Monday, December 28

__Jiwa yg kaCau, mOOd yg HiLang__

slalunye aku ade mOod nk edit blog aku nih bile saat2 aku xde mOod...
aku pon x tau nape? tapi itu ade lah kenyataanye k...
well, hari ni cam biase je....
aku pakai tudng labuh cket hari nih...mmg mndapat sambutan la plak..x sangke tol...agknye muke aku ni muke jahat..plek je tgk aku pakai tdung labuh...hahahaha~
klakar la jugak...tudung tu aku beli dr kak ipar aku, dia jual...dia kait sendiri....so aku berminat dan aku beli..bile da beli kne la pakai kn....mcm tudung skolah pon ade...


aku x tau nk ckp ape lagi da...esok ade kelas..aku nak stdy pon xde moOd sgt...aku belek2 bodo je..da 2 jam tapi baru selak 3, 4 helai nota pendek ni...

so...k lah semua...tata~
salam~



Thursday, December 24

memang x payah cakap la...aku tau....blog ni aku dah x usik bape lame dah....
nak kate aku bz? tak de lah....cume mungkin aku xde mood nk edit entri2 baru....lagipun aku malaz jugak nak taip..sedangkan komen2 kat fb pon ade la jugak yg x berbalas, fs ngan tagged ape la lagi...
lagi pulak nk aku taip panjang2 kat entri ni...mmg berjanggut lah nk tggu...tapi aku edit gak ni kan??
mungkin sebab sekarang aku ade mOod....Alhamdulillah....

So...sekarang aku ade kat umah....semalam aku balik...sebenarnye aku malas nak balik..tp sebab mcm mak aku suruh balik...abg2 aku pon balik...n sebabkn mknn kat umah sedap2....aku merelakan diri balik naik bas yg sakit badan aku tercangak je kebosanan dalam bas.....
mmg aku x suke la menunggu bosan2 ni....lain la kalo dalam bas leh main ping pong ke, basketball ke....besh jugak.....

hari tu mak aku citer ade bawak crystal aku pegi jumpe doktor...sebab dia slalu kene sawan...ade hari tu mak aku kate sampai 2x sehari....doktor tu check xde ape2 pon...kucing aku sehat je....doktor kate kucing aku bersih lagi..doktor pon geram tgk kucing aku comel sgt....kucing aku kan ikot tuan dia.... O_o...gurau je...hehehehe.....

ank 2sdare aku ade dok kat luar tuh...ape tah mafia2 4 org tu buat....x larat aku nk layan nnt...jgn stat je...mampos aku x terlayan....laptop sape tah dorg kejekan main game tuh....biarkan je..slagi x kaco aku.,...hehehe....

dapat jumpe katil aku kat umah ni memang nikmat....nyenyak betol aku tidow....mmg stret la....x terjage.....org kejot pon sket punye lame nk kasi aku bgun....ahahahaa.....

kelas baru dah start...new sem, new mood....
kwn2 aku ni dah byk berubah..pegi kelas awl setengah jam...caye x? muke2 dulu yg pegi lambat setengah jam tuh...skarang lagi 10 minit nk stat kelas dorg dah terpacak kat dlm klaz....termasok la aku.....mmg perubahan drastik tahap karma.....
then, kalau dulu separoh nyaye x mao dok depan.....sekarang??? guess what?
kitorang berebut tempat paling depan ngan budak diploma....apekah? gurauan sem baru....?
haha..aku pon x tau tp yg pasti aku join je azam baru ni..mintak2 le berkekalan sampai hujung sem.....

soo...ape hal nnt aku edit lagi.....
daa~




Thursday, December 3

mAne Aku Dapat taH..dLm kerTas Lama..

hati yang sakit..
hati siapa?
hati aku...

jiwa yg kacau..
jiwa siapa?
jiwa aku..

rasa yg hilang?
rasa apa?
rasa percaya..

diri yg merana?
diri siapa?
diri aku lah...

jadi apa yg aku fikirkan?
apa yg aku risaukan?
apa yg aku cuba lakukan?

sebab diri aku bukan lagi aku...
aku bukan lagi seperti dulu...
aku masih aku..
cuma aku bukan seperti 4 tahun yg dulu...
aku yg telah kau kenali dah lama hilang...
jadi tinggalkan aku..aku tak perlukan kau..
kau sakitkan aku...
kau tinggalkan aku..
sebab kau bosan denganku...

ini bukan salah ku..
kau ajar aku begini...

hati yg gembira..
hati siapa?
hati kau..

jiwa yg tenang..
jiwa siapa?
jiwa kau...

sebab kau sakiti aku...
sakit kau hilang...
kau kacau hidupku...
hidup ku kini kacau...

jadi tinggalkan aku...
kau pergilah .....
aku hidup....
walaupun kau tiada....

Wednesday, December 2

Hari ni aku punye ✖

name aku ain..aku suke bangun lambat..dan aku suka tdow lame2...contohnye hari ni aku dah tdow 13 jam...aku pon x tau la cmne..aku lom layak la nk kawen lagi ni..masak pon x reti..rentong je...adoyh la...camner...ape citer cmni kengkawan...

tapi hari ni aku ade mop dapur..mop bilik aku...haa...xde la malas sgt aku ni kan..laen la kalo aku membuta pastu xde hasil..hahaha...giler arh...mmg kne maki hidop2 ngan mak aku...pemalas Gred A..x tahan aku la..aku ade kemas2 bilik aku..tukar cadar..basuh baju..lipat kain...rajen jugak kn aku...tapi tetap x leh kawen ag...lom ade sijik kelulusan dri parents aku...jgn harap le aku nk kawen slagi x pegang degree...giler kene blasah ngan abg2 kesayangan aku nnti...terbaeeekkkk!

aku ade hobi mase cuti ni..tgk citer jepun..pastu aku suke tido..online...tp ym x bukak la..sori la geng...malas seyh...nak tgk wayang? ko tau je la ape yg ade kat Muadzam Shah ni..MRSM, UNITEN, Sekolah Teknik, sekolah je da ade5, 6 bijik..KFC pon xde..mcD ape ar lagi...supermarket? ko tau Tunas Manja? haa..tu mmg dah hebat sgt dah kat Muadzam ni..cni pon ramai orang asli..aku suke kalau beli ubi kat diorang..murah2..huuuu~ sedapnye..nak mkn ubi..ubi..ubiiiii....aku nak ubi kayuuu~ sape nk bgi aku ubi kayu.~~~~

k arh..gua nak chiaoO..ari ni penat sket arh...saket pinggang..mop dapur..dah ar dapur aku besor..kalau kecik xpe arh..hari2 aku mop pon xper...naseb baik kat ruang tamu abg aku dah mop kelmarin..rajen abg sulong aku tu...
ariOos...brambOos~




Monday, November 30

Kiss me throuGh The pHoNe ♥

(Soulja Boy Tell Em)

Baby you know that I miss you
I wanna get with you tonight but I cannot babygirl
And that's the issue
Girl you know I miss you
I just wanna kiss you
But I can't right now so baby kiss me thru the phone
(kiss me thru the phone)
I'll see you later on
Kiss me thru the phone
(kiss me thru the phone)
See you when I get home

Baby, I know that you like me
You my future wifey
SouljaBoyTellEm yeah you could be my bonnie
I could be your clyde
You could be my wife
Text me, call me, I need you in my life yeah
All that, everyday I need ya
And everytime I see ya my feelings get deeper
I miss ya, I miss ya
I really wanna kiss you but I can't

Six seven eight triple nine eight two one two
(678) 999-8212

Baby you know that I miss you
I wanna get with you tonight but I cannot babygirl
And that's the issue
Girl you know I miss you
I just wanna kiss you
But I can't right now so baby kiss me thru the phone
(kiss me thru the phone)
See you later on..
Kiss me thru the phone
(kiss me thru the phone)
See you when I get home

Baby, I been thinking lately
So much about you
Everything about you, I like it, I love it
Kissing you in public
Thinking nothing of it
Roses by the dozen
Talking on the phone
Baby you so sexy your voice is so lovely
I love your complexion
I miss ya, I miss ya, I miss ya
I really wanna kiss you but I can't

Six seven eight triple nine eight two one two
(678) 999-8212

Baby you know that I miss you
I wanna get with you tonight but I cannot babygirl
And that's the issue
Girl you know I miss you
I just wanna kiss you
But I can't right now so baby kiss me thru the phone
(kiss me thru the phone)
See you later on..
Kiss me thru the phone
(kiss me thru the phone)
See you when I get home

She call my phone like
(da da dadadada da da dadadada da da..)
We on the phone like
(da da dadadada da da dadadada da da..)
We taking pics like
(da da dadadada da da dadadada da da..)
She dial my number like
(da da dadadada da da dadadada da da..)

Six seven eight triple nine eight two one two
(678) 999-8212

Baby you know that I miss you
I wanna get with you tonight but I cannot babygirl
And that's the issue
Girl you know I miss you
I just wanna kiss you
But I can't right now so baby kiss me thru the phone
(kiss me thru the phone)
See you later on..
Kiss me thru the phone
(kiss me thru the phone)
See you when I get home

Pabila Larut Malam...aku? ✕_✕

skarang aku ngah busan2..duk lepak2 dalam bilik, on9, dgr mp3..aku mmg agak membosankan jugak kdg2 tu......td ade la kwn aku dtg pinjam komik..borak2 jap la ngan dia..tu pon xleh lame2 sbb de org tu jelesh... =P

erm...so...aku nk bebel ape kat cnie kn? ade topik x?
jap..aku ase ade kot..mase ngah buang air td ade terpikir....haa....
pasal kawan---
sensitip ni kalau ckp sal kawan..
hati kwn memang kene jage..lagipon mcm aku..aku suke kwn yg x suke mengapikan aku...
kalau aku gadoh, aku nk kawan yg leh cool down kn aku...
sumtimes, mmg ade..dlm2 ramai2 kwn kite tu, sume nye nk mengapikan kite bagi gadoh...
x bagos la mcm tu kn...mst la kite kene suruh kwn kite tu sabar..ye..aku tau..mase marah mmg susah nk sabar..aku ni kdg2 baran jugak..tp lame2 aku blaja..control marah tu...tapi take time la..kdg2 mase marah tu mmg rase nk buat mcm2..bnde2 bodow..ape sume tu yg x masok akal...
tapi mase marah tu igt la utk pikirkan kesan dr tindakan kite..perghh..horror...so, baik la kite sabar kn....tapi ade sesetengah perkara kite mmg kena amek tindakan...tgk tempat dan keadaan la kn.....so..
balik semule pade kwn ni kn....kdg2 kawan kite tengah marah, kite lagi suruh dia bantai musuh dia tuh...jgn la kalau boleyh kn...pk la effect dia...mmg la kite nk paham perasaan dia ngah marah..tp bukan api2 kn lagi k....kdg2 kwn2 yg bergadoh tp x baik2 semule sbb ade perkara mcm ni la...mmg sadis~


aku suke la lagu kizz me through the phone..sedaaap..ni tgh dengar la nie..repeat je kejenye....hehe..byk lagi lagu aku suke...tp aku jrg la dgr radio..lagu2 baru sbb mak ayah aku slalu bukak klasik nasional ngan sinar fm..mls la nak alih kn...kne sound nnt...so..ade ke sape2 nk suggest lagu2 baru yg besh2 skarang? kalau kat hostel pn aku jrg dgr lagu baru..kalau dgr pon amek dr che la..jiran seblah bilik aku...dia slalu mintak tolong aku downloadkn lagu...aku pon dgr la jugak... =P thankz che!


raye baru2 nie xde la meriah sgt...biase2 aje...aku pon xde la gi beraye mane2 pown..lepak umah je..bgun tdow pon tengah hari la..cm bese la rutin aku...bosan giler dok umah...shitah pon xde lak kat umah..dia ade program kat U dia...ajak aku kuar pas 9hb..haa...9hb tu besday aku erk..jgn x igt..wish2 la kalau igt erk..bg la aku terharu sket..da lame x sambut besday...tringat zmn dulu2 kat PASUM...geng2 aku wat suprise sambut besday aku..belikan mcD..terharu aku mase tu tp x reti nk express kn sgt la feeling time tu..terkejut kn...sweet nye mase tu...walaupon kat PASUM aku x ramai kwn, tp aku rase seronok ngan kwn2 aku yg ade tu..dan aku rase kwn2 lain pon rase yg same...best moment together~


dok umah aku buat ape je erk? men mesej ngah Hanis, on9, mkn, tdow, lepak2 bace komik2 aku, layan farmvill...kakak2 ipar aku nmpaknye mcm berminat ngan kebon aku..mak aku pon pelik aku layan mnde tu je...ade la jugak dia tgk2 kebon aku..hohoho...namenye pon aku dah xde keje..so, mnde ni la aku main...mmg masalah la kalau on9 ni..addicted...kalau kat U ni maunye aku x blaja...


erm..ape lagi aku nak bebel erk?
owHhooO...hari tu aku ade pegi KL..jumpe kwn2 aku mase kat PASUM...
tumpang bilik Hana kat UM..kolej 6...da la kene pakai scan kad matrik nak masok blok dia...perghh..ketat abess...mase tu aku, Hana, Mariah, Mira ngan Ezryn..lepak2 merayap kat Mid, Masjid India, Sogo..huhuhu..mmg sonok sgt la...Ijatz pon ade mase tu..mak ayam dan ank2 ayam..mmg dah lame x buat reunion...bayang r tdow sumbat ramai2 satu bilik...naseb baik mase tu budak2 medik UM ngah cuti sem (4 ari je doe cuti sem dorg, kesian gila), so, ramai la xde...x le rase segan menompang ramai2...hihihik...giler besh arh...
=)
tapi mase tuh aku mmg ngah kering ar, pokai, duit scholar dah abess...so, nk shopping sakan xde larh kn...limited...mmg aku jimat habess..aku sanggup turun pon sbb da lame plan nk jmpe..naseb baik ayh aku masokkn duit blnje...mmg kene hargai baik punyer arh kn...
ape2 pon geng2 PASUM aku terbaeekk...tp nmpaknye mase tu Shasha x dpt menyertai..ape citer tah dak sowg tu...sadiss~

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

so...dah abes bebel kot? pagi2 ni byk lak aku pikir..maklumlah..dunia dah terbalik kn....
=P
ChiaOOooo~




cOpy DaRi TaggEd..............

MALAM TADI KAMU DAN KAWAN BAIKMU BERTENGKAR.
KAMU MEMBUAT KEPUTUSAN TAK MAHU BERCAKAP DGNNYA KEESOKAN HARINYA.
DIA SENYUM KEPADAMU.SEBALIKNYA KAMU MENGETAP GIGIMU KPDNYA.
DIA MENCERITAKAN PERKARA YG BAIK TENTANG KAMU KPD KWAN2NYA YG LAIN.
KAMU PULA MENYEBARKAN KHABAR ANGIN MENGENAINYA.

DIA CUBA MENDEKATIMU DAN MENEGURMU.
TAPI KAMU TOLAKNYA KE TEPI.
BAGINYA KAMU SEORG KAWAN YG TERBAIK.
KAMU PULA RASA DIA SEORG KAWAN YG PALING TERUK PERNAH KAMU JUMPA.
DIA PUN MENULIS NOTA KPDMU DAN MENCERITAKAN SEMULA KENANGAN MANIS YG
PERNAH KAMU DAN DIA KONGSI BERSAMA.

KAMU PULA MENULIS SEMUA SAAT BURUK YG KAMU INGAT SEPANJANG BERSAMANYA.
JAUH DI SUDUT HATIMU KAMU MENGASIHANINYA. TAPI DI HATIMU SUDAH PENUH
DGNKEBENCIAN.
KEESOKAN HARINYA KAMU JUMPA SATU NOTA DRPDNYA:

DEAR_________,
SAYA CUBA MEMBERITAHU KAMU SEMLM TAPI KAMU TAK BERI PELUANG UTK SAYA
BERCAKAP. SAYA CUBA BERITAHU KAMU BERITA GEMBIRA TAPI KAMU TAKUT UTK
MENDENGARNYA.SAYA CUBA UTK SENYUM KPDMU TAPI KAMU SAMBUT SENYUMAN SAYA
DGN KEBENCIAN. SKRG NI KEADAAN SAYA SGT TERUK DAN MAKIN TERUK.

SAYA MINTA MAAF SBB HARI NI SAYA TAK DPT BERJUMPA DGN KAMU.
SAYA TULIS SURAT SEMASA SAYA DI HOSPITAL.SAYA SUDAH KESUNTUKAN MASA.
SAYA MINTA MAAF SBB TERPAKSA BERITAHU KAMU SKRG.
SAYA MINTA MAAF ATAS PERGADUHAN KITA,KAMU MMG SEORG KAWAN YG HEBAT.
SAYA JANJI SAYA AKAN SENTIASA MEMERHATIKAN KAMU.

SALAM KASIH SAYANG,

________________

KAMU PUN BERLARI KE HOSPITAL UTK MEMINTA MAAF PDNYA.
TAPI HANYA IBUNYA SAJE YG ADA DI SITU.
IBUNYA MENEKAP MUKANYA DGN KEDUA BELAH TGNNYA.
DAN DIA PUN MENANGIS.DIA MELUTUT DAN BERDOA SUPAYA TUHAN KEMBALIKAN
ANAKNYA.
KAMU SUDAH TERLAMBAT.KAMU BERHARAP DPT BERITAHU KAWANMU YG KAMU MINTA MAAF DAN UCAPKAN SELAMAT TINGGAL.

PENGAJARANNYA:

SEMUA KAWAN ADA MASA NAIK DAN TURUN.DAN KADANGKALA KAMU PERLU MEMINTA
MAAF.JGN TUNGGU ORG LAIN MELAKUKANNYA DULU.SBB KAMU TAKKAN TAHU APE
AKANTERJADI ESOK HARI.

KALAU KAMU BENAR2 SYGKAN KAWANMU DAN SANGGUP BERKAWAN HINGGA NAFAS
TERAKHIR,TOLONG FORWARDKAN EMAIL INI DAN TUNJUKKAN PDNYA YG KAMU
BENAR2 MEMPUNYAI HATI DAN PERASAAN.

KAMU MASIH BERHATI PERUT JIKA KAMU FWRDKAN EMAIL INI PD SEORG SHJ. TAPI
JIKA KAMU TIDAK BUAT BEGITU, BOLEH KATAKAN YG BILA KAMU PERLUKAN
PERTOLONGAN, TIADA SIAPA YG AKAN MEMBANTU KERANA KAMU TIDAK MENGINGATI
SURAT INI.

I'M THANKFUL U'RE MY FREN....






Thursday, November 26

CeriTe Hari Rayer ✔

memang sudah lame aku x mengedit entri2 kat blog aku nie....
walaupon aku cuti..tp ntah la...agk bz la jugak skarang nih....ahakz....
xde la bz mane pon...saje je membizikn diri....

utk pengetahuan sape2 yg x tahu tu...esok adelah Hari Raye Korban....dimane binatang berkaki empat akan disembelih....
aku mmg xmkn daging korban ni...mase2 rayer ni mmg aku xmkn la daging yg org bagi hntr kat umah...bukan ape..aku x smpai ati sgt..sbb aku ni kesian kat lembu kene sembelih tu..so..aku xkn mkn la daging buat beberape hari....sengal jugak aku kn...nk wat cmne....tp bukan aku x mkn langsung la...
mak aku pon dah prepare nk masak esok..ade rendang, lontong, nasi himpit, kuah kacang..erm....
sedapnye biler pk2 kn.....aku nak mkn soto...tp nnt byk pulak la kn lauk2...so, kite postpone dlu soto tu...huhuhu~

sejak akhir2 nie aku rajin layan facebook..dah jarang sgt bukak friendster ngan tagged...aku tgk kwn2 aku yg lain pon dah mmg addicted to facebook la...sape2 ade fb add la aku yerk!

duduk umah ni...keje aku bangun lmbt je..mkn..tdo..haihhh! aku pon da pasan aku gemok sket da skarang....bile tah aku nk diet...hihihi....mls giler...cam ular sawa baru pas mkn cik bab utan....
melingkar je...keje malas...ape la nk jadi ngan anak Encik Esa ni erk....

x lame ag rezult nak kuar..da la mase besday aku pulak tuh!
giler sakan la kan......selamat menyambut hari jadi skali ngan sambut rezult sampah aku tu nk kuar....drop giler sem ni....mmg hancoss arh!


well....ape2 pon..esok raye..xmao mOody2.....jadi kepade semua kawan2....


....Selamat MenyamBut Hari Raye AidiLadHa....


Monday, November 23

SetiaP waNiTa iTu cHanTek...

Seorang anak laki-laki
kecil bertanya kepada ibunya "Mengapa
ibu menangis?"
"Kerana aku seorang
wanita", kata sang ibu kepadanya.
"Aku tidak mengerti",
kata anak itu.
Ibunya hanya memeluknya
dan berkata, "Dan kau tak akan pernah
mengerti"
Kemudian anak laki-laki
itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa
ibu suka menangis tanpa alasan?"
"Semua wanita menangis
tanpa alasan", hanya itu yang dapat
dikatakan oleh ayahnya.
Anak laki-laki kecil itu
pun lalu tumbuh menjadi seorang
laki-laki dewasa, tetap ingin tahu
mengapa wanita menangis.
Akhirnya ia menghubungi
Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa
wanita begitu mudah menangis?"

Allah berfirman:
"Ketika Aku menciptakan
seorang wanita, ia diharuskan untuk
menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk
menopang dunia; namun, harus cukup
lembut untuk memberikan kenyamanan "
"Aku memberikannya
kekuatan dari dalam untuk mampu
melahirkan anak dan menerima penolakan
yang seringkali datang dari anak-anaknya "
"Aku memberinya
kekerasan untuk membuatnya tetap tegar
ketika orang-orang lain menyerah, dan
mengasuh keluarganya dengan penderitaan
dan kelelahan tanpa mengeluh "
"Aku memberinya kepekaan
untuk mencintai anak-anaknya dalam
setiap keadaan, bahkan ketika anaknya
bersikap sangat menyakiti hatinya "
"Aku memberinya kekuatan
untuk mendukung suaminya dalam
kegagalannya dan melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi
hatinya "
"Aku memberinya
kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa
seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang
menguji kekuatannya dan ketetapan
hatinya untuk berada disisi suaminya
tanpa ragu"
"Dan akhirnya, Aku
memberinya air mata untuk dititiskan dan
ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"korang tahu;¿kecantikan
seorang wanita bukanlah dari pakaian
yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya."
"Kecantikan seorang
wanita harus dilihat dari matanya,
kerana itulah pintu hatinya.. Tempat
dimana cinta itu ada."

Kirimkan ini kepada
setiap wanita yang anda kenal hari ini
untuk memperingati Wanita. Jika Anda
lakukan, sesuatu yang baik akan terjadi.
Anda akan menambah harga diri wanita!

Kirimkan msg ini juga
kepada kaum lelaki, supaya mereka sedar
dan ingat akan kecantikan wanita mereka
yang azali.. bukan pada kecantikan
luaran semata-mata. Selamilah hati
wanita mu.. dan ingat lah...
Setiap Wanita itu Cantik.




Cerite zaMan KanaK KitE....kAn?

emmmmmm....

budak2 yg lahir pd thn 80an mesti ingat
mase skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual buku
cerita. ari ni bg list, esok mintak duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau.
salesman susu pon camtu gak.

- kat library, budak2 mmg baca buku tp
just tengok gamba je. bile ade program
Nilam, sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp yg
berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn
blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.

- main lwn pemadam, syg nak guna utk
padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm
ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade
pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu
pgg pon kat situ.

- bulu ayam jd ramping krn sering
dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume boleh
tp bile time kaler sume hampeh. ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj
la, ape la...

- main game 2D. super contra, super
mario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole
tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang.
Tora pon best gak. Beli se mata2 nak
mainan, coklat die x mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die
kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,
transformers, ninja turtles,
Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.

jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x
smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg
permanent. huhu~

ni la baru zaman kita kawan2

pas r kt member2 korang....
mesti diorg tersengeh2 bace mende nih...
hehehee

chowwwwwwwww......



Saturday, November 14

Aku bErtuNanG...?? ♥♥♥

Hari nie aku baru balik dr Kajang...tmpat abg aku....
disebabkn beberape masalah yg timbul...so, aku dan family terpakse la ke sana membantu....
dan seperti biase....ianya masalah duit....agknye Tuhan mmg tengah uji kitorg la kowt sbb b4 nie x pernah la jugak aku and family aku bermasalah cmnie....

Kelmarin aku gi Kajang dlm kol 3 ptg kitowg bertolak...
on da way tu mmg hujan lebat jugak la....
sampai sane dah dkt2 maghrib lorh....
mak aku ade bawak bekal mknn...msk dr rumah....
so sampai sana boleh mkn.....

ape yg besh?
erm...aku pegi melawat umah kekasih aku....
masok meminang dia kat Bangi...jmpe mak ayh dia....
kih..kih..kih....
agk2 pinangan aku diterime ke?
aku gi umah Hanis lor....umah dia kat syeksen 7....mkn nasi kat umah dia...
lagi pon mak dia keje...ayh dia lak gi smayang Jumaat pastu gi umah nenek dia...
tggal la kitowg berdua je kat umah tu....ape je la yg kitorg wat....
ngan budak yg malas mandi tuh...
main PS2...layan intenet....tgk gambar2 lame dia....borak2...
tapi mcm x sangke jugak aku boleh pegi umah dia tu....rupe2nye dekat je umah dia ngan umah abg aku pon....aku dok umah dia pon x lame...ptg tu aku pon balik...tp sempat la aku bertunang ngan dia....
menjadikn status aku sekarang adelah tunang org....kan Hanis cayang~
wakakaka.....nisa..nnt jemput r dtg aku kawen nnt erk..... :P

pastu kat area tu jugak la aku de jmpe kete cm kete Nisa ni...myvi SE oren no plet JLL...
tp no x hengat la pulak ahn.....
aku ase Nisa kat umah tu ape la yg dia buat?
maklum la...org tengah dilamun chenta....susah nak kaco2 nie....

aku nk gak merayap2 cuti2 sekolah nie...tp kalo dah income pon xde...fulus pon kering....
poket berhabok...ape kes aku nk merayap?
sape nak tanggung...len r kalo aku ni tauke ayam ke ape....
ade plan mcm nk gi picnic ke...genting ke? ade cadangan?
aku sendiri x pasti ngan keadaan sekarang..boleyh ke aku gi.....aku pon mmg x pasti....

jadi sekarang aku pulang ke rumah...
aman rasenye dpt duk rumah....kucing aku pon dua hari ditinggalkan....
kesian dia......
nmpaknye..aku ade plan utk mengubahsuai bilik aku.....
da lame tinggalkan bilik aku nie....awl2 cuti ni la kene projek kemas bilik..

cHow~






aBouT loVe? ❤

If she doesnt call you
[ Its because she is waiting for you to call her ]

When she walks away from you mad
[ Follow her ]

When she stare's at your mouth
[ Kiss her ]

When she pushes you or hit's you
[ Grab her and dont let go ]

When she start's cussing at you
[ Kiss her and tell her you love her ]

When she's quiet
[ Ask her whats wrong ]

When she ignore's you
[ Give her your attention ]

When she pull's away
[ Pull her back ]

When you see her at her worst
[ Tell her she's beautiful ]

When you see her start crying
[Just hold her and dont say a word ]

When you see her walking
[ Sneak up and hug her waist from behind ]

When she's scared
[ Protect her ]

When she lay's her head on your shoulder
[ Tilt her head up and kiss her ]

When she steal's your favorite hat
[ Let her keep it and sleep with it for a night]

When she tease's you
[ Tease her back and make her laugh ]

When she doesnt answer for a long time
[ reassure her that everything is okay ]

When she look's at you with doubt
[ Back yourself up ]

When she say's that she like's you
[ she really does more than you could understand ]

When she grab's at your hands
[ Hold her's and play with her fingers ]

When she bump's into you
[ bump into her back and make her laugh ]

When she tell's you a secret
[ keep it safe and untold ]

When she looks at you in your eyes
[ dont look away until she does ]

When she misses you
[ she's hurting inside ]

When you break her heart
[ the pain never really goes away ]

When she says its over
[ she still wants you to be hers ]

When she repost this bulletin
[ she wants you to read it ]


- Stay on the phone with her even if shes not saying anything.

- When she's mad hug her tight and don't let go then kiss her

- When she says she's ok dont believe it talk with her

- because 10 yrs later she'll remember you

- Call her at 12:00am on her birthday to tell her you love her

- Call her before you sleep and after you wake up

- Treat her like she's all that matters to you.

- Tease her and let her tease you back.

- Stay up all night with her when she's sick.

- Watch her favorite movie with her or her favorite show even if you think its stupid.

- Give her the world.

- Let her wear your clothes.

- When she's bored and sad, hang out with her.

- Let her know she's important.

- Kiss her in the pouring rain.

- When she runs up at you crying, the first thing you say is;
"Who's ass am I kicking babe?"

If you do post this in the next four minutes the one you love will :
�Call you.
�Kiss you.
�Love you.




Tuesday, November 10

AkU yg FruSt..dAmn ShiT~

nak story pasal aku?
ape je yer erk? aku da abeh final exam.....aku da ade kat rumah....
my home sweet home....jmpe mak ayah aku...kucing kesayangan aku crystal....
bilik aku, tilam aku dan pemandangan dr bilik aku....kdg2 aku x nk tdow sebab aku takot x bgn pagi nak tgk pemandangan pagi kat rumah aku....well, after jwb paper math eng ari tu...aku rase nak balik sgt2.....sebab sgt tension...and now....im home...bersyukur sgt2....

dlm bas..mase otw nak balik pahang....aku ade on9...cek rezult....well...
sgt terkejut la biler tgkBI aku dpt C+...bukan ape..
at least aku nk la B- or above...aku x penah ag pegang B- stakat nie...C+ apetah lagi...
agak mengechewakan la....kwn ku yg terer BI dpt band 5 for MUET pon got B+ utk BI...
so? no wonder la aku yg band 3 ni je pon leh cecah C+..tp its too cruel la...xkn xde timbang rase....
klas lain paling koman pon dpt B rite....pergghh......i hope my teacher will change up her mind...
consider la situasi aku kn....well...ngan rezult BI nie...aku mmg x dpt la dekan sem nie...sbb subjek lain pon aku da susah nk score...soo....wish a goodbye dean list....dpt 3 above pon aku da bersyukur.....sedeyh? ye..memang benar aku sedeyh....sakit hati....tertekan....silap2 sakit jiwa ade aku bakar fakulti kat UTM tu....sebab ape? sebab aku tertekan ngan rezult BI...leh pakai x alasan tu?
tp..no wonder jugak...sbb presentation aku terok kn...and aku ade kene aim coz slalu escaped kelas beliau....slalu skip kelas dia..tapi aku xde la smpai goyang2 kaki x buat keje a.k.a report writing tuh...cumer...dia a little bit kedekut ngan mrkah...and i dunno la beliau sedar or not...

so, aku pon tgk la citer korea utk tenangkan jiwe yg kacau...sakit hati + sakit kepale.....
kalau aku tau jd cmni aku drop je subjek ni awl2...or kalau aku tau jd cmni...aku amek seksyen BI yg lain....itu akn ubah banyak bnd....dengan keadaan yg lebih tenang utk belajar BI....

then.....aku dpt tau rezult signal....Alhamdulillah...dpt A...and aku ase ade rezult2 lain yg coming up next....so.....lantak la.....pointer aku da drop pon sbb BI tu....bnd2 minor pon aku x dpt score....mmg frust.....

ape2 pon....aku harap aku dpt ketenangan kat rumah.....myb kalau aku kat UTM..aku akn buat tindakan2 bodow....so....Alhamdulillah.....rumah aku byk bagi ketenangan....and....kepade kwn2 lain...yg frust mcm aku....life must go on....Dr Nasrul penah ckp...kalau xde gagal....asyik score je....bosan la kn...kene la ade dpt rendah skali skale....

im still not giving up....tapi x bermakne luke aku dah terubat....bnd2 yg cacat...biasenye aku xkn lupe.....
arioOoos......




ツ mY teArs...__1 litre of tears__

mate aku da bengkak?????
ahah! da lame aku x nanges bengkak2 gini...so skunk apesal aku nanges nie??
yeaaa.....aku tgk satu citer korea nie...tgkap leleh arh....xtahan aku....
tp nie bukan sal chenta yeap.....aku citer sikit meh....
citer ni sal seorg gurl name aya...dia disahkan mengidap penyakit 'spinnocerebellar atrophy'..
pelik bunyi nye....same pelik ngan penyakit nie....seksa weyh....aku tgk smpai nanges2...byg arh kalau sniri yg tanggung....biler tgk citer nie...aku rase bersyukur sgt kat Allah yg kekalkan segala kesihatan aku....aya nie student yg mmg periang..aktif..pandai...baik...
skali tetibe, dia dpt tau penyakit nie..mmg down la...ag down dr aku dpt C+ dlm BI sem nie...da mcm xde life..sbb pnyakit ni incureable..
dia slalu ckp kenape dia yg kene...kenape dia yg dpt penyakit nie...dia baru 15 tahun......dia akn lumpuh, x leh bercakap, and hilang upaya sikit2...dr umor dia 15 smpai la umor dia 20 lbh dia menderita..
bertahan.....x giv up an tulis diari smpai saat terakhir...diari dia org amek publishkn jd buku....cite ni adaptasi dr true story...dlm citer ni dia ade selitkan gambar original aya-san...
ape2 pon aku mmg sedeyh sbb kagum tgk dia nye semangat tuh...and siriesly..citer ni mmg touching....aku mmg feeling la tgk citer ni...jrg arh aku nak nanges smpai bengkak2 nie weh kalo xde sebab....
agi pon...coz citer ni based on true story...mmg kompem ag aku sedeyh sbb bygkan life sebenar aya tuh...and aya meninggal pade 1988...mse tu aku x lahir lagi....tp biler tgk citer ni aku bayangkan je citer ni kisah benar....mmg sadis...da la pelakot tu comel...adeyh la....
utk aya yg sebenarnye.....aku kagum ngan dia...masih menulis diari dan x give up smpai last hayat dia...
dia mmg kuat.....may God bless on Aya...

ni la keje aku dr malam td..tgk korea smpai habess.....aku mmg x jd keje lain kalo dah berhantu tgk korea..sbb tu la aku xmao tgk....nnt melekat dpn laptop...haihhh~
nak tdow pon da susah nie sbb mate da bengkak....nk tutop pon susah....
ape daa nk jd ngan aku nie...da pukol 5 pagi da pon.....aku tgk citer nie sebab tensyen ngan gred BI aku yg C+ tu la...so....gtg...
chiaOOo...tgk la citer nie....mmg besh kalau nak nanges.....




Sunday, November 1

Jiwe yg x tenang...

Assalammualaikum~

jiwe aku x berape nak tenang sekarang......
sebab? aku sendiri x pasti.....
kadang2 rase nk marah pon ader....sebab?
yg aku sendiri pon x pasti...
aku nak datang bulan kowt?
lalala~

tapi mggu final exam..jiwe memang kacau.....
tertekan....stress....

kalau la anda bercouple...
disaat exam nie?..
anda perlu memilih salah satu? pelajaran ataupon pasangan anda?
yg mane yg akan anda pilih?
salah satu perlu dilepaskan?..
pilihlah pelajaran...sebab ia menjamin mase depan anda....pasangan anda belum tentu membahagiakan anda suatu hari nanti sungguhpun anda memberikan sejuta rase cinte pade beliau...sebab pasangan anda juga manusia...ade sifat pentingkan diri....jadi..itu yg anda perlu fahami..

sebenarnye aku ngah busan nie...so,
mengarut la sket2....cam la x bese aku merapek meraban kat blog nie...
kalau abg2 aku...bace blog nie....errmm.....
kepade abg2 ku....adik bongsumu ini masih sehat....cumer kdg2 tertekan dan mengarut x tentu pasal dlm blog nie....
semua bahan dan cerite dalam blog nie adelah tertutup dan tidak pasti kesahihannye...jadi...sile jgn percaye...ini hanyelah jamban membuang stress dalam pale otak nie...


another 2 paper to go....
Tekno and math Kejut....
apekah itu? aku pon x tau la..sbb aku belom study lagi...
jadi sile jgn tanye....
kokurikulum aku baru je abes siang td....tu satu lagi beban pale otak aku ngan badan aku kene pikul...cerite pasal tu dah abeh da....

kepale aku sakit sekarang....jiwe pon mmg x tenang seperti yg aku ckp....
tp aku menulis merapu kat blog nie..aku pon x tau aku sedar ke x....
ape2 yg aku ckp tu kire halal je la erk....
nk kate aku tegok alkohol aku ni mne sentuh benda2 haram tu....
tp pale da kenoneng nie..rOmate aku da cHiaoo balik umah....bz ngan bisnesnyer...
jadi...da2....stop...
aku da mls nk pk byk2 lagi....
ape2..pas final aku sambung agi merapu meraban aku dlm ni k....
ChaLooOOo~


Thursday, October 22

...StUdy WeeK yg StreSS...

....Assalammualaikum...
mggu depan da nak final exam.....
hurmmm.......apekah aku dah ready? soklan yg senang kalo kuar exam nie....
mesty ar belom kn......da namenyer pon aku kuar merayap..
dok bilik membongkang je tdow......berborak,.....stady ke mane.....buku ke mane....

skali td aku gi tgk markah utk test 2 aku..subjek device.....
haaa...amek ko....x sampai separoh pon...bijak kn aku......
kalau da stdy pon x bape nak betol...mcm mne r aku nk jawab test.....
seb baek test 1 aku leh back up ag..kalau x aku ase aku da terjun bgnn kat FKE tu td da....
so..carrymark aku masih ok sbb xde la hancoOr gila kn....cumer sepatotnye aku leh dpt lebih lagi kalau aku betol2 wat test 2 ari tuh....dan aku rase kechewa jugak la ngn diri sendiri....
mmg dah terang ag berspotlight kn salah aku....

aku down? ye..mmg aku down....ase aku da jd makin bodow...kalau stdy pon mcm xde efek je ag pasnih.....kalau ikot cm nk pasrah je utk final ni...
tp....diri aku x benarkan jugak.....apesal tah...padehal aku mmg ase frust..down...kechewa...sedeyh....berbagai perasaan semua....
jd..aku stdy la jugak sikit2......walaupon xde la paham sgt......tp ade usaha la jugak.....
mungkin aku ade ag kewarasan kowt? ntah la...tu aku sendiri x pasti..sbb kadang2 manusia ni x paham diri sendiri jugak.....
ape2 pon...aku ase bersyukur ngan ap yg ader..sbb aku yakin...Allah Maha Adil....walaupon iman aku ni x kuat maner.....aku cuber la yg terbaik...juz...kdg2 tu dtg biol dan sengal aku...mmg aku mls nk stdy..x sentuh buku...
bace 10x pon x masok2 dlm pale otak nie......
jadi...doakan utk aku 4 dis Final.....walaupon aku x target tggi utk kali nie..tp aku masih perlu belajar.......

aku jugak doakan kepade semua kwn2 aku supaye same2 dpt jwb final....x kesah la kepade yg membenci aku....yg aku benci pon.....semua aku doakan berjaye....sebab seronok kalau same2 kongsi kejayaan.....xde sdeyh2.....xde gadoh2....
dan kite semua belajar utk berjaye...masing2 ade tujuan dan matlamat sendiri...

ChaLLoOOooo~
..Wassalam..




Sunday, October 18

CheNta HaTi..?

________________________________________________________________

di saat nie...aku sorg2 dlm bilik....romate aku da balik umah....kawan2 aku yg lain? hadoyaiiii....semua kuar date....aku lak? sob3x..... sape la nk ajk aku kuar date....sedeyh kn....
tu la pasal....ade balak jauh susah..balak dekat pon byk masalah....xde balak bosan lak....
kesimpulannyer? anda pikir la kn....saye pon da malas nk pikir da....

________________________________________________________________

pernah ke aku jatOh cHenta?
aku sniri pn x tau...korang mesty ar lagi x tau kn....jd aku pon x rase nk amek tau lagi dah....
kadang2 tu aku de pikir gak...
ngan sape la aku jatoH chenta nnt...
cmner la rupe jodoh aku...ade ke jodoh utk aku?...cm nk wat solat sunat lak kn....nk tau sape jodoh aku.....x mcm gersang lak kalau aku wat cmtu nnt....umo baru 20....da nk pikir kawen......
tapi ramai je ahn kawan2 aku yg da kawen.....dan sebab pikir sal bnd tu la aku de terpikir da mls nk blaja...nk kawen jer....tggu jer org masok meminang aku....tp kalau yg masok meminang aku tu dah keje..gaji besor len citer ar....ntah2 xde sape nak kat aku....kalau ade pon mat gian jer la kot?....hahaha...jadi nampak nyer mungkin sebab aku pikir cmnie la aku masih lagi belajar sampai skarang.....


sebenarnye aku baru je lepas skodeng kwn2 aku kuar date....
hari nie.....Cik H ngan Cik C kuar date...masing2 ngan senior mereka.....huhuhuhu~
lawak pon ade gak....Cik N pulak nampaknye sedang bahagie di umah sebab baru dapat balak smalam....dilamar di tepi pantai....abeh macho2 Cik N yg ader.....klakar jugak...tp standard ar tuh kn....macho2 pon caer jugak kn Cik N kn...lalala~
ah... aku pulak tetibe mcm nk cari balak jugak....leh ajk aku kuar date...
tp aku xmo la pakai amek je sape2 jd balak aku....aku nk yg serasi ngan aku...yg paham aku.....
cm kwn2 aku nie sumer kate diorg selesa jer ngan balak2 diorg nie.....hadoiiii~
susah jugak la jd aku nie kn....muahahaha~

org yg aku suke x suke kat aku....org yg aku x suke pon x suke gak kt aku....
so....mcm maner???....
nak soh aku wat diskaun kot baru de org lamar aku...lalala~
igt aku nie jusco sale ke pe....

so....utk entri kali ni xde specification ape2 yg aku nk wat....juz nak ngarot2...bebel2.....
mungkin sebab aku masih lagi belom ade moOd utk study dan aku sebenarnye sedang BOsan......!

ChiAoOOooo~

_________________________________________________________________