Sunday, May 30

FaCebOok MangKoK suDah Tiada..sOb3!__**


....PenguMuman..penGumuMan....

Fesbuk mangkok chenta a.k.a nur farahin kini sudah tiada lagi...sO..harap maklum la yer...
mase kat kampOng aku dengan semangatnyer telah mendelete sume manusia2 yg penting dan x penting dlm fesbuk aku..yeaah! aku dah remOve kwn2 aku b4 sempat 2 mggu fesbuk aku stOp berOperasi sepenuhnye..


ayat lazim..
"kenape delete fesbuk?"

jawapan lazim aku..
"sajer je..dah bOsan"


a'ah..mmg aku dah serabOt ngah fesbuk aku..
siyes lah...
ramai sgt manusia yg x knl..
pastu mesej aku sehari bOleh dpt dekat nk 20-30..
friend request kalo tggl sehari je ade dekat 30 lbh..
urghh...nak kate muke aku cun sgt ke sbb tu dOrg add..
eyt2..ko jgn perasan lah farahin weyh..
tu sumer gamba edit..x nampak lagi badan aku yg gemOk ni..
stakat muke aku yg edit kat PhOtO scape tu..dr gelap2 jd putih melepak..
memang r Org kne tipu...ahahaha! canggeh teknologi skarang..
kalO ade jerawat batu kat pipi pOwn bOleh buang...kasi x nmpak..demm!!

sO..berbalik pade kesah aku dah buang FB aku..
maka..dengan ini aku telah pOn membuat FesBuk baru..
errm..saper2 yg kOmen aku sahaje yg bOleh add aku kat Fesbuk a.k.a kwn2 blOgging aku.
yg aku x kenal sgt tu..maap la eh..aku da mls nk apprOve..serik dah...
tuduh aku rampas balak Org la, sOmbOnk la, perasan lawa la, perangai huduh la..
shittt!! kOwg mmg suke kOmplen Org kan..aku padam fesbuk..fine!

saper2 yg nak berkenalan ngan aku...
siler la kOmen2 di belOg aku nie...
dah kenal baru lah aku apprOve..
amacam?? watdehek??!!
[pasan je ade Org nk berkenalan ngn aku nie]


tp fesbuk aku dlu glamer la jugak ek..
sbb tetibe ade org yg aku chat kt ym..
tanye aku glamer ke x..dia kate kwn dia siap ckp..
'sape x knl ain, glamer...'
ehem2! adekah ayt menyindir?
atau memuji..?
demm..!! aku perasan lagi..!





stakat ni kwn aku kat fesbuk baru ade dlm 100 lbh..
ahah..sikit jer..nak banding ngan dulu ade 4000 lbh..
tp yg penting aku hepi, bahagia, tenang dan macam2 lagi la!...
anda puas hati, saye senang sekali!
ChiaOo..





14 comments :

  1. huhu,, tu la.. patut dri awl2 lgi add org yang kenal jew.. ramai2 tpi tak kenal buat apa kan.. =)

    ReplyDelete
  2. hahaha..nk wat cmner...'baik hati'
    approve sumer...

    ReplyDelete
  3. nak ai..ramai betul peminat sampai kena delete fb ni..

    ReplyDelete
  4. ahha..patot la aku mcm pnh jmpa..dak utm..hak3

    ReplyDelete
  5. aih..tu la..igt xnk buat baru..tp susah lak.nk contact kwn lame..

    ek aku skema? dak utm gak kah? adoii.bahaye2.

    ReplyDelete
  6. letak jer gambar kosong kat pesbok .. xramai la rajin nak add ...

    ReplyDelete
  7. huhuhu...tp nnt kwn2 n sedare2 x pasan lak...tu la susahnyer..

    ReplyDelete
  8. terasa gangguan pulak miaw2 nih..
    almaklumlah guna ntbk tecik jek..huhu
    hurm, bebalik pd topik...

    cam akuh just approve org yg akuh kenal j...
    n maner2 yg x kenal akuh tgok dulu profile die,
    then tgok Mutual Friends kalo takat sorg 2, akuh accept..

    n kalo matual frend die cam pelik jek pon akuh x accept. [cth: die add abg akuh,then add kwn penk, then add opis mate, tetibe kat frenlist die der school mate or pape lar....]reason akuh ignore sbb matual fren die sgt2 pelik..cz g add sume kengkwn or sedara mara akuh yg xder kaitan ngn die...org mcm nih biasenyer der niat lain...

    as a kwn berblOg..akuh nasihatkan ko pilih mane yg kenal jek...sbb total fren yg kiter ader tuh bukan kebanggan..tp biarkan die berkualiti...

    memalam nih rajin plak akuh berkomen2...huhu

    neway slm kenal2 yep..

    ReplyDelete
  9. hahaha...eazlye....
    tengs2...semangat ko bg cadangan..
    aku da buat baru nie..
    mmg aku tapis la...mls jugak nk knln2 nie..
    da serik da dlu..
    pakai app je..

    ReplyDelete
  10. welkam2...nih tgh maraton blOg mau nih..
    sj bosan xder keje..hahaha...

    owh yea..eazlye ngn ezfezrid tuh org yg same yep...profile jek len2....[takot kompius plak..]

    ReplyDelete
  11. aiyOo..mmg kompius gak..hehehe...
    sowi la kuceng ni nyemak lak kat tpi ni ek..
    wakaka..marathon ek..moge x pengsan lps maraton ek..
    da pg dh ni..
    =)

    ReplyDelete
  12. xpe2...
    abaikan jek miaw nih...
    yep2..mate pon dah berkata, sudah2 lar..sok nk merayap lagik..akuh letih nih woii..hahaha

    ReplyDelete
  13. hehehe.....wakaka..ape2 pon thankz menjadi my flower..err...follower!
    have a nice day..

    =)

    ReplyDelete

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::