Wednesday, June 21

Iklan Raya Kelakar 2017 - Along dah balik!

Apa korang rase kalau internet lembap? Kalau aku, aku rase mcm nak hempas barang, tak pon macam nak kunyah kacang sebab tengah tahan sabar #ehpuasa. HAha. Camtu lah aku tengah rasa sekarang. Tak paham kenapa pukul 6.33 pagi line streamyx nak slow. Ade berapa juta orang kat Bandar Muadzam Shah yang tengah online sekarang ni? 😑

Masa tengah scroll Facebook aku ternampak satu iklan raya yang 'win'. Sebab aku ulang tengok iklan tu dua kali. Iklan ni pasal seorang gadis cun yang naik teksi feeling nak balik kampung untuk raya. Iklan ini di buat oleh Jumper Motion untuk client mereka Mismis yang mempromosikan ubat gigi mismis.





video

Credit video: Jumper Motion
Video sebalik tabir : sini
Client : Mismis 


Original story idea by
Imran Ajmain

Directed by
Nasrullah Napi

D.O.P
Nurhazman Ridzuan

Staring
Partini Sarikin Sari Adnan - Along
Haiqal - Angah
Sofia Norhanie - Adik
Rose Sheena - Mak

OFFLINE & ONLINE EDITOR / COLOURIST
Nasrullah Napi

MUSIC SCORE

Newsuntara - Diplomats of Drum
by Faliq Auri

Pearl Heart - Live Stream
by Daniel James

ASSISTANT CAMERA
Faris Hashim

TECHNICAL CREW
MOJA

DRONE PILOT
Megat Nur Shidiq

SOUND MIXER
Abu Sayf

BEHIND THE SCENE
Mohd Zaidi

PROPMASTER
MOHD FAIZUL



Mula-mula aku tak dapat tangkap ending iklan ni. Ingat dia takde kampung nak balik raya. Tapi ending dia memang win. Expression watak utama dengan family pun terbaik. Asyik nak tengok iklan sedih pasal raya, kena ada iklan kelakar macam ni ye tak? #Salamlebaran





No comments:

Post a Comment

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::

Follow Me @farahinesa