Saturday, July 25

mEngHarGai BiLE suDah TiaDa


korg perasan x...
manusia nie..

bile dah hilang sesuatu, baru lah dia rase mcm menyesal x sudah kan... menghargai sesuatu tu bile bnd tu dah xde dpn mate...
dan mase tu la rase betape pentingnye bnd yg hilang tu..
and kite pon wish, kalau la bnd tu ade semule...

"aku nk hargai bnd tuh supaye x hilang...
"

biar aku bg 1 contoh la kan....
katekanlah pensel tekan korg....

korg ade peduli ke pensel tu ade ke x dlm pensel box korg??

ade korg check ke bnd tu slalu ade dan masih wujud or pnting ke??

tapi..

katekanlah saru hari korg disuruh buat graf,...

nk pakai pensel....
kene2 plak mase tu ade kuiz... tetibe pensel yg biase ada kat dlm kotak pensel, yg korg x penah peduli tu xde...
dah hilang....!

dan org lain pon da xde pensel....

sume nk gune pensel masing2....

ade kah saat tu korg rase sangat menghargai pensel korg tu kalau dia muncul semule???

so...
pikir2lah....
sbb manusia ni mudah terlupe..

akan sesuatu yg penting dlm hidup mereka...

dan menyedari bile sesuatu tu dah tiada pon
dan mungkin x kembali lagi...


No comments :

Post a Comment

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::