Thursday, February 25

..Staff FKE UTM yg berlagak.....

PergHhh....
pagi2 bute aku bangun..nak pegi lab....rase tenang tu dah ade...
skali ade pakcik sengal ni pulak..merangkap ketua lab elektroteknik aku..
name dia yasin ape tah...name tak macam baik plak kn....
dia lah yg stat rosakkn mOOd aku...b4 nie dia ade la cari pasal sbb aku dtg lmbt 3, 4 minit...
tapi jam dia dah mcm 10 jam lambat agknye kowt...tapi kali nie x macam hangin lak dia cari bahan nk buat aku marah kn.....
aku x bawak kad holder aku, pastu dia pon bangge giler r kn cakap cmnie lebih kurang....
"nie kad matrik ko mane kad holder nie? eh..esok aku nk kau beli kad holder singgit nie pagi2 jumpe aku...kalau x markah kau kosong" pastu dia pon ckp kat pembantu makmal a.k.a staff makmal yg mcm jd hambe dia tu...dia ckp kalau aku x dtg jumpe dia, tnjuk kad holder tu kat dia, bg markah lab aku kosong....bangang seyh....bukannye aku x bawak kad matrik..selame ni roOm8 aku x bawak kad holder xde plak dia buat kes....mmg bangang ah kn...nampak sangat salah gune kuase...dah la dia ketua blok tu...aku dah ade rase mcm nk komplen je kat ketua jabatan ke, or dekan ke sal staff yg berlagak cmnie...dah la x hormat org...
mmg hilang ah respek aku kat org cam nie...
taraf dia dah mcm kat bawak kaki aku..tggu nk pijak2 je...
dah tu bukan aku je yg benci dia..ade la lagi budak2 laen kutuk2 x puas hati ngn dia....x ckop ag lak...
aku borak2 ngn akak kat pejabat fke tu sal ketua lab elekroteknik tu...akak tu pon buat muke bile kitorg sebut je sal pakcik nie....nampak sgt mmg ramai ah benci pakcik bajet nih....
aku x tau la nk bg dia sedar cmner..mungkin doa je kat Tuhan org cmnie biar Tuhan bayar cash..biar dia sedar diri cket....
aku x suke ah nk lawan2 nie...tapi saket hati aku x payah ckp..
padehal ade je la kn mase tu kwn2 aku yg lain x bawak pon kad holder..xde la plak kne sound cmtu..dah la pagi2..depan dak2 kelas aku yg lain...
aku harap sgt aku dpt tgk org cmnie terseksa disebabkan perangai berlagak dia tu satu hari nnt...sebab aku mmg x suke lah org2 yg berlagak nie....




5 comments :

  1. aish...memang sengal...cam nak sepak2 je..

    ReplyDelete
  2. emm..sama la..xsuka orang macam ni. manusia bila ade kuasa sikit..mula la salah guna kuasa tu, tunjuk kepala.. Tu baru ketua lab,,,,dah nak blagak.

    ReplyDelete
  3. hahaha...pakcik tu mmg menyakitkan aty aku smpai skang....
    haah kn....mungkin dia rase dia dah dapat yang paling hebat la tu jd ketua lab..x paham betol lah mereka ni....

    ReplyDelete
  4. hahaha...mcm knl jer pakcik tu...hang nie tahun brape? sound jer la owg tue tu

    ReplyDelete
  5. pembantu makmal a.k.a staff makmal yg mcm jd hambe dia tu sape ekkk.....

    ReplyDelete

kalau korang baik, jangan kutuk aku ::