Saturday, September 20

Mimpi terindah : Deep angau.

Okay. Hari ini aku masih bernyawa. Alhamdulillah. Dan sihat. Syukur sgt.
Tapi motif aku menulis blog ni sbb nak karang semula mimpi aku yg merupakan antara mimpi terindah dalam hidup aku.

Seseorang yang dah lama sangat aku suka, aku mimpi dia malam tadi. Tak de pun aku terfikir pasal dia sebelum tido. mimpi ni tiba-tiba je. Dan mimpi tu sangat real je rasanya. Ya Allah, memang berbunga-bunga sangat walaupun dalam mimpi. Sampai boleh rasa muka aku memerah kat dlm mimpi tu.

Aku dah start samar-samar ingat pasal mimpi tu tapi aku nak tulis jugak supaya aku tak lupa. Lelaki yang aku suka ni mmg dah lama aku pendam. Sah-sah la aku tak bagitau sebab aku jamin dia tak ade pun perasaan kat aku. Aku je syok sendiri extravaganza kan. Hahahaha. Tak kesah la. Aku mmg macam ni pun. Aku takkan bagitau punye yang aku suka dia. Tak mau kantoi lagi lepas ni.

Mimpi ni siap ada dua part. Part pertama sebelum aku terjaga. Dari start tido malam tadi sampailah ke subuh. Yang awesome nye, mimpi tu siap bersambung semula lepas aku tido balik. ^_^Mcm manelah aku tak rasa indah. Tak pernah mcm ni. Mcm real. Mcm taknak bgn dr tido. Haih lah.

Mimpi pertama aku tak ingat sangat tapi berlatarbelakangkan satu tempat di Johor. Kampung aku. Kitorang berborak pasal diri masing-masing. Rasa mcm dah lama kenal walaupun jarang bercakap. Lama-lama makin mesra. Dalam mimpi tu memang sebutir-sebutir aku ingat ape yg aku cakap. Tapi bila sekarang ni dah lupa la kan.

Yang part kedua tu dia ajak aku keluar dengan dia. Parents dia siap benarkan lagi mcm tu jugak mak aku. Hoih dah approve kitorg keluar dating. Aku mase tu dalam hati gembira bukan main. Rase nak lompat bintang tigaploh kali. Hihihi. Naik la kereta waja dia. (walaupun setahu aku dia bukan pakai kereta waja). Latar belakang mimpi ni mcm masa raya. Sebab beliau pakai songkok. ^_^
Bila masuk kereta dia bukak songkok & pakai cap. Aku pun cakap, kalau pakai songkok lagi hensem, aku mmg suka tgk lelaki pakai songkok pon. Lagipun kena sangat songkok ngan muka dia. Melting gila.

Lepas tu kitorang pegi makan. Then pergi lepak tepi laut. Tetibe along aku pun interprem ngn kwn2 dia (kacau betul la). Dia ingat aku ckp nak pergi balai polis buat report ngan si dia ni. Apesal ade kt tepi laut pulak. Aku pun cover line cakap baru balik dr balai polis yg kebetulan kat tepi laut tu la. Padehal menipu kan. Masa kat tepi laut tu nampak ombak besar gila. Cantik sangat. Yang sengal nye mase tu aku keluar dating siap free hair. Sebab dia suka perempuan tak pakai tudung. Pendirian aku dah berubah ke? Tak kesah janji bahagia. Ok lepas tu alarm aku berbunyi. >.<

Eeee... bila bangun tido mcm tercengang kejap. Mimpi tu bersambung. Mcm kena jampi tau. Dengan perasaan bila bangun tido yang tersenyum sampai ke sekarang ni. Tak sanggup terima kenyataan yang aku sedang syok sendiri! Rasa mcm nak cari alasan je nak pergi jumpa dia. Dapat tengok muka dia kejap pun jadilah. Dah la dia ni spesis xde laman sosial. Dan sah2 aku tau dia ade awek. Tapi tak salah kan aku nak suka dia tanpa dia tau perasaan aku ni. Lagipun aku selalu je layan dia biasa2 tapi dalam hati bukan main nak pecah dah jantung nie. Aku tau aku ngan dia mmg tak mungkin ade peluang tapi perasaan ni tak bole nak cantas dah. Dan dia adalah orang yang tak sepatutnya aku miliki sebab masalah keluarga takkan membenarkan. Dan selalunya orang yang aku suka sampai tahap mcm ni bukanlah milik aku. Aku redha. T_T

Tapi dalam mimpi tu dia layan aku sweet sangat. Comel. Muka dia, gaya dia, cara dia cakap dgn aku, semua aku suka. Semuaaaaa. Tak sanggup aku nak lupa mimpi yang indah mcm ni. Aku teringin satu hari nanti, sebelum salah seorang dari kitorng berumahtangga, aku dapat keluar berdua je dengan dia. Pergi kedai beli roti pun jadilah asalkan dapat keluar berdua je. :P Loghat dah angau aku ni.
aku memang dah rasa aku seriusly in deep angau. T_T Ok bai!

No comments :

Post a Comment

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::