Thursday, December 1

Aku benci perasaan ni.

haah. memang aku benci. dah lame blog aku jadi sawang. tapi bile aku rase tensen, cmni la aku luahkan. bukan diari. tp .... ade mcm journal ke?

aku cume nak cakap2 je. xde ape pun. kadang2 kite lihat sekeliling. kite nampak manusia. manusia ni mcm2 pulak ragam. memanglah.

kite berkawan. tapi tak tahu bile kite akan dikhianati. kite bercinta, tak tahu bile perit nye drama cinta kite tu. sume kan ade kemungkinan. bile kite dah rase cukup perfek, tapi x semestinye org xkan nilai kite semuanya full mark. masih lagi kne kutuk dan jadi santapan mulut org2.

yg org2 ni, dah ade pun ayt " mulut org, mane kite boleh tutup." tu dia. hahaha. kan. mulut aku, ko ape kes nk kasi tutup?

hidup ni berputar je. ade karma. kite buat org, kite akan kne balik, cume kdg2 kite x sedar bile kite nk kena tu. bak kate kwn aku la, "dunia ni bulat"

seharusnye memang kite kena buat baik ngan org, sebab ape? harapan org buat baik kat kite. haruslah macam tu. tapi jgn la mengharap. sebab jgn pk la semua org baik ngan kite dan kite ni cukup baik kat mate dorg.

org2 ni mcm kite jugak, asek pandang jahat org je. cm tu la org len, asek dok pandang jahat kite je. yg kite buat baik, kdg2 dorg mane nak hengat. begitu la kan.

kite pun kutuk org hari2. jgn la pk, org xde kutuk kite kat belakang. bersepah! kdg2 kite dah buat baik kt org tu pun, still jugak la kne kutuk kn. redha je la. itu la adat hidup kat dunia ni.

aku ni kadang2 terpikir, aku hari2 gosip org, kutuk org. satu mase nanti aku kena balik. memang la kan? bile pk cmtu. aku da rase psiko sgt. rase nk senyap, menyendiri, x bercakap ngan org, terperap kat bilik jd nerd. tapi x boleh. nk berubah sekaligus cmtu, org tengok pon pelik. lepas tu, silap2 bile kite susah xde sape nk tolong. sebab? dah xde kawan, terperap dlm bilik je. aha.

susah kan pemikiran aku. xtau la korg paham ke x. tp ni baru sikit. kalau rajen aku citer lagi.

sekian.

No comments :

Post a Comment

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::