Thursday, February 21

Muka dan kawan-kawan baru. Jerawat!

Ohdem. Sekarang sangat tidak mahu tayang muka dekat org.

Nak tau mcm mane horror muka aku? Org2 yg jumpa aku je akan tau betapa kesian nye dengan kulit muka aku sekarang. Dah la mengerutu. Berbiji biji. Merah2 dan mengelupas! Oh no no no. Ini lah pengalam paling besar antara aku dengan muka.

Kelmarin jumpa doktor kulit. Plus dia bagi aku ubat ubatan lah. And my face become worsssssttt! I tot ubat doct la paling bagus. See? Jgn ingat ubat2 ni bagus sgt. Tak semua membantu. Kalau tak xde lah org mati sebab ubat. So choose wisely. Haih. Mengelupas satu muka. Pedih. Now makan pun kena pantang. Eee. Tak tahan lah.

Ain kena kuat lah. Ini dugaan tak pun balasan sebab perbuatan jahat dulu. Berubah lah Ain! Kau jahat sgt agaknye. Or social sgt. Erm.. aku pun pikir begitu. So now nak kurangkan gejala sosial ni. Sederhana better. :)

Sekarang dah xde perasaan nak kawen ke ape. Kalau nak kawen pun lagi 3 4 tahun kot? After muka dah ok. Kalau lah muka dah ok, InsyaAllah. Dan hanya jika ade lah yg sudi terima kekurangan aku ni dengan muka yang tak brape lawa. Alhamdulillah sempurna sifat lagi. Dan syukur sebab masih sihat.

Cakap pasal kesihatan. Aku ada saka. Astagfirullah. Aku sendiri tak sangka. Nanti aku cerita kat entri lain ye. But now tgh kusut dengan muka yg.. Ouh... stresss.. Bukan aku je rasenye yg pernah rase mcm ni. Maka boleh heppi2 lagi.

U know what, di saat ke-down-an aku mcm ni. Siapa ada dgn aku? Mak aku. Family aku. So bagi aku sangat lah bodoh kalau aku suatu hari nanti melupakan jasa mak aku. Mak aku tak putus2 syor kan aku guna ni. Guna tu. Apa2 je yg boleh ubat. Dia cerita kat kwn2 and sedara sambil tanya ada ubat tak utk muka mcm ni. Aku terharu sgt2 dgn usaha mak aku. Ape2 yg aku try mak aku keluarkan duit. Bukan murah2. Tak berkira sgt dah. Betul dia risaukan aku dan xnk tgk aku sedih.

Ada ke kwn atau lelaki yg sanggup buat sampai mcm ni? Mungkin ada tp kdg2 diorg pun stress dan lama2 tak tahan kot.

And yes. I trust nobody selain family.

Dan aku sesungguhnya saat ini sgt bersyukur. Di saat ujian mcm ni jadi kat aku. Aku ada family dan beberapa kwn yg caring kat aku. Thankz sebab concern korang. :) Ini buat aku rase hepi je. Down pun sekejap je. Kebanyakan masa aku senyum. Layan anak2 sedara aku.

Hahaha. Alhamdulillah. :)


No comments :

Post a Comment

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::