Monday, December 17

Kerja bodoh dlm bercinta

Hahaha. Penah tak buat keje bodoh?

Mari aku kasi contoh.

Anda syg someone. Tp dah break but masih syg. Someone tu ada org lain. Untuk jeleskan dia, korg pun terima org lain dlm hidup korg. Tp hubungan tak menjadi. Wat the hell. Korg kapel sebab nak jeleskan dia tp sebenarnye korg yg sakit hati. Get the point?

Lalu korg memutuskan hubungan ngan dia yg menjadi mangsa psikologi mental damage korg. Hahaha.

Once upon a time, aku penah buat keje bodoh gila ba*i cm ni. But then i realize. The point is, korg tak hepi tp bajet mcm puas hati sbb nk menunjukkan korg lg bahagia dr ex korg. Kan? Ngaku je lah korg takkan boleh la lupakan dia in short time. So dgn wat cmtu, cari kambing hitam, korg ingat korg dpt lupakan dia dan start a new life.

Sory guys. Aku penah try and serious dats really not help kalau dah org yg korg syg tu adelah si someone dan bukan si kambing hitam ni. Dgn wat cmni korg lagi makan masa utk lupakan ex korg. But for those yg berjaya, congrats. Tp bukan aku.

Aku blaja dari pengalaman lalu. Dan bila bnde demn mcm ni jd lagi, aku tak menerima sesiapa jika hati aku belum heal. Dont waste ur tyme. Move on lah by urself. Yakin pada Allah.

Badan korg dgn org lain tp hati korg teringat org lain. Adil ke mcm tu? Itu kita namakan tak bahagia. Kalau hati korg asyik teringat kat seseorang, org tu lah yg sebenarnye plg penting bg kita. Tp dats not means it cant be replace. So make sure dah betul betul lupakan si someone, baru lah korg terima new one slowly in ur lyfe. InsyaAllah. Just sharing.

^_^

2 comments :

  1. tak baik mainkan perasaan kambing hitam tu..

    ReplyDelete
  2. hurm... yep... begitu berharap dia akan memapkan diri ini... :(

    ReplyDelete

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::