Wednesday, December 25

My two besties getting married! ❤

Assalammualaikum w.b.t ..

Pagi yang indah. Aku bangun dan tak boleh tido semula. Ini weird. Ape sebab tah. Maybe hormon tak stabil kot. Hahahaha. So aku pun siap dalam jam 10 dan tak pergi pon lab. Stay kat bilik dan layan Hohohorlick secawan dengan coklat Cloud9.

Hari ini bercardigen hitam, inner belang-belang from Giordano. May favorite part is new contact lense dan shoes. Contact lense buat aku konfiden. I dunno why but memang kalau aku pakai contact lense, aku lebih confiden untuk keluar. It doesnt mean that Im not wearing glasses but kalau aku pakai spec tu means contact lense dah expired atau mata dah penat or aku memang nak simple on that day, dgn erti lain, Malas.


Aku kadang kadang bosan gak jadi student. Dah la elaun aku tak masuk lagi nie. So memang kering. I pull a loan wif my mum sebab tak tahan dah pakai duit mak aku. So, once aku dh dpt elaun aku akan payback. 


Masalahnya, adoyai. Bile mau dapat elaun? Sedeyh tau. But aku tak sabar wedding Dira is tomorrow! Esok dia nikah. Weeee. Nerves kan. Nak pegang tanggungjawab baru. Selama ni bujang, tanggungjawab sebagai anak. Lepas ni dah jadi isteri, tanggungjawab kat suami & anak-anak. Berbeza kan. 

Last few days aku dapat good news from my other bestfren, Shitah. Wow. Getting married in 2 months. So sudden lah kan. Whuaaaa. Dira ngan Shitah adalah antara yang paling rapat ngan aku. Sedeyh! Dedua dah nak kawen. Me? Me? 

Aku masih single. & Available. Nak kawen pun nak. Tapi aku yakin aku mesti akan pikir sebab tu tanggungjawab besar. Ala skang ni ye la aku cakap nak kawen, tapi kalau orang lamar, lagi-lagi kalau orang tak kenal, nak lah pulak aku kan? Aku spesis leh get along ngan orang tak kenal ke? Awkward. 

Lain lah kalau yang lamar aku tu memang aku dah crush sejak azali lagi. And aku minat dalam-dalam punya. Haih. However, the main point is dua orang paling paling rapat ngan aku is getting married! Tak sabar tak sabar!

Sedih untuk diri sendiri yang masih loser. Tak ada teman hidup. But happy enough for them!


No comments :

Post a Comment

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::