Sunday, December 16

Surya Chlorophyll : Atasi masalah sembelit dan kurang makan sayuran


Assalammualaikum.

Hey all. Thanks for reading.

Straight to the point, entri kali ni adalah untuk aku share sesuatu yang bermanfaat untuk sesetengah orang yang sedang mencari solution untuk masalah-masalah penghadaman terutamanya.

Tapi! apa yang akan aku share ni tak limited untuk masalah ini je, sebab dia ada banyak kebaikan lain yang korang boleh manfaatkan. So punca masalah yang aku dapati ramai orang susah nak makan sayur kan? 

Macam aku, semestinya tersangatlah susah untuk makan sayur - sayuran. Kalau buah-buahan memang no problem sebab sedap. Tapi, sayur ni memang agak susah sikit. Kalau lunch dekat kedai makan tengah hari, aku akan tengok jenis sayur, sayur tu nampak menarik ke tak, sayur masak apa, dah lecur aku tak amek, yang ulam pun aku tengok jenis-jenis je, eh memang cerewet la. Aku akan makan sayur tu kalau sayur tu spesis yang aku minat aje lah.

Jangan kata aku, anak-anak sedara aku yang kecik-kecik tu lagi lah, punya liat nak makan sayuran. Kalau mak aku masak bayam, sawi, taugeh, nan hado lah diorang nak makan. Kena bebel, kena paksa baru nak makan lah. Tak sedap katanya. Nak kena ugut macam ni,

“Kalau makan sayur boleh jadi pandai, kalau tak nanti orang lain semua pandai dapat nombor 1 awak dapat nombor corot.” 

baru la diorang jamah, tu pun, cinonet aje la kan.

Pendek kata, kalau masuk isu khasiat dalam sayuran ni, agak susah untuk kita semua ambil manfaat sebabnya sayur bukan lah kegemaran kebanyakan orang. Aku sendiri pun tak faham lah kenapa.

Jadi di sini kita ada alternatif solution iaitu sejenis Klorofil.





Kebaikan Klorofil ❤


Klorofil adalah salah satu sumber makanan yang mengandungi pelbagai nutrisi yang penting bagi tubuh diantaranya adalah :
  • Vitamin A,
  • Vitamin C,
  • Vitamin E,
  • Vitamin K dan
  • Beta karoten.

Untuk lebih terperinci, klorofil ni ada banyak kebaikan seperti;

  1. Menjaga kesihatan sistem pencernaan
  2. Membantu proses pembentukan sel-sel darah merah serta dapat mencegah anemia
  3. Membantu mengawall rasa lapar
  4. Dapat mengawal bau
  5. Mempercepatkan proses penyembuhan
  6. Menghilangkan racun dalam tubuh (proses detoksifikasi)
  7.  Melindungi DNA dalam tubuh
  8. Sebagai antioksidan yang kuat
  9. Membantu dalam proses terapi pada pesakit yang menghidap kanser
  10. Sangat efektif melawan albicans candida
  11. Dapat mengubati bengkak dan kemerahan pada kulit
  12. Menurunkan risiko gangguan arthritis 
  13. Mencegah insomnia
  14. Meningkatkan sistem imun tubuh
  15. Mengatur keseimbangan asam alkali dalam tubuh
  16. Menjaga kesihatan tulang dan otot
  17. Membantu proses pembekuan darah
  18. Menurunkan risiko batu karang
  19. Mencegah sinus
  20. Menjaga keseimbangan hormon dalam tubuh
  21. Mencegah risiko gangguan pankreas
  22. Menjaga kesihatan gigi dan gusi (mencegah peradangan serta gusi berdarah)


Jom cuba Surya Chlorophyll!! ๐Ÿ‘€


Tetapi, dalam banyak-banyak jenis Klorofil di pasaran, aku nak suggest korang try Surya Chlorophyll. 






Sebab Surya Chlorophyll ni terjamin. Korang boleh dapatkan dari Watson tau dengan harga berpatutan. 

Korang taknak makan sayur kan? Haaa.. inilah solution yang aku bole suggest! ๐Ÿ˜


1 cawan Surya Chlorophyll = 4.7 kg Bayam




Surya Chlorophyll telah diekstrak dari daun Mulberry yang dikenali sebagai pokok yang jauh dari serangan racun perosak. Ia juga mengandungi alkali yang semulajadi baik untuk pembersihan dalaman yang akan membantu menjadikan kulit lebih sihat, cerah dan bebas dari jerawat. Selalunya kita hanya focus penjagaan luar, jadi apa kata kita concern tentang dalaman dan cari produk semulajadi yang dipercayai untuk membantu dalaman pulak kan.

Seperti yang telah dikongsi khasiat klorofil, Surya Chlorophyll mampu membantu dalam pembersihan dalaman, mengelakkan dan mengurangkan masalah bau badan dan nafas berbau. Boleh bertindak sebagai deodorant semulajadi.  




Surya Chlorophyll bole didapati dalam dua perisa ; Lychee & Peach




Iolss beli yang Lychee!!!




Antara kebaikan-kebaikan lain yang boleh didapati melalui Surya Chlorophyll adalah;

  • Memperbaiki sistem pengahadamam dan mengawal berat badan.
  • Mempercepatkan proses penyembuhan luka.
  • Melindungi kulit daripada pelbagai penyakit kulit.
  • Membantu melawan kanser.
  • Klorofil juga turut dikenali sebagai superfood kerana ia kaya dengan mineral dan multivitamin yang sangat diperlukan oleh tubuh badan.
  • Mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi seperti membantu meneutralkan toksin dalam darah.
  • Membantu untuk system Purify 'darah' - meningkatkan hemogoblin  & sel darah merah
  • Baik untuk detox hati.
  • Membantu masalah penghadaman.










Produk Surya Chlorophyll ni HALAL ke?? ๐Ÿ˜ฑ


Produk Surya Chlorophyll dah diperakui HALAL, malah GMP HACCP mendapat pengesahan dari BioNexus Key Message Certified dan diyakini tidak mengadungi bahan pengawet.







Cara pemakanan Surya Chlorophyll?? ๐Ÿ’ฆ


  1. Campurkan 25ml Surya Chlorophyll dengan 125ml air suam atau air kosong.
  2. Kacau dan minum. Nak letak ais pun boleh.
Kanak-kanak seawal 2 tahun pun dah boleh minum bancuhan klorofil.







Click Video untuk tutorial bancuh Surya Chlorophyll : Cara-cara bancuh Surya Chlorophyll





Yang TIDAK sesuai ambil klorofil?? ๐Ÿ™…



  • Wanita mengandung dan Ibu yang menyusukan tidak digalakkan mengambil produk ini kerana masih belum ada kajian yang khusus klorofil sesuai di ambil untuk individu tersebut
  • Pengambilan klorofil mungkin akan menyebabkan sesetengah orang allergic kepada matahari sebagai kesan sampingan. Jika berlaku atau berlarutan, dapatkan nasihat doktor.
  • Untuk pesakit diabetis, hati, jantung dan masalah perut yang serius, sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

Cara nak dapatkan Surya Chlorophyll?? ๐Ÿ™‹



๐Ÿ’™Korang boleh beli kat Watson yang berdekatan!! Aku pun beli dekat Watson IOI Mall Puchong. Tak sampai RM50 pun.

๐Ÿ’™Boleh jugak kalau nak beli online di website My Natural Option (www.mynaturaloption.com)

๐Ÿ’™Tapi korang bole try tengok dekat Shopee ataupun Lazada (klik link dekat bawah ni). 


๐Ÿ’™Shopee 

Peach ← klik
Lychee ← klik
Twinpack ← klik

๐Ÿ’™Lazada

Peach ← klik
Lychee ← klik
Twinpack ← klik





Kena selalu update sebab selalu out of stock!





Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut mengenai Surya Chlorophyll bole hubungi:


  ⓕ  Facebook : Surya Malaysia

 ๐Ÿ“ธ Instagram : Surya Malaysia









4 comments:

  1. Rasa dia mmg mcm lychee wpun gelap kan

    ReplyDelete
  2. hi.. content blog menarik.. lets blogwalking and click iklan..done follow u.. follow me back.. http://acuyuhan.blogspot.com/ thanks

    ReplyDelete

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::

Follow Me @farahinesa