Monday, June 29

SeRaTus HaRijadi..

well....
citer nie besh.....
agipon aku pon bosan kan...
pagi2 kol 4 x tdow agi...so aku tengok je r ape yg ade kat astro tu...

sal cite nie..
dia cite sal sorg gurlz name sara....
sara nie wartawan glamer la kononnye....
agk high class....cerewet....bajet.....
demand tggi.....

tetibe dia x dpt offer pegi jepun padehal dia harap gila lah....
da la mase tuh bestday dia....
then balak dia lak merendek ngan pompuan lain...
pastuh bos dia suruh dia interview pakcik yg pandai mengubat kat satu kampong nie...
di pon ngan bengkek nye pegi la jugak....
nyampah giler dia kat kampong tuh...
dia pon tdo dlm keta....
bangon tdo je pegi la interbiu...
mase nak balik tu keta diorg rosak...pastu de ribut....
yg pegi tu bertiga lah...
(yg ade sara, budak praktikal yg sara x suke sgt, ngn cameraman dia)

last2 dia bangun je tdo, dia tekejut sebab dia berade pade hari semalam mase hari jadi dia...
dia bangun dr tdo dlm keta..
pastu bnd yg same berulang lah sebanyak seratus kali..
mcm2 dia buat.....dlm mase seratus hari tu....
dia terperangkap lah kat kampung tuh.....
x dpt balik..
mcm2 dah dia try..
mmg x dpt kuar dr mimpi tuh....
smpai la hari ke seratus....
baru la wujud keesokan hari dalam hidup sara..
kalo x selame seratus hari lah dia ngadap hari yg same...
30 jun.....
kesian jugak...
dia sempat tolong ah moi kne ragut...
selamatkan makcik yg sesat dlm hutan....
belajar main gitar.....
sampai da lali......

sara pon jd la budak baik pastuh.......
(da insaf)
starting cite nie ade kemunculan kumpulan hujan...

2 comments :

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::