Friday, May 14

cErita Chenta bUdak skOla_**




Terdapat seorang gadis di sebuah kampung...
namanya minah...
minah merupakan seorang gadis yg ayu....
dia dibesarkan dengan didikan yg bagus oleh bapaknye yg garang gila tuh...
minah merupakan awek yg diminati oleh budak2 disekolahnye..
(maklumlah, awek cun)
haaiiihh..
tapi tao2 lah.
minah mestilah x layan dorg semua..
stakat kwn2 je lah....
kawan2 pompuan pon byk la yg jeles kat dia..
mmg kalo boleh halau, kompem lah minah da kene halau dr tempat dia tuh...
ye lah..
dah balak kwn dia pon boleh dok ushar dia...
memang x patot....

nk jd story..
satu hari tuh..
minah ni pon jejalan le kat area kampong dia....
dia jln kaki je la....
pastu kat area2 tu ade la budak kecik umo 5 taon men bola...
budak tu memberi sepakan maot dan akhirnya hinggap la kat muke minah yg comey cute tu...
minah yg menahan denyutan kat muke dia pon memang panas arh..
pe ag...
dia pon pegi amek bola tuh dan membalas dengan died hard kick ke arah budak tu..
skali abg dia yg kene daaaaaaa.....

bola yg memang tepat ke perot brader tu pon menyebabkn brader tersebut terduduk skejap...
minah ni pon pegi la kat brader tu...
nk mintak maap....
skali dpt lah ceramah free....
"awak ni pompuan, cmner awak leh sepak smpai cmtu skali..x cm pompuan langsung"

budak kecik td tu pon tanye brader tu...
"abg jai ok x??"

si jai ni pon bangon utk menyambong ceramah percoma nye....
skali terpandang la muke minah yg comey lotey ni teros x jd nk marah....
minah ni pulak sakit hati lah dgn ayt spontan jai td teros memblahkan dirinye dr situ...
jai ni pon ape ag..
nyesal siot ckp cmtuh.....
awek cun tuh...

minah balik umah...
esoknye ari isnin..
haihhh~
skolah ke???
malasnye....
minah pon pk2 nk pegi ke xnk???
pegi lah..
kalo x pegi kompem bapak marah kn.....

sok nye..
di sekolah..
de la kecoh2 sorg budak baru masok skolah tu..
lelaki...
tua setahun lak tuh..
yg kecohnye sebab mamat tu ensem....
hahaha....
(biase arh kn..kalo kat skolah kabo angin ni mmg feymes)

ye...
rupe2 nye memang jai tu lah yg baru masok skolah tu...
budak form 4 yg baru pindah kat situ...
minah yg nmpak mamat tu pon terkejut badak lah....
jumpe pulak kat sekolah..
smart gila dia pakai uniform sekolah...
x mcm mase dia jmpe kat tepi jln smlm...

jai pon senyum kat minah bile selisih kat kantin..
yg minah plak buat muke blur....
haihhh~
jeles lagilah awek2 skolah tu bile budak ensem senyum kat minah ag2 musoh ketat minah yg namenye peah...
peah memang dah berabad dengki kat minah ni..
kalo leh dia nk pijak2 je minah tu...
dalam study pon minah mesti lebeyh dr peah...
kalo minah xde...
peah boleh naik ranking jd ratu sekolah tu lah....
peah memang sakit ati lah ngn minah tuh...

minah ni bukan family senang...
bapak dia amek upah motong getah..
mak pulak x keje....
adek beradik de 4 org...
(naseb baik 4 je)
minah ank kedua...
kakak dia da keje kat bandar...

nk pendek cite...
budak form 4 a.k.a jai ni pon mcm da suke la kat minah ni..
ye la..
awek glamer la katekan...
dia pon hantar lah surat...
men posmen2....
mintak maap n nk kenalan ngn minah nie...
minah yg bace surat bawah meja dia pon mcm suke lah kn..
sebenanye minah pon de la suke gak kat mamat tu...
tapi xde la terang2 nk bgtao..
jatoh r standard...
kwa3x...

dorg ni berchenta la..
dating kat library...
minom chendol kat kedai pak mail sesame...
jejalan kat taman....
cm org2 kampong berchenta....

then..
minah naik form4, jai lak form5..
dorg still maintain walaupon byk dugaan...
jai da abeh exm dan nk blah dr skolah...
tp dorg stil lgi berchenta...
cm x igt dunia dah...

sekali tetibe peah telah merusakkn hubungan mereka....
peah buat2 jatoh kat jai n teros pelok jai ngn slambernye mase kat taman...
minah yg baru smpai nmpak pulak n rase frust gila....
b4 ni peah penah ckp yg jai suke kat dia pade minah tapi minah x caye..(perasan + fitnah)
skali da tgk bnd cmtu nmpak real la pulak kn ape yg peah ckp...
tanpe byk pasal...
minah anto msj kat jai..
'kita putus'

jai pon frust gila....
dia merempit ngan kwn2 nye yg memang kuat merempit tuh..
dlm keadaan frust..
jai pon eksiden tahap cipan kne langgar lori...
jai koma kat spital...

minah yg dengar berita tuh mmg cm sakit jiwa...
putus2 gak..
sayang ade lagi...
dia pon pegi la spital....
on da way nk pegi spital tu...
minah pulak eksiden sebab de lori bawak kambeng langgar dia...
malang sungguh..
akhirnya minah passed away di tempat kejadian..

manakala jai pulak sedar dr koma selepas 3 hari....dan menanges x berlagu la apebila tau minah dah xde kat dunia lagi...
peah pulak dapat tau berita gembira yg minah dah passed away, dia golek2 atas tanah sampai gila...kesian peah...

4 comments :

  1. haha macam tengok drama tibitiga pula haha..

    ReplyDelete
  2. anda follower saya? sila ambil award anda!

    ReplyDelete
  3. hahaa...ko ni asik jiwang2 je erk skrg...hahahaaa....kelakar dowh citer

    ReplyDelete

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::