Tuesday, May 4

kesah bOs ngan pekerjanye_**


___________________________________________________________________________

Ni kisah satu org manusia yg dilantik menggantikan bos baru di sebuah kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai, plus pemalas lagi, bos baru yang bajet power ni pon decide nak ajar mereka sikit first day dia kat kompeni tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot.

Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit.
Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.
"Bape gaji awak?"
bOs bertanya dgn nada yg agak keras
"Dalam RM800" pekerja tu pon jawab ngan slumbernye.
Bos tu pon balas,
"Nah amik ni Rm800,berambus dari sini, kalau nak malas2 keje tempat lain".


Pekerja tu pon ngan toya nye amik duit tu, lalu terus blah camtu jek. Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape malas, korg kene pecat! Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.

Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,
"Mamat tadi tu kerja department mana?"

Jawab si pekerja,"Owh, dia tu dtg anto pizza, tak keje sini pun".


______________________________________________________________________________


miahahahaha.hamek la ko bos baru.mungkinlah bOs baru banyak duit.
p/s:kenalilah pekerja anda dahulu.




4 comments :

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::