Saturday, March 20

Sabtu tanpa Jumaat_**

errm...nampaknye aku dah skip hari jumaat...sebenarnye aku ade nk pOst utk hari jumaat....tapi mase x mengizinkan dan aku memang x berape ade mOod nk bercerite...

sO..hari sabtu....
hari nie terasa singkat...aku tersedar kejap pagi td and aku tido semula...ngantOk memang sangat2 la..kalu dah rase taik mate tu melekat mmg mcm xnk bukak2 dah...at last...i woke up at 3 pm...see?? mmg lambat..sO..kire2 12 jam aku tido la...aku dah tau dah..kalu xde event ape2 mmg aku x bgun awal...tetibe rOmate aku pon dah balik rumah...ade Syaza kat bilik aku tgh On9..sbb bilik aku dpt wifi laju lak kn....sampai la skang keje aku makan kerOpok..on9..bOrak2 ngan Hanis yg datang bilik aku...pastu tido kejap balik...pastu On9... aku ade lyfe ke? mesti la ade..kalau x aku dah dOk kat kubur paling dekat ngan UTM nie dah....

then..abOut semalam? aku xde minat sgt nak ckp..tp semalam memang hOt...hOt pasal ape? pasal aku lah...yg diperkatakan merampas bOifren Org...aku x sangke aku bOleh jejak sape laki yg pOmpuan tu ckp..dengan bantuan kawan2 ye....haih..sangat unexpected...
yer la..laki yg ko xde hati langsung..tetibe je ade org kate ko gila kat dia..whut the hell..??? ingat aku sampah ke boleh gune kan? yerp..memang aku marah..kadang2 aku hOt tempered...tp tgk keadaan...
alahai..dengan abg aku yg panas baran ke-2 tu pon aku boleh x bertegur sampai setahun...inikan pulak orang asing yg carik pasal kn...aper la sgt...ntah2 aku jadik gila aku bunuh je org...Astaghfirullah..mintak jauh la bnde2 mcm nie...
cumer..jenis aku nie..aku x suke nk banyak bunyik..aku marah..aku buat...xde aku mcm M16 nk fire2 nih...mcm ayat2 hina yg pompuan tu bg kat aku...aku letak je kat notes...biar satu fesbuk bace dan biar diorg judge sendiri aku nie sebenarnye pompuan gatal ke x??..kn?
laki2 yg comment, mesej aku kat fesbuk, fs ngan tagged tu pon aku x lyn sgt...klakar lah...
inikan pulak laki..ex-classmate aku yg aku x brape nk pandang pon...dan laki tu pon memang layan sumer org baik xkire laki ke pompuan..tu pandangan aku dulu la..skarang pandangan aku ngan kwn2 pade laki tu dah bertukar....rase menjengkelkan je...memang aku xmO ade kaitan langsung ngan laki yg mcm ni..perasan..mempergunakan aku nak bergadoh ngan awek...tp aku boleh sabar lagi la kalau berdepan ngan dia..cOoL gila...jgn kecoh2 awl2...bikin malu diri sendiri jugak nnt...dulu...aku respek laki tu kapel ngn pompuan nie..dua2 same padan, sesuai sgt..kwn2 aku pon setuju..ayt2 dia mcm beriman je...tapi x sangke ..rupe2nye memang kite x boleh jugde org dari rupe....
rupe aku baik kn? hakikatnye aku xder la baik sgt....kadang2 aku boleh je jadi jahat...tapi itulah...tengok la bile aku rase aku nak bertukar jd vampire ke..raksasa belalang ke..tetibe aku buat lawak sepastik...wawawa~ sO..biarlah orang yg kenal aku je dapat menilai aku baik atau jahat....Tuhan jadikan manusia dari pelbagai segi...

dan memang aku pakai tudung On Off...tapi x semestinye Org mcm ni jahat atau baik...x semestinye Org yg pakai tudung baik sgt dan Org free hair jahat...tapi ade la jugak yang pakai tudung memang baik dan yg free hair dah la x pakai tudung..jahat nak mampOs plak tu...aku x tau la tapi korg sepatotnye ade contoh2 yg dekat area2 korg and nilai lah sendiri..renung-renungkanlah dan selamat beramal...hik hik hik...cumer aku hanya mengurangkan dOse dengan memakai tudung jugak..tp kadang2 aku malas aku free hair lah...itu adelah antara kite dengan Allah..org lain hanya mampu nasihat...tapi x dinafikan sepatutnye memang lah perempuan Islam wajib menutup aurat...
tapikan? ade kn yg pakai tudung tp baju ketat Ya Rabbi..mcm mane tu? baju ketat kira buka aurat jugak...slalu org pertikaikan bile free hair je..i know la sbb i pon belajar agama jugak ok..cumer manusia ni sukar nak praktikkan..memang aku lemah...sO..seperti biase..renung-renungkanlah......hihihi...

sepanjang hari ni..Skudai menerima cuaca mendung dan dingin....semua student nampaknye x keluar bilik berhibernasi...bayang la student2 UTM berselubung dlm selimut kat ats katil pade hari Sabtu dengan cuaca hujan yang sangat sejuk...hurrmm....aku mesti akn rindu saat2 mcm nie dalam masa 10 tahun akn datang..InsyaAllah..kalau aku panjang umur...

sO..gtg..mau pegi makan....

ChiaOoo~

5 comments :

  1. dah agak dah.
    mesti laki tue nak sebarkan berita ta btol nak wat fitnah semata2 nak wat awek die jeles supaya awek die takot kehilangan die pastue die nak nak gitao awek die yg die tue agak hot kat utm neh dan digilai ramai supaya awek die takot kehilangan die yg bajet die hot.

    eh?ape lak mencarut kat sni.hahahaah.

    but wat i thought after reading your notes was proven!
    sbb member pnah jugak kene macam tue.
    mamat rasa hensem bajet member minat kat die sdgkan member tue dah ade balak.5 tahun dah kapel kot.
    then awek die serang ta pasal2.
    time awek die serang tue gitao lah dah ade bf n etc etc.
    baru tao die rasa malu.
    perasan gilos mamat bedebah bajet hot mmg camtue~
    huhu

    sungguh tak cool.
    hoho.
    ntah pape kan?

    ReplyDelete
  2. hoh..?? rupenye ade kes yg lebih kurang gak la ni?? ahah! betol3! mmg pon...malangnye sbb sy single lah kn..tp seb bek kwn2 ramai yg back up..aisshh...mmg sgt x cool la laki pasan cmni..da la mcm xde ego langsung ngan awek..at least ade la sket..baru macho..pastu gunekn lak kwn sendiri nak bajet hot..eee....geli gila...kalau ensem sgt xper la..ni stakat 50-50 je pon..huhuhu...tp nk wat cmne..da sifat perasan dia cmtu...xleh wat ape la...org ajk tgk wayang main2 pon boleh dia anggap siyes siap citer kt awek dia lg tu..bayang la kalau ajk betol..da la bukan ajk dia je..ajk sume kwn2 lain kot laki pompuan..aissh..mmg sah pasan sgt dah..huhuhu~

    ReplyDelete
  3. yurp.pnah jadik kat member gak dulu.
    die pom terkejot.
    apetah g kitorang neh.
    haha.
    biase r tue.
    kalo kapel kdg kdg ade jenis laki takot ngan awek.
    hahahahaha.sbb tue tade ego dah.
    syg sgt kot.
    muahahaha.
    biar jer die.
    tayah ler dkatkan diri ngan die lagi.
    even tegur pom dok sah ler.
    kalo tak ade lak keperasanan datang kembali.
    hohoho.

    ReplyDelete
  4. hohoho...betol2...mmg xmao tego dah pasnih...
    nanti kang dia pasan dia habaq lagi kat awek dia..adoyaai..parah2.....
    betol2....kadang2 syg awek sgt....mmg la bagus...tp aih...sampai buang kwn la plak kn..ishk3...anti betol...huhuhu~
    seb bek kes da selesai..hihihi~

    ReplyDelete

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::