim out into the ocean for a few years before returning to spawn and die. In order to identify the origins of mature fish and equably divide the catch of returning salmon between Alaska and the Canadian provinces, researchers have studied the growth of their scales. The growth the first year in freshwater is measured by the width of the growth rings for the period of life, and marine growth is measured by the width of the growth rings for the first year in the ocean environment. The scales are
first magnified 100 times and then the measurements are made in hundredths of an inch. A set of the measurement, collected by the Alaska Department of Fish and Game, are given in Table A. (Courtesy of K. Jensen and B. Van Alen.)

Use Excel or some other software program to regress the marine growth on freshwater growth.

Do separate regression analyses for:

a) All fish.
b) Males.
c) Females.


Your analysis should include (i) a scatter diagram, (ii) a fitted line, (iii) a determination if 1 differs from zero.

Also (iv) find a 95% confidence interval for the population mean when the freshwater growth is 100.

Instructions
1. Form a group of 4 or 5 students.
2. Conduct the analyses in group and write a report of your finding. Manual calculations are not required.
3. The format of the report should include abstract, introduction, methods, results, discussion, conclusion and references.
4. A complete report compose of (i) assignment report, (ii) meeting minutes report, (iii) filled individual peer assessment form must be submitted to lecturer before 31 October 2010.

thankz~


MATLAB code for Frequency Modulation [juSt wanNa shaRe]

4:55:00 AM 5 Comments

.FM cOde.


1.Kf=100Hz/V

% setting

vc=50; vm=10;

fm=100; fc=5000;

m=10; kf=100;

% x-axis:Time(s)

t=0:0.00001:0.09999;

f=0:10:99990;

% y-axis:Voltage(volt)

wc=2*pi*fc;

wm=2*pi*fm;

sc_t=vc*cos(wc*t);

sm_t=vm*cos(wm*t);

s_fm=vc*cos((wc*t)+10*sin(wm*t));

vf=abs(fft(s_fm,10^4))/5000;

% Plot figure in time domain

figure;

plot(t,s_fm);

hold on;

plot(t,sm_t,'r');

axis([0 0.015 -100 100]); %range

xlabel('Time(s)'),ylabel('Amplitude(V)');

title('FM time domain');

grid on;

% Plot figure in frequency domain

figure;

plot(f,vf);

axis([ 0 10^4 0 20]); %range

xlabel('Frequency(Hz)'), ylabel('Amplitude(V)');

title('FM frequency domain');

grid on;

%Plot modulating signal

figure;

plot(t,sm_t);

axis([0 0.1 -70 70]); %range

xlabel('Time(s)'),ylabel('Amplitude(V)');

title('FM modulating signal');





2. Kf=20Hz/V

% setting

vc=50; vm=10;

fm=100; fc=5000;

m=2; kf=20;

% x-axis:Time(s)

t=0:0.00001:0.09999;

f=0:10:99990;

% y-axis:Voltage(volt)

wc=2*pi*fc;

wm=2*pi*fm;

sc_t=vc*cos(wc*t);

sm_t=vm*cos(wm*t);

s_fm=vc*cos((wc*t)+2*sin(wm*t));

vf=abs(fft(s_fm,10^4))/5000;

% Plot figure in time domain

figure;

plot(t,s_fm);

hold on;

plot(t,sm_t,'r');

axis([0 0.015 -100 100]); %range

xlabel('Time(s)'),ylabel('Amplitude(V)');

title('FM time domain');

grid on;

% Plot figure in frequency domain

figure;

plot(f,vf);

axis([ 0 10^4 0 20]); %range

xlabel('Frequency(Hz)'), ylabel('Amplitude(V)');

title('FM frequency domain');

grid on;

%Plot modulating signal

figure;

plot(t,sm_t);

axis([0 0.1 -70 70]); %range

xlabel('Time(s)'),ylabel('Amplitude(V)');

title('FM modulating signal');





3. Kf=1Hz/V

% setting

vc=50; vm=10;

fm=100; fc=5000;

m=0.1; kf=1;

% x-axis:Time(s)

t=0:0.00001:0.09999;

f=0:10:99990;

% y-axis:Voltage(volt)

wc=2*pi*fc;

wm=2*pi*fm;

sc_t=vc*cos(wc*t);

sm_t=vm*cos(wm*t);

s_fm=vc*cos((wc*t)+0.1*sin(wm*t));

vf=abs(fft(s_fm,10^4))/5000;

% Plot figure in time domain

figure;

plot(t,s_fm);

hold on;

plot(t,sm_t,'r');

axis([0 0.015 -100 100]); %range

xlabel('Time(s)'),ylabel('Amplitude(V)');

title('FM time domain');

grid on;

% Plot figure in frequency domain

figure;

plot(f,vf);

axis([ 0 10^4 0 20]); %range

xlabel('Frequency(Hz)'), ylabel('Amplitude(V)');

title('FM frequency domain');

grid on;

%Plot modulating signal

figure;

plot(t,sm_t);

axis([0 0.1 -70 70]); %range

xlabel('Time(s)'),ylabel('Amplitude(V)');

title('FM modulating signal');






This one aku yg buat...tak sure valid and sesuai ke tak...cOde asal ni aku dapat somewhere dari gOogle jugak just aku tukar mane2 yg sesuai ikot projek aku....ini adelah salah satu assigment picOmm aku sem nie..so sape2 yg ade project yg equal, boleh lah jadikan rujukan...

if ade salah kat mane2 just bgtau okeyh... =)

~thankz~

[UTM Student]

Follow Me @farahinesa