Thursday, January 9

Dusun UTM - RM10. Limited time only!

Assalammualaikum.
Actually nak tido da sebenarnye, tapi aku tau, tak tido punye. Auta je lebeyh.
Btw, mohon jawab salam di atas.

Dah tiga hari ni aku tak ada buat pape produktif. Melepak je. Berceloteh kat wassap. Online. Maybe untung kalau aku meniaga sebab aku kan rajin online.

Tadi Nadia ajak aku pegi Jusco. Nice jugak. Walaupun pulus dah nak licin, eh, tetap join. Katanya nak cari buku utk murid tuisyen beliau. So kitorang yg tak makan lagi ni, aim tempat makan dulu. Diet aku berterabur. Makan McD baq hang. Lepas tu tgk prosperity burger. Eh mane boleh tahan. Terus order. Nyum nyum. masa makan nikmat la. Dengan kentang bulat dia tu. Lazat gila. Lepas makan, menyesal. Lemak woi! Terserempak pulak dgn Jiha yang tapau mcD jugak. Dah nak balik sebab dah pukul 3 pun. Khamis kan Johor habis kerja pukul 3.30. Best kan? Jumaat Sabtu dah cuti.

Then jenjalan la sekitar Jusco Taman U. Konon bakar lemak dalam aircond. Nan-hado nye. Masa Nadia pilih buku tu, aku ushar la buku teenage/fiction. Waah. Nampak novel siri hunger game. Mockingjay dah keluar. Rasa nak beli je. RM42.90 habaq hang!! Mano ade duit. Ishk. Sabar je la. Pegi bahagian komik. Oh no. Ade komik Zint yg terbaru. Siot la. Xde duit nak beli.


Siri komik aku dua tahun lepas. 



So memang cuci mata je la kat MPH Jusco Taman U. Puas aku tahan nafsu. Please jangan buat pasal. Duit aku cukup utk makan je ni.

Ni bukan ape yg aku nak citer. Aku excited sebab kitorang pegi Dusun UTM lepas tu. Hahaha. Best siot. Unplanned. Tetibe ajak Nadia. Dalam jam 4 petang tu kitorang terus ke Dusun UTM dari Jusco.


Nampak tak kambing biri-biri tu ada tanduk mcm capricon. 
Lupa nak buat hajat kat dia tadi. Rare sgt. 


Ramai orang dalam pukul 5 ptg. 
Staff UTM balik 3.30 kan. 


Nadia. Rakan kongsi. Missing in Action. 


Kawanan kambing biri-biri. Semua comel.
Lagi-lagi bila diorang berbunyi sebab aku kacau. Hahahaha!


Semua tengah masak ranum. Manis gila!


Seplastik besar ni bayar RM10. Tak kira la buah apa je. 
Aku beli! Berbaloi sebab aku memang suka pulasan. 


Masa ni hasil tak banyak lagi. Baru permulaan. 

Bayang lah dengan seluar jeans, baju jenjalan santai pegi window shopping. Tetibe pegi dusun. Panjat sana sini. Hahaha. Memula nak makan situ je. So tak plan aku nak tapau. Last-last rase geram je. Tak puas. Aku pon decide nak angkut satu plastik. Lepas tu berkobar-kobar cari buah. Aim pulasan je. Siap panjat. Kalau tak aku yg panjat, Nadia panjat, aku capai dahan. Dah macam ape je. Baju pon tak proper. Tapi lantak lah kan. Janji heppi. 

Last aku memanjat semua ni masa umur 8 tahun. Panjat pokok rambutan dengan kwn-kwn childhood. Best gila. Tetibe terkenang kawan lama. Haihss. 

Lepas bayar tu, bajet nak balik la. Nadia dah gatal-gatal. Kena gegata katanya. Tapi end-up dia pulak ajak aku pegi ushar durian. Lorh. Pa diaa?! So aku tak kesah. Bukan aku yg tgh gatal-gatal pon. Hahaha. Jenjalan lagi, nampak duku dgn rambai. Jambu air tak banyak buah. Aku cari manggis sebenarnye tapi tak jumpa. Malas nak jalan jauh lagi. Dah penat pun. So dalam pukul 6, Nadia hantar aku balik kolej. Dengan hasil yang lumayan, seplastik penuh buah pulasan. Maybe boleh bawak kat Nana esok. ^_^ 

The End. 


1 comment :

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::