Friday, June 18

Lemak Oh Lemak..syg sgt ke kO pade aku?_**



hari nie x makan nasi?
ape pasat?
sebab tadi aku sempat belek lemak2 hasil ternakan aku yg berjaya..
fuhhhh..memang belambak...
aku tatau nak sOrOk mane lemak aku nie..
kalo kasi mampat pOn takot rabak lak pakaian aku nanti..
sOlutiOn : kena diet la der..
watdehek??!!

ape kah Org yg mcm aku nie mampu mengubahnye?
answer : ye.anda mampu mengubahnye..

biler aku tgk |the biggest loser| tu kan..aisshh..
memang dtg sumber inspirasi yg berkObar kObar tu hah..
kadang2 siap exercise hari tu jugak..
tapi sehari je la..sOknyer lOse cOntrOl blek dah...'apO nk buek...'
tgk cite |200 pOunds beauty| : berangan lak jadi kurus selim melim cam beliau..
arhhh...ade hati la pulak..siap mimpi2 gitu..
hadeh..dah krOnik dah..

padehal dr dulu kOwt aku nak kurus2 tp usaha tarak..hampeh! watdehek??!!
kegagalan aku adelah bila aku x mampu nak start pOn utk cuba kurus..
sO.kekallah aku bersama lemak2 kesayangan aku yg setia menemani aku 24/7..
dan nampaknye lemak2 aku sgt sygkan aku sampai x sanggup meninggalkan aku..
myb sebab jagaan yg baik dari aku kn...

aduhaaaiii lemak...
bile la kO nak belah!!!
wadduuhh...kOk gawat sih...

selain exercise?
selain jOg, arobik kejadah suma tu?
ape aku leh buat?

slOw2 der..aku ade pasan satu prOduk yg kwn2 aku ckp berkesan..
jusmate apekebende alah tah...Dr rOzmi ke rOmzi tah lah..
bagus ehk? bley caye ke?
kang pas makan dah kurus, brenti makan, berduyun-duyun lak lemak aku kejar aku..
menepek kat badan aku smule..
urgghhh!!...memang mimpi kejap je la aku kurus..silap2 makin berdOzen lak lemak aku...

lemak Oh lemak..
begitu sayangkah kau padaku??






9 comments :

  1. Sedekah kat saya la lemak tu. Xlarat dah nk naikkan berat badan, melantak tak ingat dunia pun tetap kering semacam je.

    ReplyDelete
  2. hoooo...mao kah?
    boleh pos x nih?
    huuu..sedeyh2~

    ReplyDelete
  3. sem depan jOgging same2 yOk..haha

    ReplyDelete
  4. hyeppp...sy slalu follow blog awk..xtau nape sy ttarik..stat dr fb..nice 2 know u..:)

    ReplyDelete
  5. erm cube try krim biosireh bio slim tu. pecah lemak gak la. bole tahan la. rasa bdn cam pakai kerusi urut. hahaha. ni da kire promote nih

    untuk tudung murah2, sile terjah sini ye Awe's Little Shop
    untuk blogwalking,sile terjah sini ye My So-Called Life

    ReplyDelete
  6. anonymous: sler2...bace kalo rajin..thankz ek..
    =)

    ReplyDelete
  7. antu _awe: hehehe.....bole caye ek?? menjadi ke??
    okeyh2..thankz...

    ReplyDelete
  8. secara teorinya, semua tips diet yg kita dengar di luar sana adalah berkenaan 'mengurangkan pengambilan' kalori (makanan) tapi 'meningkatkan penggunaan' kalori (aktiviti), dan semua ini bersamaan dengan weight loss.. adakah kita perlukan pil kurus dan jus mate 5 utk kurus? tidak.. apa yg kita perlukan hanya satu, iaitu ILMU..

    My tips berkenaan diet dan kesihatan
    http://sususejat.com

    ReplyDelete

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::