Tuesday, December 18

Ilmu kahwin free

Aah. Penat. Motif aku ngadu aku penat kat blog? Blog adelah laman wawancara diri aku tau. Jadi u oll stop complaining psl my blog. Hakikatnye aku tau xde siapa baca blog aku. Dats why aku dengan sewenangnye mengupdate tanpa perencah.

Td ke segamat. Go shopping. Bukan window shopping. Doorstep shopping punye. Mane nye. Membeli jugak cuma bukan kadar yg byk. Dgn rase berjimat yg maksimum. Haha. Tp tetap nak beli walaupun satu.

Menyinggah lah ke seri impian. Tau ape ni? Ni bukan butik pengantin. Tp kedai menjual brg-brg kawin. Aww.
Semua brg superb comel wif superb extragojes priceeee. Brg dah mahal! Reben. Bunge. Tempat cincin. Doorgift. Woi. Mahal woi nak kawin. Licin ah duit cmni. Cm sengal. Xnak la kawen awal. Kensel all plan. Boleh cmtu? Bak kata arwah ayah, kita yg buat dia. heeehee.

Haruslah mahal. Semua lawa belaka. Hiii. Kan. Kan. Haishh. Mak aku pun seronok tgk brg tu semua. Aku ckp, "Nnt majlis kawen ain kite pegi beli brg eh. Mak pilihlah." hahaha.

Duk rumah ni bersantai ngan kak ipar.semua, buat aku rasa matang bila diorg bercerita pasal kawin. Kak ipar aku x jemu kongsi cerita dan pengalaman dia dulu. Syukur lah aku boleh ngam dgn kak ipar aku dan diorg sgt sporting, understanding dan tak kedekut. Tp untuk cerita masalah dlm hati aku ni mmg tak de lah. Aku je yg simpan sorg. Just utk berkongsi ilmu rumah tangga. Haha. Byk lah aku blaja. Mcm-mcm. Cerita sweet mase kawin pun byk. Cerita cerai dan masalah rumah tangga lagi byk. Sampaikan ustazah bahagian pejabat kadi ckp yg kes cerai kat Malaysia dah tahap kritikal. Nauzubillah. Aku harap sgt perkahwinan sampai hujung nyawa. InsyaAllah. Kita mampu berusaha Allah yg menentukan.

^_^

No comments :

Post a Comment

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::