Wednesday, December 15

cengkerik!! im sOrry!! aku yg x bOleh tidO..._**


nikmatilah wahai pembaca belOg ku ::

cantik x?? kan? aku nak rumah macam ni la nanti..bile? nanti la....
ni pemandangan yg cantik kan?? kan??
haah..ni la istana yg aku selalu bayangkan bile jadi puteri raja, kawin ngan putera raja dtg lamar aku cm dlm citer cinderella. [PERASAN LA KAU!]
Ouh.indah nye kalau dapat tgk pemandangan ni live punyer!!



gambar di atas ade mOtif ke?
nampak tak aku macam____
Ouh...bOsan? haah...MEMANG PON!!

sebab tu entri ni aku buat pada jam 5.30 pagi..
wat the??!! aku x tdo ke?? perlu tanye ke??

aku dah try tido td tapi :

1. ngah aku sedap2 melepak layan mate sambil gOlek2 nk tido nih, tetibe dengar bunyi cengkerik kuat nak mampOs! aku bangun. dia senyap jap. pastu aku baring dia stat berirama rentak lagu bagai ape tah. perghh..hangen gak.bunyik cm kat luar..skali aku kaji selidik.pergh! dalam bilik aku dOe! setelah mencari sumbernye. dia sedang mkn angin kat pintu bilik aku. dengan segala kudrat aku halau beliau pada jam 4 tadi. dan suasana kembali normal.

2. aku pOn sambung tidO.tetibe aku terpikir, ape la lelaki yg aku minat tengah buat sekarang ek? tengah tidO ke? mesty la tidO kan.? dia tidO berdengkur x? mulut ternganga ke x? dia pOsing tidO cmne? arghh!! makin x bOleh tido pulak. ni sume cengkerik tadi punye pasal lah!!

3. aku pOn mesej kwn2 aku.xde reply.sume da tidO ke? aku tggu sampai diOrg reply tp x reply2 jugak! x tidO2 jugak nih.

4. aku pOn bace la kOmik kOuru : cOlOurs , dengan harapan aku mengantOk.aku pOn bace punye bace. smpai siap2 nanges agi sebab taching sangat. kuar hingus bagai. sampai habeh 1 buku! nampak cm aku dah tidO ke?? masih le aku di bumi real. aku syak aku dah alam mimpi. tapi tetibe aku layan taching sampai terbayang pulak aku jadi pOmpuan dalam kOmik tu.makin taching dan mengarut2 aku pikir segala bayangan sampai makin x lelap. makin emO dan makin tacing!!

5. pastu aku pikir lak pasal diri aku yg alOne ni. sampai bile la nak single mingle nih.nk cari lelaki yg sesuai. semua lelaki yg aku selesa x suke aku pOn. dOrg anggap aku mcm kawan je. perempuan yg best dibuat kawan. xde sOrg pOn luahkan perasaan ke, bg hint suke aku ke. memang xde! huwaaa!! xde lelaki suke aku pOn! xkan la aku nak hamek lelaki yg aku kenal kat fesbuk x penah jumpe muke dOrg jadi bOifren aku!! xkan lah kn?? haissshh..xkan lah...OOoww...takkanlah kan..kan3??!! hurrm..tak kan lah kan? takkan........

kesimpulan : aku masih berjaga. dengan mata kanan aku ni bengkak sebab _____ aku tatau la name dia ape.tapi bengkak la.saket lak tuh.nanges td bace kOmik pOn lagi sakit.

mungkin aku kena berjOget sampai pengsan. nanty aku tidO lame sgt pulak.

huwOoo...da Azan Subuh la...

aku tak tidO lagi ni.?? cmne ni? saspen dah...alahai! esOk mesty ngantOk... nak tidO ke xnak?
smayang dulu.

pastu? nak tidO ke tak nak?

biarlah rahsia...HAHAHAHAHA!

sambung bace kOmik? panggil cengkerik nyanyi lagu sedap2 tu dtg smule??

tetibe aku terpikir. sian la cengkerik tadi tu. dia ngah sedap2 nyanyi gesek2 perot dia tetibe aku kacau daun kn.? bayangkan kalau aku ngah karOk, ade Org marah2 halau aku? mesty aku emO kn?? kan??
sian cengkerik tu.aku halau dia sampai jamban.pastu dia senyap da.mesty dia sedih aku halau dia.wahhh!! aku bersalah!! cengkerik!!! im sOrry!!!! aku ade masalah tidO. bukan salah kau!! bukan sebab kO nyanyi x sedap wahai cengkerik..!! dia dah x bunyi ag sampai skarang..aku lah yg bersalah nampaknye.. Ohhh! tidak....

nampaknye entri aku semakin psycO. jadi baik aku berhenti becakap sebelum makin krOnik. Ok. tata. aDiOOos!



10 comments :

  1. agak ahhh psycho, aku baca pon naik cuakk!

    lepas nih ko kira kambing dow, br ngntok kot!

    sis, chilaxx ah! lu boleh bangga lebih per, lu hidop sorng2 dengan kewl... jgn sedih2 keyh? when the time comes ko mesti jumpa la dgn mr right ko! hee.

    ReplyDelete
  2. yess ! i telah "tido malam" , malam td :D

    ReplyDelete
  3. ain..x ley tdo msg aku...
    hahaha..
    aku pn x ley tdo la memlm..
    pas sbh br tdo..
    wa~~~~

    ReplyDelete
  4. Yang penting dgr azan g sembahyang..pastu nak tido ke apa ke lantak lah kan..ni confirm tido lagi ni

    ReplyDelete
  5. aisha : kira kambing ngan kira cengkerik la..bela kasi banyak .agagaga... hOo..betol3..kne kasi jumpe mr rite..tp mr rite lmbt sgt muncul nt jmpe mr wrong lak..aiyOO.

    shey : sOb3..i tido siang...lame plak tu.. =(

    eszol : eyebag?? hOoo???

    syaie : hOoo...aku xde la tiap2 kali lepas subuh..bese kul 3 da tdo da...huuu..mlm td aneh sgt..sOB3..

    kmvs : hehe..haah..kasi buat yg wajib dlu ahn.. =)

    ReplyDelete
  6. berzikir kalo tk dpt tido.
    nnti lame2, mesti tido.


    mesti cengkerik tuh sumph ko tk boleh tido sbb ko kaco die berdondang syg.
    kesian cegkerik tuh.
    haha :P

    ReplyDelete
  7. better u kire cengkerik la...
    cengkerik hitam 1..
    cengkerik hitam 2...
    samapai beratus2 pun xpe...
    pastikan hitam bkn biru or merah.....
    selamat mencube,,

    ReplyDelete
  8. salam ain busuk!!
    masihkah ko ingat akan diriku? hehe...
    btw, 3rd pic dlm gambar tu, castle ape ek?
    sbb nmpk cam castle kat tmpt ak, Prague Castle.. ^^

    ReplyDelete
  9. hOooo..waaa....diana!!!!
    tempat ko ke?? cantik gila...
    aku pon tatau la tempat ape sbenanye..aku google 'night view' je pastu ade gamba ni..cun je aku copy la..hehehe...
    bestnye..ko penah pegi la eh..besh4!!!

    ReplyDelete

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::